Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gazfickók városa

2023. március 17. - BBerni86

A helyzet az, hogy most láttam, de már el sem tudnám mesélni rendesen, miről szólt. Tény, hogy nem vagyok a bűnfilmek nagy rajongója, de azért ennél jobban le szokott tudni kötni a történet.

Itt viszont leginkább azon gondolkodtam, hogy ki minek csinálja, amit. Gyakran egyszerűen nem találtam arra magyarázatot, hogy mi van az emberek indítékaival. A korrupt, és teljesen a bandáknak dolgozó rendőr esete gazfickok_varosa.jpgtiszta. Még azt is meg tudom érteni, hogy egy vezetőt zsaroljanak, és ő a békéjéért sok mindent megtesz nekik. De csak egy pontig. Azért nem arra volt bizonyítékuk, hogy gyilkos vagy sátánista lenne, mindössze házasságtörésre. Azért ennyivel évekig sakkban tartani, röhej. Ha annyira jó rendőr, amilyennek elmondták, miért nem kezdett valamit korábban a helyzettel? De említhetném azt is, hogy a csapat rajtaütése a drogcsempészeten mi célt szolgált. Sok halott volt, és miért így kellett intézni?

Mert a főszereplők nem a korrupt rendőrök voltak. Az a csapat tényleg rendet akart tenni. De ilyen módszerekkel? Valahogy nem fért össze az addig ténykedésük azzal, ami utána jött. Ok, a történet folytatásához és a konfliktushoz kellett, de az egészet nézve az nem működött.

Nem találtam szimpatikus szereplőt. Ha nem is voltak korruptak, biztos akadt egy olyan magánéleti szál, ami bántotta a szemem. Pl. Willy, ha jól emlékszem a nevére, magát nem adta el, de a feleségét megcsalni a főnök lányával nem esett nehezére.

Az ész, az hiányzott a történetből és a szereplőkből is.

A látványvilág se ragadt meg. Volt pár akciójelenet, de azokból is egyre emlékszem csak jobban. A már emlegetett támadásra, amikor beszállították volna a drogot. De az sem a jelenet miatt ragadt be, hanem már akkor sem értettem, hogy ki támad kire és minek. Sima lövöldözés, semmi extra. Meg természetesen éjszakai jelenet, hogy még véletlenül se legyen követhető, ki kicsoda és a sötétség sok mindent jótékonyan elfed.

Jean Reno az egyetlen ismerős arc benne, de az ő esetében ez egy rövid mellékszerep. Leginkább azért, hogy kiírhassák a nevét. Az övét biztosan többen ismerik, mint a főszerepet játszó Lannick Gautry nevét.

Itt nem esik nehezemre sem azt írni, hogy hamar elfelejtem. Már szinte töröltem is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1318073492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása