Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Galaxis Őrzői

1. évad - meseként

2022. augusztus 26. - BBerni86

Ez is része a Marvel univerzumnak, de innen, 2022-ből visszanézve azért zavarónak találom, hogyan nem illik bele a Marvel filmek kánonjába, noha egyértelműen abból nőtt ki.guardians01.jpg

Hogy értem ezt? Az első film után jött ki, és így megfeleltethetőek a szereplők az ottani énjüknek. Mondjuk, az eredeti hangok nem vállalták be a szinkront, de meg is lepődtem volna, ha Bradley Cooper és Chris Pratt egy egész animációs sorozatnak a hangjukat adták volna. De nem ez a lényeg.

Ez egy olyan sztori, amiben már összeálltak az Őrzők, és küldetésekre járnak. Alapvetően a mindennapjaikat követjük, amit majd egy átívelő történet fog össze. Hiszen van egy térkép, vannak nyomok, amelyek egy lehetetlenül nagy erőforráshoz vezetnek, amelyre a fogát feni többek között Thanos is, és amely miatt Asgard képes háborúba menni. Kisebb-nagyobb kalandok, sok humor és antihősök. Amiért ezeket a karaktereket szeretem.

Csak - még az előtt járunk, hogy a filmekből megtudtuk volna, kicsoda Ego és Peter miképpen egy bolygó fia. Itt viszont szintén foglalkoznak azzal, hogy kicsoda igazából Peter Quill, és itt is kapunk egy apát és hozzá kapcsolódó kalandokat. Mondanom se kell, ez nem Ego. J’Son a neve, és ennél többet nem árulok el róla. Nagyon más történet, mint a filmé. Utólag zavar, bár, ha a megjelenésekor nézem meg, akkor a második film után morognék, hogy passzol össze ez a két szál.

Viszont, azt szerettem, ahogy olyan történetekkel kötik össze a sorozatot, amellyel a filmek nem. Ha konkrét példát akarok hozni, az Emberteleneket nevezem meg. Ugyanazok a szereplők tűnnek fel, akiket a sorozatban láttunk, Medúza és a teleportáló kutya, vagy éppen Maximus és a bátyja. Mondjuk, azt még mindig nem értem, hogy miért az a király neve, ami, de mindegy. Az nem is fontos.

(De egyéb jó mellékszereplőket és ötleteket is hoz. A Tudástér kutyája, vagy a Gyűjtő és a Játékmester fivérek. Ezzel pl. a Thor filmet is ide sikerült kötni úgy, hogy egyáltalán nem azt a történetet nézzük.)

Jópofa, gyorsan nézhető és az a fajta akció komédia, ami a filmeket is eladta. Korrekten meg is lett rajzolva, és a szereplők jól idézik a színészeket, akik a filmen játszották őket. A ruháik, az arcvonásaik – rajzfilmfigurává alakultak.

Tetszett az is, hogy igyekeztek a szereplőket építeni és a múltjukkal is rendszeresen szembe kellett nézniük. Az egyik kedvencem volt, amikor azt néztük meg, Mordály honnan jött és milyen a családja.

Színes, sokszínű, szórakoztató. Csak el kell engedni, hogy ne a film történetét akarjuk ezzel kiegészíteni, mert egészen másképpen halad. Így érdekel is, a további évadok mit tesznek hozzá – már csak azért is, mert a 2. évad éppen a 2. film premierje előtt ment le.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3817917347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása