Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző ünnepi részekkel

A mi kis falunk, A galaxis őrzői, Murderville

2022. december 28. - BBerni86

Nem mondhatnám, hogy idén sok sorozat készített volna ünnepi részt. Érdekes, Halloween epizód idén sokkal több volt… De nézzük, mit találtam mégis.

 

A mi kis falunk (s07e05) a szokott stílusában hozta a falusi ünnepet, 7. évad alatt talán ez volt az első karácsonyi rész. Érdekelt is, hogy oldják meg, mert nem télen szoktak forgatni. Hó nem is volt, csak a szokott laza ruhák helyett kabátban és pulóverben jelentek meg a szereplők, és közben látványosan fáztak.amikis705.jpg

Mit hoztak az ünnepre? Elsősorban visszatérő szereplőket. Gyuri és Erika köszöntek be, mindketten egy-egy történetet főszereplőként levezényelve. Gyuri mondjuk csak szerencsétlenkedett, és a kocsiját akarta visszaszerezni. Mondjuk úgy, a szétcsúszás, amit produkált, inkább kínos volt, mint vicces. A hasonlókról mindig eszembe jut, ahogy Leonardo DiCaprio játszotta a merev részeg és drogos milliárdost. Ok, nagyon más a kettő, de a lényeg, hogy Gyuri amúgy sem a legélesebb kés a fiókban, ilyenkor meg pláne nem.

Erika pedig a falusi karácsonyt szervezte, amibe mindenki belekeveredett valamiképpen. A legjobb húzás a lopott karácsonyfa volt, és a szomszéd rendőr öltönye, az valami kegyetlenre sikerült.

Az ünnepi téma és a visszatérő szereplőket leszámítva meg ugyanolyan, mint korábban.

 

A Murderville érkezett egy különkiadással. Ki ölte meg a Mikulást? Jason Bateman és Maya Rudolph kereste erre a választ, és azt kell mondanom, ők vették a leginkább poénra a műsor alapelvét.

murdervillech.jpgVagyis, meghívnak egy híres színészt – mivel karácsonyi rész volt, most ketten is voltak. Nekik nincs forgatókönyvük, rögtönözniük kell végig, mintha a sorozat nyomozójának, Terrynek lennének a segédjei. Van egy gyilkosság – most a Mikulást szúrták le egy kihegyezett cukorpálcával. Meghallgatnak 3 gyanúsítottat, közben Terry kínozza őket és a végére választaniuk kell, szerintük ki a gyilkos. Nem mesélem el, mivel tudták poénra venni, de megoldották.

Azt különben bírtam benne, ahogy egy-egy helyzet átütött és elnevették magukat a színészek. Bateman volt különben a szimpatikusabb, talán azért is, mert ő lett jobban megkínozva a műsorban, és méltósággal tűrte. Nem csak macskát kellett játszania, de egy undormány manó jelmezt is szó nélkül felvett.

Az ügy, a formátum, a sztárvendégek – minden a szokott. Ez is attól lett csak karácsonyi, hogy a Mukilást ölték meg. A humora most is alsóbb, mint amit díjazok, de a színészek tudta rajta javítani.

 

Végül, bár nem éppen sorozatrész, de olyan hosszú volt: A Galaxis Őrzői karácsonyi különkiadás.

A történet már a Bosszúállók filmek után folytatódik, és Mantis Drax társaságában karácsonyi ünnepséget szerveznek, hogy a Gamora elvesztése miatt szomorú Petert felvidítsák.go.jpg

Az ötlet az, hogy a Földről hoznak neki ajándékot. Kevin Bacon volt a kis Peter kedvence, így ez a kettő őrült nekiáll elrabolni a színészt. Nem is tudok jelzőket, micsoda kegyetlen poénok vannak ebben a filmben. Az ajándékdoboz, ahogy Cosmo kutya átadja a maga ajándékát, vagy Nebula öröme, amikor a szökésbe levő Bacon levadászára indulhat.

Kisebb a költségvetés, és ez a külcsínen különben látszik is. Egy volt, ami nagyon zavarta a szemem: a kamasz Grot. Ennyire formátlan és ronda kinézete még nem volt, nagyon nem találták el.

De a 3 fentiből még ezzel együtt is ez tetszett legjobban – ezen többször is felnevettem, és Kevin Bacon is nagyon helyes szerepet kapott benne. Azt különben nem is tudtam, hogy így tud énekelni.

Tudnék még azon fanyalogni, hogy több színészen már látszik, hogy kiöregszik, meg a történet is tartogat giccses kanyarokat – Mantis és Peter rokonsága, de egyszer jó volt így is. Különben az ok, hogy ilyen viszonylag nagyobb hírt egy ilyen epizódba dobnak be?

 

Ezzel egyelőre zártam a karácsonyi szekciót, volt édes is, világvégés, sorozatos is. Most vissza a normál sorozatokhoz, filmekhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9418012348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása