Minden napra egy film

Minden napra egy film

Snowpiercer

3. évad

2022. augusztus 29. - BBerni86

Eddig nagyon nézette velem magát a sorozat, most viszont elértem arra a pontra, hogy már nem tudott igazán lekötni. A történet nagyját elmesélték, és komolyan szenvedtek, hogy mi legyen még.

Már az is sokat mond, hogy Jennifer Connelly alig volt benne pár részben.snowpiercer_2.jpg

Megint csak van egy kis játszma, hogy ki uralja a Hótörőt. De már nem ez a fő téma: Layton egy olyan álommal jön vissza, ami ellen még Wilford is tehetetlen. Melanie adatai alapján van egy pont a Földön, ahol élhető meleg van. Le lehetne szállni a vonatról. Wilford persze nagyon szabotálná az ügyet, hiszen az ő hatalma a vonatból ered, de túl nagy álom egy földi élet.

A gond az, hogy most nincs egy olyan nagyobb harc, amire fel lehetne húzni az évadot. A szarv felé tartva adódnak nehézségek, de inkább szappannal töltötték ki a játékidőt és nem egyszer morogtam, hogy már megint mivel húzzák az időt. Zarah és Andre a baba miatt együtt vannak, mire a Melanie-t gyászoló Ben és Josie búfelejtenek egyet, hogy fél résszel később visszajussanak a korábbi állapotba. Audrey nagyon kifordul magából Wilford hatására, aztán hirtelen szexuális irányt vált, és már Bess mellett keresi önmagát meg a boldogságot. De még sorolhatom – lesz itt esküvő és szakítás, viszonyok meg alkalmi párok. Hol van már, amikor a vonat két fele sakkozott egymással a hatalomért és az irányításért?

Nem szerettem, hogy sok mindenben mennyire nincsen logika. Ha csak azt nézem, ahogy a letelepedni akarók a végén elindulnak a szarvra. Ott mégis miből és hogyan akarnak megélni? Kétlem, hogy olyan magkészletük legyen, hogy tudjanak termeszteni, különben sem a nyárba érkeztek meg. Állatok meg láthatóan nincsenek. Elosztották egyáltalán a Snowpiercer készleteit? 5 óra volt a szétválásra, kétlem, hogy az alatt olyan sok mindent el tudtak volna intézni. Nem mintha a vonatban látnám a túlélést, de ez a szétválás és ez a szervezetlenség bántotta a szemem.

De ott volt nyomorult Asha is – akit új szereplőként Archie Panjabi játszott. Látványosan nem tudtak mit kezdeni vele, jó gyorsan ki is írták, még egy egész évad sem jutott neki.

Egyes dolgokban még mindig jók – ahogy a vonat egyszerre tűnik hatalmasnak és egy halálcsapdának. Ahogy az egyes szakaszok meghatározó jelleget kaptak. A látványt már annyira nem írnám ide, elkezdtek nagyon hasonló külső képeket bevágni. Azért elég unalmas tud lenni ugyanolyan fehér tájban suhanni egy nagyon gyors vonattal…

Egy évad még lesz, de komoly kételyeim vannak, az milyen lesz. Remélem, rám tudnak cáfolni, de innen nagyon nincs hova tovább. Anno, a moziban különben kisiklott a vonat és az emberiségnek annyi lett. Itt ezt már nem hiszem, hogy megjátsszák, de meglátjuk, mit találtak ki a végére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8217918889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.09.05. 10:57:33

Mostanra kifulladt a sorzat. Unalmas, önismétlő, gyáva, filler részekkel teli évad lett. Nem létezik, 1000 kocsit húznak és nem képesek a tucat emberen túl kinyitni, hanem még mindig csak az ő cicaharcukat mutatják, a többi utas meg alaktalan masza.
süti beállítások módosítása