Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Chicago Fire & Med, All American, Young Sheldon, Rabbit Hole, Schmigadoon, A galaxis őrzői

2023. április 24. - BBerni86

Még nem teljes körben, de elkezdtem pótolgatni a lemaradt heti részeket. Sajnos, ritka, ahol valami új vagy jó dolog jött, inkább maradtak a megszokott formáknál.

 

A Chicago Fire (s11e18) ebben a részben azzal próbált új lenni, hogy 1 részre visszatért Matt Casey. 000cf1118.jpgTermészetesen nem kevés glória jutott neki: még mindig ő a leggyorsabb beöltöző, komoly munkát bíztak rá országosan, és Sylvie is nem kicsit borult meg, hogy újra látja a férfit. Nem tudom, bennem felemás érzéseket keltett így egy részre viszontlátni, főleg, hogy annyi erőfeszítést tettek, hogy vágják a szálakat. Már Sylvie sem a barátnője, ha láthatóan mindkét oldalról vannak is érzelmek még.

Alakulóban van egy új románc, de ne legyen igazam, nem akarom elkiabálni. Nem leszek boldog, ha Severide boldog házas voltát ennek a szereplőnek a kapóssá tételével kompenzálják. Nem hiányzik egy szereplő, aki sorra jár majd minden nővel a környéken.

Talán látható, megint a magánélet volt az első, nem a mentés. És ezt tudnám folytatni, mert Gallo is szembe kellett nézzen némi múltbéli traumával. Mondjuk, övé volt a rész megható pillanata a családi raktárban.

 

A Chicago Med (s08e18) harcvonalat kezdett építeni. Jack ötletei egyre kevesebbeknek tetszenek, és a fizetőssé tétel is sok kedélyt fog borzolni. Vagyis, eldőlt – negatív szereplő lesz, aki ellen szervezkedni kell.000cm818.jpg

Különben megint Daniel szerelmi szálát hozták fel, amiből annyira elegem van már. Mennyire nem tud érdekelni, hogy a barátnője vesz lakást vagy nem…

Orvosi eset is volt, de szappanoperásan. Vagyis, olyan beteget kaptak, akinek a kezelése valamiképpen a saját helyzetükre is felelt. Pl. Dean teljesen kiakadt azon a betegén, aki egy egyszerűbb műtéttel elkerülhette volna a bénulást, de nem lehetett rávenni a kezelésre. Ő viszont azzal küzd, hogy transzplantációra lenne szüksége, műtetné magát, csak neki nem ennyire megoldható a problémája.

Még így is inkább ez, mint a Fire. Nagyon érik, hogy már csak ezt a Chicago sorozatot nézzem.

 

Az All American (s05e16) simán furcsán ment tovább. A nyitva hagyott kérdésekkel nem foglalkoztak, megint zsebre vágták, és egyéb szálakkal dolgoztak tovább.

000aa516.jpgVagyis, hiába mondta Spencer, hogy beszélnie kellene Livvel, nem beszéltek. De még csak az sem derült ki, hogy maradt a barátnőjével, vagy szakítottak, vagy mi van. Helyette Jordannel arra szőttek tervet, hogyan mentsék meg a football programot. Mit ne mondjak, elég kiakasztó vonalat hoztak be. Olyanok, akik évekkel korábban voltak tehetségek, kapjanak második esélyt! Az komolyan reális, hogy 23-24 évesen kapnak egyetemi ösztöndíjat úgy, hogy még csak nem is jelentkeztek egyetemre?

Liv szálán az újságírói díj került megint terítékre, Leyla pedig a cége nevén gondolkozott.

Nézhető volt, abszolút new adult sorozat. JJ szálán még értelmes is volt, ahogy most szembe kellett néznie, hogy milyen képet alakított ki magáról, és milyen veszélyei vannak a féktelen orgiának. Plusz, arra is módot találtak, hogy egy szereplőt, aki olyan felesleges volt már ebben az évadban, időlegesen el tudjanak köszönni.

Most is ruhákban erős a sorozat, nagyon divatoznak. Lassan poénnak is találom, ahogy minden rész után látom, hogy kielemzik a lányok szettjeit vagy megkeresik, melyik ruha kinek a modellje és hol szerezhető meg.

 

Nem váltotta meg a világot a Young Sheldon (s06e17) sem.

Három szál volt: Missy a büntetése miatt nem nézhetett tévét. Georgie megint elgondolkodhatott azon, kivel000ys617.jpg képzeli az életét. Mary pedig dűlőre jutott a szomszéddal.

Az utóbbi kettő erőltetett, nem is akarok róla írni. Sheldon és Missy viszont helyesek voltak együtt, és az működött, hogy a húga milyen trükköket tanított a fiúnak, hogy megértse a nem szó szerinti tartalmakat a sorozatban. Azt kifejezetten bírtam, ahogy tényleg ikrekként viselkedtek a végén és kibeszélték a sorozatot. Abban benne volt az a humor és szerethetőség, ami az elején megfogott ebben a sorozatban. Amikor még nem dramedy irányba haladt.

(Azért merjek drukkolni, hogy ne esküvő legyen az évadzáróban? Bár úgysem hagyják ki…)

 

A Rabbit Hole (s01e05) ezen része egy újabb titok felfedésével telt.

000rh15.jpgVagyis, kiderült, hogy még a csapattagok (konkrétan apa és fia) sem osztanak meg mindent egymással. Amiből persze baj is van. John nagyon be akarta vonni a csapatát, az apja nagyon nem akarta engedni neki. Arra persze egy egész részt kellett várni, hogy kiderüljön, miért.

Ahogy arra is kaptunk egy kis magyarázatot, miért mondta John barátja a halála előtt, amit.

Közben pedig a hajsza folytatódott, Crowley nagyon a nyomukban van, és próbáltak rájönni, hogyan talál mindig rájuk. Vagyis, az utóbbi pár részben megszokott macska – egér játszma folytatódott.

Akciósorozatnak továbbra is ok, nézeti magát, a szereposztást most is bírom. Csak a meglepetés, az okosság, az hibádzik most is.

 

Fogtam a fejem a Schmigadoon (s02e04) epizód miatt is.

Eddig olyan szépen belőttem, hogy melyik musicalre épülnek a dalok vagy a szituáció. Az utóbbival még nagyjából meg is vagyok. Maradtunk a Sweeney Todd vonalon, főszereplő párunk boldoggá igyekszik tenni mindenkit, hogy000sch24.jpg hazamehessenek. Így lesz, akiket összehoznak – bár nem az volt az eredeti szándék, így jött megint Hair. Ez után másnak is párt találnának, és akaratlanul beindítanak egy szörnyűséget. Ott volt az egyetlen dal, amit felismertem. Sweeney Todd, természetesen – az árvaházvezetőnő és a hentes duettje arról, hogy mit fognak árulni.

De különben, a többi dalban mit kellett volna meghallani? Vidámabbak, egy más korszakot idéznek. De zavar ez, jobban, mint kellene.

Pedig különben vicces, és bejön az a fajta fekete humor, amin kifejezetten jól szórakozom. Hát, amikor gyilkos párosunk éppen vidáman dalolászik arról, hogy az árvákat levágják és állati húsként eladják a boltban, Josh és párja meg csak a nagy vidámságot látják az ablakból és örülnek maguknak, micsoda happy end ez – mi meg látjuk a narrátor különben leírhatatlan arckifejezését, azt a jelenetet vagy négyszer megnéztem. Annyira beteg az egész. Hát igen, a Sweeney Todd nem volt komikus, itt sikerül lassan azzá tenni, pedig árvákat vágni iszonytatóbb, mint a borbélyhoz betérteket.

Jó a kosztüm, jól énekelnek, és annyira feelgood, már ha valakit a fentihez hasonló poénok nem zavarnak. De most már várom, mi sül ki ebből.

 

A galaxis őrzői (s03e19-20), de azt is írhatnám, hogy leszámolás a Kígyóval. Vagyis, agy újabb minitörténet a nagy évadon belül.

000gog.jpgKiderült, ki okozza a galaxisban a problémákat, és a csapat ment leszámolni vele némi asgardi segítséggel. Loki jópofa jeleneteket kapott, itt sokkal jobban rámennek a ravasz Loki – egyszerű Thor vonalra, mint a filmekben. A gonosz meg új karakter volt, se Marveltől, se skandináv mitológiából nem ismerős a Kígyó. Volt egyáltalán Odinnak fivére az eredetiben?

Pláne, hogy kígyó. Arról Loki gyermekei jutnak eszembe, akik majd a Ragnarök idején az asgardi istenek ellen küzdenek. A kígyó Thor egyik nagy ellenfele. Rendben, azért ez a Kígyó nem fizikailag maga a kígyó, az ereje ölt ezen formában testet. De akkor is. Jól nézett ki, meglepő volt, és tudom, hogy Marvel nem egyenlő a mitológiával, mégis, rágódom még kicsit ezen.

Cserébe volt humor – a robot Rocket volt a kedvencem, pláne, ahogy az eredeti reagált rá. Azon jót vigyorogtam. De jól húztak végig a részeken egy-egy ötletet: pl. ahogy Űrlord nevét képtelenek megnevezni, és Űrsrácként emlegetik, ő meg ezen teljesen kiakad.

A rajz, akció teljesen az a szint, amit a sorozat eddig is hozott. A robotok robot alakja különben szép és letisztult, tetszett.

Már csak pár rész van vissza, érdekel is, hogy abban 1 vagy 2 történetszál fog beleférni. Majd elmesélem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5218109794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása