Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Billions, Only Muders in the Building, The Afterparty, Harley Queen, My Happy Marriage, Foundation

2023. szeptember 09. - BBerni86

Végre, most valamit mutatott a Billions (s07e04). Húzzák a harcvonalakat. Jó volt látni, hogy miképpen ügyködik000billions74.jpg Mike és Wendy is. Még akkor is, ha az előzményekhez képest gagyinak is érzem, hogy a végén megint meg kellett beszélniük, és kezet rázniuk, hogy szabotálják Mike elnöki törekvéseit. Könyörgöm, nem arról szólt az első két rész, hogy erre szövetkeznek? Még, ha Axe nem is szállt be, a csapat erre készült. Nem is értem, hogy Taylor miért is ment át újra Mike emberébe. Csak nem kell majd megint hadrendbe állítani… De, a lényeg, végre próbáltak valamit csinálni, és Mike-nak kellett kármentést végeznie. Nem értek célt, de támadtak, és nem csak gyötrődtek, mihez kezdjenek. Erre meg rájönnek az irodai események, és kicsiben Chuck is. Akit egyelőre nagyon jelentéktelennek érzek, még csak lépeget, de nem is ő lényeg. Még nem jó, de ez már egy alakul.

Update: hamar megnéztem az 5. részt is. Viszik tovább a tematikát, röviden most Taylor próbálkozik Mike ellen, és így bekerül Wendy csapatába. Vagyis, amit nem értettem a 4. részben, most a helyére kerül. Neki is változatlanok a céljai, csak ő alaposabban tervez, mint a másik kettő. Eddig ő is az egyetlen, aki vitt be találatot. De most összeállnak, és megint ki van mondva, hogy indíthatják a Mike elleni terveket. Chuck pedig megint teljesen érdektelen volt. Némi humor volt az ő részében, de különben nem haladt semerre. Ennyire értelmetlen az ő szereplése még sosem volt. A 4. részt többre értékeltem - ez a záró évad, és ha ilyen lassan haladnak Mike ellen, Wendy és Chuck csapata is, akkor szappanoperát kezdünk? Tudom, hogy nem, de ez már az 5. rész volt. Mikor lesz már tényleg valami fajsúlyos???

 

000onlym36.jpgAz Only Murders in the Building (s03e06) viharzást hozott. A nyomozás az eddigi részekhez hasonlóan kis lépésekkel halad, viszont a karakterek közti dinamikával jól játszottak. Mindenkinek van egy magánéleti válsága, és döntéshelyzete. Mabel egy új szerelem és álláslehetőség felé kacsint. Charles a szakítása miatt van padlón, míg Oliver szembe kell nézzen azzal, hogy milyen ember, akibe kezd beleszeretni. Van vicces új szereplő, van jó színházas kutatás és közben színházi babona is. Vagyis, sok újat nem tudtunk meg, de a szereplők döntenek, összecsapnak, és innen más irányokba indulhatnak tovább. Tetszett is, ahogy mindenki megkapta a maga nagy jelentét, és a szokásos humor adag mellett jellemző, lélektani részeket kaptunk. Mindenki a magány és egyedül maradás ellen küzd, és már sokkal kevésbé izgatja a nagyjukat a nyomozás, mint korábban.

 

Ha már gyilkossági nyomozás, a héten volt a The Afterparty (s02e10) fináléja. Meglepően gyorsan helyére000thea210.jpg pattintották a történetet, amiután az utolsó két jelenlévő is gyorsan megtette a maga vallomását. Vagyis, Zoe és az anyja is elmondta az éjszakát, a maga szemszögéből. Nem véletlenül kaptak csak fél-fél részt, miközben a leleplezés és zárás is ebben a részben volt. Egyik zsáner sem lett volna jó ha 40 percre el van húzva. Különben is, ez volt az évad legrövidebb része. Zoe horror élményeket kapott, és ez egyszerűen nem az a sztori, amit horrornak hitelesen el lehet adni. Mert nem ijesztő. Zoe is tulajdonképpen egy elpusztíthatatlan kutyával csapott össze és magának okozta a félelmét. Az a kutya is inkább vicces volt, mint ijesztő. Pláne, amikor visszatért. Vivian pedig koreai szappanopera stílusban mesélte a maga történetét, ami annyira giccses és túltolt, hogy még ennyi is sok volt belőle. Kiderül, ki a gyilkos és miért. Még azt is látjuk röviden, kire mi vár. Szépen el van varrva, és mindenki megkapja, amit érdemek. Nem kell okosnak lennie a megoldásnak, a lényeg, hogy elmagyarázták, és Poirot stílusban még a különféle történetekből és levetítették, hogyan történt a gyilkosság. Jópofa volt, jól lezárt, én bírtam az évaddal együtt.

 

Akkor, az animációs szekció. Harley Quinn (s04e09) heti agymenésében kaptunk egy újabb abszurd szereplőt. 000harley49.jpgMilyen lenne a klón, aki 95%-ban Harley, a maradékban meg krumpli? A két Harley akciózik egyet, Ivy puccsot kísérel meg Lex ellen és még az is kiderül, ki ölte meg Éjszárnyat és miért. Mozgalmas rész volt, csattanós befejezéssel és a sorozatra jellemző mocskos és véres humorral. Nem is tudom, melyik volt a durvább. Ahogy Ivy golfozása véget ért, vagy Harley részeg ámokfutása? Ahhoz képest, mennyire záródnak a szálak, azért meglepő, merre viszik tovább a sorozatot. Jött a végén Joker, pedig már azt hittem, még kapunk egy levezetést, és ennyi volt. Lex terve kivédve, éljenek a rosszak és a denevér család. Külcsínre pedig stílusos volt a fekete-fehér külcsín, de bírtam azt is, ahogy a végére egy-egy kiemelt alakra visszatért a szín a nappal előtt. Mondjuk, a Pleasantville és a Sin City már megmutatta, mennyire jól tud kinézni a fekete-fehérben egy-egy színezett elem.

 

A My Happy Marriage (s01e10) is halad, pár újabb lapot felfedtek, de még mindig nem nagyon értem, mi a000mhm10.jpg végjáték. Valahogy kevésnek érzem, amit Miyo kapcsán az anyai családja elindított. Mintha még lenne valami, amit nem fedtek fel. Erre utal az is, hogy zárásként az anyja történetét ígéri meg a nagyapja a lánynak. Szerintem az lesz a 11. részben. Csak éppen nem tudom, mennyire lehet hinni nekik. De ez már egy másik történet. Ez a harc epizódja volt. Szembe állították egymással Kudót és Miyo megkerült unokatestvérét, akik a lányért küzdöttek. Mindkettőnek jó képessége van, és talán az eddigi leglátványosabb harcot produkálták. Azon komolyan meg is lepődtem, amikor az egyik kardot, a másik pisztolyt rántott a másik ellen. Válaszokra még mindig várok, de ez látványos rész volt. Határozottan többet harcolhatnának benne. Talán majd a démonokkal?

 

Végül a Foundation (s02e09) háborúja. Gyanítom, még egy levezető részt kapunk, de ide tartogatták az évad 000foundation29.jpgleglátványosabb elemeit. Legyen az Demerzel összeállítása a múltban, az égi csata Mallow hadba állásával, vagy majd a tűzparancs és az űrállomás a bolygóra esése. De Gaal és Salvor is az életükért küzdenek, látványosan, de emberi mértékkel, nem mint Nap és Hari az Alapítvány sorsa felett. Drámai, ezt lehetne rásütni a részre. Az valami kegyetlen, amit Nap végigvisz, és amit az áldozatai utoljára tesznek. De Bel Riose is megkapja a maga szívszaggató jelenetét. Most nem tudnék rábökni, ki vesztett a legtöbbet, ki szenvedett legjobban ebben a részben. Szóval, itt volt a látvány, a csata. De, amiért még emlékezni fogok rá, azok Hari utalásai. Annyi mindent tud a jövőről, de annyira keveset mond. A Cleon dinasztia vége? Már nagyon böki a csőröm, hogy mi vár rájuk. Ahogy azt sem érzem véletlennek, hogy nem is Nappal tárgyalt, igazából Demerzel volt, akire hatni akart. Megint értékeljem át, hogy ki ő és mi a szerepe? Hát, várom a következő részt, nagyon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8718210477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása