Minden napra egy film

Minden napra egy film

Fantasy Island

s01e05-08

2022. június 22. - BBerni86

A Fantasy Island (s01e05-08) második fele egy az egyben olyan, mint az első fele volt. Vagyis, át lehet venni, miben volt jó és miben kevésbé a sorozat.

fantasy107.jpgAmi tetszett:

  • sűrűn jöttek sztárvendégek. Az évad második felében szinte minden részben volt valaki, akit más sorozatban láttam és jó volt újra látni. A kedvencem talán a The Rookie századosa volt, vagyis Eric Winter, aki itt egy túlélő feladatokért rajongó látogató volt, akinek saját kamasz énjével kellett szembenéznie. De feltűntek sokan mások is.
  • a látványvilág színes, szórakoztató. Csajos szempont, de egy ponton már kifejezetten az szórakoztatott, hogy Ruby és Elena milyen ruhakölteményeket kaptak. Azért valahol röhejes, hogy a mágikus sziget milyen gardróbot biztosít számukra, de inkább ez, mint ahol egy egész évadban ugyanaz van a szereplőkön…
  • minden rész más történet és minimális az átívelés. Ha egyes dolgok miatt volt is gondom az egyes részekkel, azért voltak ötletek, hogy sokféle probléma és megoldási ötlet bekerüljön a sorozatba.

De akkor az is, amivel bajom volt:

  • a nagyon pozitív szemlélet. Itt mindenkinek segítenek. Azért legalább 1-1 rész lehetett volna, amikor Elena és a sziget kudarcot vall. Olyan kiszámítható, hogy mindenkinek rendbe teszik az életét.
  • a végére belekeveredtem, hogy mennyire valós a megélt fantázia. Általában azt hangsúlyozzák, hogy az itt történtek nem valósak, csak képzelet és illúzió. Ahhoz képest az egyik nő visszaköltözött innen a múlt századba. Azt meg mégis hogyan?
  • nem szerettem, amikor elkezdték építgetni Elena és Ruby magánéleti gondjait. Ezek jó része romantikusfantasy108.jpeg vonalba illik és sokkal szívesebben néztem, hogy a részben érkező milyen fantáziát kap, minthogy Ruby mennyire bánkódik a családja után, vagy Elena és Javier között mi alakul.

Alapvetően csajos sorozat, sok szerelmi problémával. Alapvetően abban az irányban mozognak, hogy fontos az önmegvalósítás és nincs jobb, mint a szerelem.

Azt is nagyon észrevenni, hogy mennyire liberális a szellemiség. Sok benne az LMBTQ történet, és rengeteg a más rasszba tartozó szereplő és a vegyes párok. Az csak rátesz egy lapáttal, amikor olyan történeteket írnak, hogy a színangol, látványosan európai férfinak beleírnak egy kisebbségi unokatestvért Amerikából – egy olyan korban, amikor kiközösítették a vegyes kapcsolatokat, és egészen biztos, hogy egy angol, jól szituált férfi nem vállalt volna fel egy ilyen rokoni kapcsolatot. (Mondjuk, a Bridgerton óta ilyesmikre nem adunk, de ennek nem tudok örülni. Egy dolog a mában ilyen, meg egy másik egy olyan korban, ahol ez nagyon nem így nézett ki.)

A 2. évad berendelve, ősszel várható. Reméljük, akkor tudnak ennél többet is. Mert ez jelenleg csak egy szép kivitelezésű csajos limonádé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1317864389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása