Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Miss Scarlet és Duke, Chicago Fire & Med, Alaska Daily, A nagy fehér főnök, Young Sheldon

2023. január 05. - BBerni86

Miss Scarlet és Duke (s02e06), vagyis, az évadzáró. Amelyben felvonultattak mindent, amit ebben a sorozatban jól tudnak készíteni. Vagyis:

  • a két főszereplő közti játszma. Ahogy egyszerre ott is vannak egymásnak, meg nem is. Szokás szerint, miremiss206.jpg megtörhetett volna a jég, megzavarták őket, a pillanat elszállt. Nyilvánvaló okból: évődhetnek a következő évadban is.
  • az ügyben van egy csavar. Könnyed krimi különben ez a rész is, nem egy okos sorozat, de szórakoztató és valóban nyomozgatnak benne.
  • a humoros mellékszereplők mindegyike feltűnt legalább 1-1 jelentre. Nagy kedvencem lett Eliza házvezetőnőjének és a halottkémnek a kettőse, de Duke szerencsétlen tanítványát is bírom. A végére egészen kikupálódott több tekintetben. Eliza vénlány barátnője, akit még mindig rossz látni. Ha ő feltűnik, esik a színvonal.

Plusz, egyre több potenciált látok a nyomozóiroda vezetőjében is. Még akár Duke riválisa is lehet a nőért, majd kiderül, mi fejlődik ki belőle. Nekem bejön, ahogy egyszerre van egy kedvesebb meg egy rosszfiús oldala.

Ami viszont most sem tetszett:

  • nagyon feltűnő, hogy mennyire egysíkúan öltöztetik a főszereplőket. Az estélyre csak kapott egy báli ruhát a karakter, de különben abban az unalmas kosztümben forgatta az évadot, amit a történetben varrtak neki.
  • a már emlegetett szerencsétlen barátnő.
  • Eliza is tud néha idegesíteni, de azt inkább kezdem zavarónak találni, hogy öregebbnek tűnik a színésznő, mint a szerep, amit játszik.

3. évad már van, annyira megszerettem ezt a sorozatot, hogy majd nézem azt is.

 

A Chicago Fire (s11e09) és Chicago Med (s08e09) is a szokott formáját hozta. Ismételni tudnám magam mindkét sorozat esetében – több szappan, kevesebb eset és a szereplők leépítése. Bár azt hittem, April állandó visszatérő cmed_1.jpglesz, most esküvővel és új vállalkozással inkább viszi magával Ethant is. Mondjuk, ami szálat eddig ebben az évadban kapott, az a kapcsolata alakulása Aprillel, így ezt akkora veszteségnek nem éltem meg.

Ha már Med, annak sikerült feszültebben zárnia karácsony előtt. Milyen változásokat fog hozni, hogy a kórház új vezetőséget kap? Abban is lehet érezni a feszültséget, ahogy bevezették az új, már szinte teljesen számítógépes műtőt.

A Fire kapcsán ennyi mondandóm sincs. Most komolyan az volt az egyik fő szál, hogy Gallo szavazatokat igyekezett szerezni, hogy Herrmann mehessen konferenciára? Severide meg ugyanazon a csonton rágódott most is. A nagy mentés a héten meg egy híd leengedésén múlott.

Vagyis, még látványosabb is a Med lett, hála az új műtőnek és a kivetített képeinek.

 

Haladtam az Alaska Daily (s01e04-06) évaddal is.

Amit le tudok vonni tanulságként, hogy igyekeznek nyitni a cím szerint a csapat többi tagja felé is. Nem csakalaskad.jpg Eileen nyomozása van benne, hanem közvetítenek a helyi fesztiválról, és mások is kapnak más témákat, amiket meg kell írniuk. Jót tesz neki – könnyedebbé is teszi. A komoly krimibe kerülnek mosolygós részek barátokkal és összetartással – keressenek bár az irodában elveszett háziállatot, vagy adjanak tippeket, hogy lehet feldobni egy óriás zöldségekről szóló cikket.

A fő bűnügy is halad lassan előre, és oldani kezdték Eileen komolyságát is. Már nem zárkózik el, nem csak együtt tud dolgozni a többiekkel, de a magánélete is színesedik. A ’nem akar semmi kapcsolatot és mindenki hagyja békén’ felállásból lassan lesznek barátai és pasija is.

Nem egy nagy krimi, ezek a részek nyújtották és lazábbá tették az őslakos lányok gyilkosának ügyét, de cserébe hangulatosabb összességében.

 

Pótolgattam A nagy fehér főnök (s01e06-08) újabb ballépéseit is.

Azt mindenképpen díjaztam, hogy abbahagyták az ide-oda lépegetést. Nem folytatják a korábban meghozott döntések visszavonását – mondjuk, ’Boti melyik iskolába jár’ témában ezekben is volt ilyen, bár már mindenki beállt egy álláspontra, aminél marad. Fixnek tűnik, hogy marad a fiú a  gimnáziumban; és ha jól értem, átköltözik az apjához és Brigihez. (Nem is fogom bánni, ha az idegesítő anyja a német papucsával kevesebbet lesz színen.) anff.jpgA múltból is egyre több minden kiderül, és elkezdték felfedni, ki milyen múltbéli sérelem miatt olyan, amilyen.

Minden főszereplő szerelmi szálaival játszanak, már amennyire ezek szerelmi szálak. Inkább randik, egymás mellé sodródások. Igaz, én hálás vagyok, hogy nem a romantika dominál. Inkább a humor, vagy a szereplők nagyjára amúgy is jellemző nyomorúság.

Azzal szinte részről részre küzdök, hogy ez mennyire szatíra és vegyem komolyan, vagy engedjem el, és nézzem komédiának. Most az ősmagyar fajvédő banda oszt éppen meg. Az reális, hogy ilyenek működnek nálunk bűnszervezetként?

Cselekménnyel egyelőre bírják, és vannak benne meglepő húzások. Nem gondoltam volna, hogy a milliók kapcsán ilyen könnyen megoldódnak majd a konfliktusok. Kitalálnak mindig valamit, mozgalmasak voltak ezek a részek is. Még egy-egy komolyabb pillanatot és emberi drámát is sikerült belesűríteni. Ami legutóbb megmaradt, ahogy Nándi mesélt a fiának a saját apjáról, illetve Brigi elrohanása, amikor a kocsmáros komolyan felvezette neki, hogy ő élete szerelme.

Igaz az is, hogy vannak olyan témák, amelyeket nem tudok összehozni történetben. Pl. Brigi most mesélt arról, hogy még Ottóként mennyire bele volt esve, ha jól értettem, Tatárba? Aki a bátyja baráti körébe tartozott? Hát eddig le nem esett volna, hogy ők valaha is egy csapatba tartoztak volna.

 

Végül. Young Sheldon, ami már a 6. évaddal jelentkezett. 8 rész ment le eddig és mivel a formátum a szokott cc. 20 perces, gyorsan meg lehetett nézni.ys.jpg

Ami azonnal feltűnt, hogy gyorsan el kell köszönniük és elvarrni a szálakat, vagy egy nagyobb időugrást végezni. 6 éve megy, egy olyan sorozatban, amelyben volt 3 gyerek. Egyedül Georgie, akinek jól áll, hogy már nem tűnik annyira kamasznak. Mondjuk, annyira felnőttnek sem, hogy Mandy összejöjjön vele, nemhogy hozzá is menjen. (Itt ugyan még tartja magát, hogy nem lesz Georgie felesége, de az Agymenőkből tudjuk, hogy Georgie elveszi a felkoppintott barátnőjét, ha később el is válnak.) Különben megvan annak is az alapja, hogy lesz majd Georgie Texas autógumi-királya. Mandy apja abban az ágazatban dolgozik. De, vissza az eredeti gondolathoz. Iain Armitage és Raegan Revord, a sorozat ikerpárja annyira kamaszodni kezdett, hogy az már több mint látványos. A történet szerint Sheldon és Missy 11-12 évesek, de már mindketten jóval többnek néznek ki.

Pozitív fejlemény, hogy Mary a templom helyett otthon van. Az egyik kedvenc részem volt, amikor Sheldon beolvasott az egész gyülekezetnek az álszentségükről. Elfogadásról és felebaráti szeretetről szónokolnak, a gyakorlatban meg Mary-t kidobták és ellökték, nem is a saját, Georgie viselkedése miatt. Bírom, amikor ilyesmiket feszegetnek – akár a videótéka és a kölcsönzött filmek szintjén.

Őszintébbnek érzem most a sorozatot, és bírom, ahogy beszólnak maguknak. Missy pl. megállapította, hogy mennyire proli a családja. Nem keresik az elveszett cukiságot, de nem is olyan drámai, mint az előző évad próbált lenni. Ezt most félutas megoldásnak érzem, jobban ki is jöttem vele.

Jött vissza minden szereplő, és nagyon lassan barátkozom Emily Osment figurájával is. A Pretty Smart rossz érzése még velem van, és bántja is a szemem a ’majdnem 30, még 18 sincs’ páros is, de alakul.

Most kipróbálom hetiben, meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2318009068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása