Minden napra egy film

Minden napra egy film

Énidő

2022. október 28. - BBerni86

Már a plakát sugallja, hogy milyen ez a komédia. Megkésett és kiöregedett. Ha kamaszok lennének a főszereplők, enido.jpgés a kilencvenes években járnánk, akkor jobban ült volna. Így viszont maradnak a kérdések.

Mennyi idős a célközönség? A színészeket látva a negyvenesekre tippelnék, és a történet is erre húz. A megkomolyodott és az örök gyerek egykori legjobb barátok összekerülnek, és mindenki tanul valamit, hogy a végére kicsit változtasson az életén. Ha nem is életközép-válság, de majdnem. Akkor viszont miért kell bele óvodás poénokat írni? Pl. a bébiszitter másodállásban sztriptíz táncosnő. Bosszúból egymás ágyába kakálnak. Ez nekem a kamasz szint, és inkább egy Amerikai pite filmben várnám.

Benne vannak a klisés üzenetek, amelyekre a Disney-n való felnövésem miatt fogékony vagyok, de azért egy kis ötlet nem ártott volna. Az nem meglepő, hogy az örök gyereknek komolyabban kell vennie magát. A komolyabbiknak meg azt kell megtanulnia, hogy lazítani is lehet. De itt van az is, hogy hagyni kell a gyereket kibontakozni. Hogy nincs fontosabb, mint a család és az igaz barátok. De túl kiszámíthatóan jönnek rá minderre, és a konfliktusokat is túl könnyen kisimítják. Igaz, komédia, nem dráma, nem véresen komolyan tanulnak dolgokat.

Csak, a humor. Az nem az enyém. Nagyon sok az altesti és szexuális poén, amit nem díjaztam. Gyakran kicsit sem vicces, és bele van erőszakolva a filmbe. Sok a debil karakter - mint a szülőtárs, aki elviszi a sztriptíz bárba Sonny-t. Azzal a figurával mégis mit akartak kezdeni? Nincs egy normális megmozdulása, és amennyit láttam belőle, a kisfia is komolyabb, mint ő maga.

A Sonny - Huck barátság is zavaros. Bár azt mondják, hogy az igazi barátok bármikor fel tudják venni az elejtett fonalat, azért évek teltek el és így összehangolódnak pár óra alatt? Ahogy a kapcsolatuk, Sonny változásai is túl gyorsak, hihetetlenek. Egyes visszatérő elemek, mint amikor Sonny lebeszéli valamiről Huck-ot, amit az igazából meg sem akart tenni, csak fárasztanak.

Nem is értem, miért kötöttek ki sokan ennél a filmnél. Wahlberg ugyan játszott nem egy komédiában is, de nem állt jól neki ez az öregedő komolytalan alak. Pláne, hogy George Clooney volt a szereplő megnevezett példaképe. Mit ne mondjak, nem esett le, mégis, mivel akar a nyomdokaiba lépni. Clooney azért nagyon sok mindent elért a filmes szakmában, színészként és rendezőként is, míg Huck legnagyobb teljesítménye az volt, hogy el tudott futni a hitelezői elő. (Azt nem is értem, azt hogyan csinálta, hogy 45 ezerrel lóg, de felbéreli Seal-t egy fellépésre közel ezen összeg duplájáért, amikor semmi pénze sincs...)

Kevin Hart hozza a szokott figuráját. Aki kedveli, itt is fogja. Akit idegesít, itt is fogja.

Regina Hall volt nekem szimpatikus benne, ha elég egydimenziós is a figurája.

Leginkább a színészek miatt egyszer elment, de nem az a film, amit vissza fogok még nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7217965224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.11.02. 14:18:13

5-6 évente megnézhetjük újra ezt a filmet amiben "középkorú apák, anyák szeretnének ismét tinik lenni, de rájönnek, hogy nem is olyan rossz az életük ami elől menekülnek".
Ilyen szánalmas verzió még nem készült. Két ilyen nulla színésszel, mint Marky Mark és Hart.
süti beállítások módosítása