Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kvízműsor, láthatatlanság és Kuba

A mi kis falunk, Fantasy Island

2022. június 20. - BBerni86

Most ez volt az évadzáró? Mivel a rész végén nem volt ajánló a következő részből, gyanítom, hogy igen. Pedig A mi kis falunk (s06e20) ezen része nem úgy tűnt, hogy bármit is lezár. Ugyanolyan, heti epizód, mint a többi.

Ahogy megszokhattuk, volt kiemelt történet – Nelli a vetélkedőn – és mellette kisebb történések a faluban. Zsoltamikis620.png szereltette a Répákkal a ház leharcolt részeit, Janó meg ügyködik, hogy a fiát és a doktornőt közelebb hozza egymáshoz. Vagyis, szépen mennek folytatólagosan a szálak, és nem volt olyan kiemelkedő esemény, ami meghatározná a továbbiakat.

A humor is a szokott. Bár kedvem lenne belelátni, hogy most legalább próbáltak egy kis társadalomkritikát is beletenni. Ahogy a fővárosi klisében látja a falusit, ahogy egy műsorban igazából mi folyik a kulisszák mögött. Csak az a kár, hogy Nelli ugyan ellentmond és más, mint amilyennek a műsorban a falusit mutatnák, de a szomorú helyzet az, hogy a tájszólást leszámítva a filmbeli falubeliek pont olyan klisék.

Azért az jól látszott, hogy merre helyeződnek a hangsúlyok. Kik azok a szereplők, akikre jobban építenek és mellettük kik kerülnek kevesebbet képernyőre. Pl. érdekesnek is találom, hogy a Zsolt – Nelli – Viki triónak még nincs képe a nyitóban, pedig pl. sokkal többet szerepelnek, mint Kati. Igaz, Udvaros Dorottya nagyobb név, de akkor is, sokkal kevesebbet látni a részekben.

Nem volt ez rossz rész, lehetett rajta mosolyogni is, talán kicsit többet is pakoltak bele a szokott agyatlan humornál.

 

A Fantasy Island (s01e03-04) következő két része viszont arról győz meg, hogy nem véletlenül nem néztem eddig ezt a sorozatot.

Annyira édes a hangneme, annyira örömködnek és életeket mentenek, hogy keresnem kellett a rózsaszín szemüvegem, hogy ne vakuljak bele. Tudom, az eleje kapcsán is írtam, de nekem sokkal bejött a feldolgozás film sötétebb hangulata.

Itt nincs veszély és pontosan lehet tudni, hogy a végére mindenki boldog lesz és megoldják élete gondját. Ebben a két részben is ez volt – fogadunk, hogy nem lesz az egész évadban egy eset sem, amikor nem tudnak segíteni, vagy valami veszteség is történik?

A 3. részben egy anya jött, aki újra beszélni akart a lányával, aki az életvitele miatt nem akarta többé az életébe az asszonyt. Az eleje még csak hagyján, de amikor egy jóval fiatalabb tudós itt kutatta a csodát és összejött ezzel a fantasy103-4.jpgnővel, laptop törési ingerem lett. Ennyire gagyi, hiteltelen és negédes szerelmi szálat… rühelltem.

A 4. részben meg egy lány lázadt a családja ellen, akik nem akarták, hogy zenész legyen belőle. A sziget meg elvitte Kubába, mielőtt a családja átszökött az Államokba. Kiderült egy súlyos titok, és hősnőnk átértékelte az életét. Csak azt sajnáltam, hogy igazságot nem szolgáltattak. Szegény nagyapa, még csak a nevét sem tisztázták…

Áll mindkét részre, hogy a környezet szép és nagyon odafigyelnek a szereplők ruháira. Helena és asszisztense mindig talpig fehérben, de a szabás változatos és nagyban divatozhatnak. A kubai epizód erre még rátett egy lapáttal és Elena nem semmi költeményeket vehetett fel, már nem csak fehérben.

Amit különben sajnáltam, hogy most nem volt ismerős színész. Az első két rész után, azt hittem, minden részben majd ráismerek valaki ismertebb arcra, de ez most nem állt.

A 2. évad előtt azért majd a végére érek, de túl boldog és könnyed ez a sorozat, hiába lelki traumák és megoldásuk a téma.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3717862283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása