Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

2024. október 13. - BBerni86

Ennek ki kell találnom valami új formátumot, mert unom egyes sorozatokról ugyanazt leírni hétről hétre. De egyben sem akarok róluk írni egy évad után, mert simán elfelejtem a végére, mi volt az elején. Úgyhogy, kipróbálunk egy alternatívát.

Nézzük is!

All American Homecoming (s03e12-13) - évadzárózott. Eddig azt hittem, ez is lesz a sorozat zárlata. De a vége000allahe.jpg alapján nem, mert nagyon sok mindent nyitva hagytak. Nem zárták sem a szezont, sem a szerelmi szálakat. Talán csak Simone kapcsán, de a többiek olyan helyzetben vannak, hogy innen küzdeniük kell, hogyan tovább.

Emlékezetes jelenet vagy alakítás: sajnos egy sem jut eszembe.

A heti fő benyomás: Iszonyat nagy luft volt visszahozni Damon-t, tulajdonképpen a semmiért. Volt vagy 2 jelenete, de minek?

 

American Sports Story (s01e04-05) - a változatosság kedvéért az LMBTQ-szál mellett most fontos volt a foci is. Azt még érdekesnek is találtam, hogy itt miképpen mutatták be a draftot. Az All American ebben jobb volt különben, de a kettő egymás mellett érdekesebb.

Emlékezetes jelenet vagy alakítás: amikor megvillan Hernandez szórakozott, mókás oldala. Már a Patriots játékosaként, újoncként neki kell a felszerelést begyűjteni, elrendezni. Csak éppen azt hitte, viccelnek és elment zuhanyozni. Amikor elismételték, és kiderült, hogy ez komoly, képes volt meztelenül kivonulni és gyűjteni a felszereplést, mezeket. Eddig ezt az oldalát nem láttuk.

A heti fő benyomás: végre megérkezett a bűnügy oldal! Lett egy barátja, egy díler, és már látjuk, hogyan fog zülleni a fiatalember. Haladunk a gyilkosság, bűn felé. Végre!

 

000cf_dermot.jpgChicago Fire & Med (s13/s10e01-03) a helyzet az, hogy ennél semmilyenebb nehezen lett volna a sorozat. Nincs semmi emlékezes elem benne és a történet se értem, minek és hova halad. Se nagy mentés, se nagy orvosi megmentés, csak a magánéleti fölös körök.

Emlékezetes alakítás: Boden helyére megérkezett az új főnök. Dermot Mulroney lett Pascal kapitány. Nagyon remélem is, hogy megragad itt és nem vizsgázik le Christopher, hogy a helyére álljon.

 

From (s03e01-03) - folytatódott a sorozat és nagyon bele is húztak. Még fokozzák a rejtélyeket, bontják a000from_1.jpg helyszíneket. A horror is érkezik, már a nyitásban kapunk egy kis gyomorforgatást. Gyilkosság, gusztustalan terhes evés, megőrülő szereplők. Szépen összhangban van benne az egyéni dráma, a helyszín rejtélyének titka és a szörnyek mészárlásai okozta sokkok.

Emlékezetes alakítás: Robert Joy új szereplőként érkezett Victor apjaként. Jól áll neki a szerep, és kifejezetten bírtam, ahogy Tabitha oldalán nyomozgat. De említeném Fatimát is, mert azt nagyon elkapta a színésznő, hogy egyszerre tűnjön kiéhezettnek és magától undorodónak, amikor a rohadó zöldségeket szemrevételezte.

Emlékezetes jelenet: az állatok sorsa. Mire nem képes az ember a túlélésért, és kik azok, akik próbálnák életben tartani a kecskéket és teheneket. Én még drukkolok, hogy ne vágóhíd és húsevés legyen terítéken, szerencsére Jim túráján került elő némi vetemény...

Heti fő benyomás: brutális lett, ahogy a szörnyek Boyd megtörésén dolgoznak. Simán lesokkolt, ahogy és akit megöltek kezdésnek.

 

Bad Monkey (s01e08-10) - újabb évadzáró. Értelme ennek se sok volt. A sorozat krimi helyett már inkább krimi komédia és Vaughn szerencsétlenkedése. A szálak le lesznek zárva, kiderül minden és a szereplők sorsa is eljut egy biztosabb pontra.

Emlékezetes alakítás: Gracie visszatalálása a királynő szerephez és ahogy igazságot próbál osztani. Az övé talán a legemlékezetesebb vág a sorozatban.

Heti fő benyomás: sajnos nagyon igaz, amit Yancey megállapít a végére. Visszajutnak oda, ahol kezdtek. 

 

Only Murders in the Building (s04e06-07) - krimi helyett inkább komédia. A fő nyomozás kis lépésekben és sokfelé halad. Kb. minden részre más a gyanús és nincs egy olyan összekötő elem, amiért szívesen nézném. De nem is igen érdekel, ki a gyilkos. De, az jó ötlet volt, ahogy visszakapcsoltak a sorozat elejére. Ott végre villant valami a krimiből, amiért szívesen nézném.

Emlékezetes jelenet: a formabontó hatodik rész. Rühellem a házi kamerás felvételeket, de ezt összerakták a Brothers nővérek stílusában és tényleg kiugrik a részek közül.

Heti fő benyomás: a 7. rész kell, hogy legyenek összefüggések és okosnak tűnjön a sorozat. A sztárszínészek is itt villoghattak eddig legjobban.

 

Matlock (s01e01) - az eredeti sorozatot nem ismerem, de nem is kell. Nincs vele kapcsolat, csak egy egyező név.000matlock.jpg A történet röviden annyi, hogy hosszú kihagyás után Matty visszatér a jogi pályára, és dolgozni kezd. Kb. mint a The Good Wife esetében, csak itt idősebb a színésznő. Kathy Bates játssza, akit már annyira megszoktam pszichopatának, hogy a kedves nagyi szerepben furcsa is nekem. A bevezető rész végére pedig megkapjuk az igazi történetet is: vagyis, Matty többet és mást akar, mint amit az irodában előadott. A jogi eset különben semmilyen. Most egy ártatlanul börtönbe került férfinak szolgáltattak igazságot.

Heti fő benyomás: sajnos inkább krimi lesz, mint tárgyalótermi történet. Matty és a gyakornokok nyomozgattak és bizonyítékokat gyűjtöttek, amiket beadtak a tárgyalásra. Pedig drukkoltam a jogi drámáért...

 

The Penguin (s01ee02-03) - tartja a szintet, a látványt és az alakításokat. Ami eddig tetszett benne, most is megvan. Igazából azért nem tudok róla többet mesélni, mert viszi tovább Oz mesterkedéseit, és szépen építi tovább a megkezdetteket. Új elem nincs.

Emlékezetes alakítás: Cristin Milioti egyszerűen jól hozza a pszichés beteg maffialányt. Bizonyos tekintetben neki sikerül félelmetesebbnek lennie, mint akár a Pingvinnek. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jobban áll ez a színésznőnek, mint Ted szívszerelme az Így jártam...-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8918706834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása