Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Chicago Med, The Good Fight, All American és Homecoming

2022. október 23. - BBerni86

Először is, beértem magam a Chicago Med (s08e01-04) évadkezdéssel. Annyit előzetesen is el tudok mondani, hogy értelmesebb volt, mint ahogy a Fire nyúlik.

Itt is voltak megkezdett szálak, amelyeket pillanatok alatt rövidre zártak. A nagy esemény a tűz volt, és 2 rész alatt mindenre sort kerítettek. Még a tettes is meglett. Volt, aki meghalt. Más megsérült, de felépült. Ugyanakkor arra is chicmed81.jpghasználták, hogy a szereplőket csökkentsék.

Igen, ahogy a PD, úgy a Med is húz ki karaktereket. Dylan a szerelme halála után képtelen maradni, és azzal is szembe kell néznie, hogy itt mindig is benne lesz, hogy rendőr volt korábban. Kell neki egy új kezdet. Nekem nem fog hiányozni, és szerencsére a búcsút sem húzták túl. Kapott egy monológot, miért megy el és Will elköszönt tőle. Ezt pozitív fejleménynek érzem.

A másik veszteség Pamela, akinek szintén volt egy nyitott szála. Crockett döntése miatt a kézfunkciója esett, és kérdéses lett, tud-e még műteni. Ezzel el lehetett volna lenne egy jó darabig – felépülés, műtétek, esetleg valami illegális, hogy rendbe jöjjön és párkapcsolati dráma, természetesen. Ehhez képest rövidre zárták, és kiírták Sarah Rafferty karakterét. Ez már inkább megosztó döntést. A színésznőt és Pamelát bírtam, de az nem fog hiányozni, hogy miképpen áll a kapcsolata éppen Crockett-tel.

Van viszont egy színésznő, akire látok esélyt, hogy visszatér. April. Már felbukkant, Chicagóban dolgozik. Mivel a színésznő saját sorozata befuccsolt, elképzelhetőnek tartom, hogy lassan visszahozzák. Majd kiderül.

Esetek – ebben a sorozatban is megvan, hogy gyakran az esetek segítenek az orvosoknak a magánéletükben is döntéseket hozni. Ez tipikus, de itt még a kórházi eset az első. Így jobban is szeretem, kevésbé szappanos az összkép.

Szépen építgetnek többeknek is történeteket. Dean sokat lépett előre – amilyen ellenszenves volt elsőre, annyira kezd változni. Kemény főnök, de látjuk boldogulni próbáló apaként, és egyre megértőbb a szakmában is.

Sam is felbukkant pár jelenet erejéig, aminek kifejezetten örültem. Nekem ő az egyik kedvenc sebészem a sorozatban. Azon is jót mosolyogtam, ahogy Oliver keres egy terapeutát magának, aztán ő kezeli a másikat vagy gyorsan lelép, mert nem tetszenek neki az embertelen módszerek.

Díjaztam azt is, ahogy igyekeznek reagálni a világban történtekre. Egyelőre ez abban látszik meg, hogy sok mindenből hiány van. Ez orvosilag vezet izgalmas kérdésekhez: szabad-e a gyógyszert illegálisan beszerezni? Ha egy kontrasztanyagból csak kevés van, egy vizsgálatot lehet elvégezni, melyiket futtassák le?

Vagyis, ezt a sorozatot várom, mi derül ki még benne. Plusz, lehet, addig a PD-t is letolom, amíg ott elmegy Jay. Az egyetlen szimpatikus karakter abban a szériában, az ő részeire még rá bírom szánni magam.

 

Egy rész lemaradásban voltam a The Good Fight (s06e06-7) évaddal is. Pedig a hatodik epizód pont azt hozta, amit eddig hiányoltam.tgf606.jpg

Gyorsan kellett jogilag valamit tenni, hogy megmentsék egy gyerek életét. Több szálon dolgoztak, nyomoztak és pereltek és volt egy jó ügyük. Közben a szereplők közti kapcsolatokat is építették. Hangsúly lesz azon, hogy mit tud egymással kezdeni Liz és Ri’Chard. Diane a terapeutája miatt inog.

Majd jött a 7. és vele az a furcsaság, amit még mindig nem fejtettem meg. Kint a tüntetők, most van egy haláleset is, és feltűnt egy furcsa, civil csoport is, akiket nem is értem, mit csinálnak igazán. Védik a fekete amerikaiakat? Vagy valami olyasmi.

Kevesebb jog, megint inkább cégvezetés és Diane szemléletváltása volt kiemelve. Egyre kevésbé tudom elképzelni, ezzel mire fognak kilyukadni. Pedig már nincs sok vissza az egész sorozatból se.

 

Haladtam az All American sorozatokkal is. Az alapsorozat (s05e02) viszi tovább a megkezdett témákat.

Vagyis: Spencer próbál bulizni és túllépni Olivián, aki le akar csapni a tiltott módszerekkel dolgozó edzőre. Layla alla502.jpgés Jordan kerülgetik egymást, míg a lány hadakozik az apja cégét átvevő exével.

Most legalább volt egy kis sport, meccsel együtt és Asher – JJ esetében szintén a sportról szólt a sorozat. Miért nem akar edzeni JJ? Kellett már, mert egyre távolodnak a focitól, azt inkább ragozzák, ki kivel jár.

Emlékezetes jelenet nem volt benne, inkább csak jelölik az irányt, mi lesz az évad konfliktusa.

De, legalább élesen elvált a másik sorozattól. A Homecoming (s02e02) is visszatért a helyi közegébe, és mindenki a maga kínjával foglalkozik.

Itt a sport is sokkal jobban megjelent: volt tenisz is, baseball is és a konfliktusok jelentős részét is a sport hozta.aah202.jpg Átigazolás, versengés, csapaton belüli rivalizálás. Díjaztam, hogy ebben nem a szerelmi téma a kiemelt, ilyesmi miatt nincs is jelenleg feszültség benne. A párok fixek, és legfeljebb annyi haladás van, hogy egy új teniszező lehet Simone következője Jordan után.

Ez a sorozat, amelyik jobb ruhákban, frizurákban is. Simone a hajával szokott kitűnni, de most pl. Keisha egy-egy szettjén akadt meg a szemem. Nem mintha valós lenne, hogy egyetemisták így tudnak öltözködni, pláne, ha nem is gazdagok a szüleik. Mert Layla, aki milliomos csemete az alapsorozatban, elhiszem, hogy megengedhet magának bármit. De itt Keisha teljesen más háttérrel bír, és van olyan, ha nem olyanabb ruhatára, mint a másik lánynak.

Vagyis, a héten is a Homecoming tetszett jobban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4117960814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása