Minden napra egy film

Minden napra egy film

A titkok háza

2020. december 03. - BBerni86

Kémkedős, megcsalós, nyaralás horrorba forduló.

Charlie és Josh testvérek, de nem sok mindenben hasonlítanak. Charlie egyre sikeresebb a cégével, rég fix kapcsolatban él. Josh ellenben rendszeresen elrontja a dolgokat – otthagyta az egyetemet, a heves természete miatt is nem egyszer került már bajba. Most azonban összejött Minával, aki a bátyja partnere az üzletben. Kezd helyre jönni az élete, és Charlie is újabb vállalati sikert ünnepel. Így azt találják ki, hogy négyesben, Charlie barátnőjével együtt kibérelnek egy házat és hétvégén jól érzik magukat. A buli beindul, és némi füvezés után már csak Charlie és Mina vannak talpon. Tesznek valamit, amit nem lett volna szabad. Másnap fedezik fel, hogy a a_titkok_haza.jpgzuhanyzó be van kamerázva. Mina biztos benne, hogy az ellenszenves, szerinte rasszista tulaj perverz. A rendőrséget azonban nem hívhatják, hiszen akkor a párjaik is szembesülnének azzal, hogy mennyire a tilosban jártak. Mina maga próbálja felelősségre vonni a férfit, és ezzel tragédiák sorát indítja el és elszabadul egy gyilkos is.

Dave Franco is belép azon színészek közé, akik nem csak szerepelnek, de rendeznek is. A debütálása volt ez a film, és nem mondhatnám, hogy meggyőzött. Vagyis, Clint Eastwood nem kell, hogy féltse a kedvenc rendezőm, akit színészként is szerettem címét.

A történet nem tudja eldönteni, hogy kapcsolati dráma vagy horror akar lenni. Bár inkább az előbbi. Azt meséli el részletesen, kik ezek az emberek, milyen kapcsolati háló feszül közöttük, és melyek lesznek a csalás előzményei. Sokkal többet foglalkoznak ezzel, mint a film végén a klasszikus, gyilkos elől menekülő vonallal.

A csalás már csak azért is fontos, mert ezért nem hívnak időben segítséget. Pedig akkor nem kellett volna úgy véget érnie a történetüknek, ahogy.

A végére megérkező gyilkos és az ő munkája meg nagyon messze maradt az ingerküszöbömtől. Annyira könnyen végez mindennel és mindenkivel, hogy az már vicc. Szépen sorra levadássza a nyaralókat és kiteszik a pontot. Nem véres, nem ijesztő, már szinte steril, ahogy a gyilkos jön, elvégzi a munkát, aztán elmegy. Semmi érzelem, semmi feszültség.

Talán jobban lekötött volna, ha akad olyan szereplő, akinek az életben maradásáért drukkolni tudtam volna. Charlie egy megrögzött csaló a szerelemben – ezért mondjuk nem érdemelne halált, de nem is kedveltette meg magát. Josh sok tekintetben lúzer, és nagyon nem mutat, ahogy dührohamot kap és akkor nem kontrollálja semmi a tetteit. Még talán Michelle a legártatlanabb, de benne sem volt semmi, amiért megszerethettem volna. Mina direkt maradt a végére, mert neki sokkal véresebb véget el tudtam volna képzelni. Tulajdonképpen rá lehet visszavezetni, hogy eldurvulnak a dolgok. Ha nem csalja meg a barátját. Ha nem képzeli be, hogy a háziúr rasszista és nem akarja felelősségre vonni, amikor pedig megegyeztek, hogy vagy rendőrség, vagy úgy tesznek, mintha nem vették volna észre a kamerát. Ő nem bír leállni, pedig elég vaj van a fején – Josh meg begőzöl és kész a katasztrófa.

Látványra is semmilyen a film. A gyilkosságok is sterilek, egy helyszínen forog a film nagyja, és nincs semmi említésre méltó.

A színészeknek kellene eladni, nagyon nem is tudok rájuk panaszkodni, csak egyszerűen nem olyan szerepeket kaptak, amiben bárkit is kedvelnék.

Az csak rontotta az élményt, hogy már láttam olasz filmet, amiben hasonlóan kukkoltak.

Pedig drukkoltam, hogy jó legyen, de nem lett az.

 

A titkok háza - 5/2 nem is olyan régen láttam majdnem ugyanezt, olasz verzióban. Horror helyett viszonyok.7

A titkok háza 2020 thriller film - YouTube

Hazug tánc

Betegséget megjátszó, kiutat kereső, csalós.

Katie álma, hogy táncos legyen belőle. Most az egyetemre jár, és maga gondoskodik magáról. Még középiskolás volt, amikor az anyját elvesztette és bajba került. Ám a lánynak nem a gond maradt meg a fejében, hanem a csalással elért eredmény. Így, most az egyetemen is belemegy egy hasonlóba. Rákosnak hazudja magát, és alapítványa is van a rákos betegségek kutatására, ami igazából a saját kasszája lesz. Így dolgoznia sem kell, csak iskolába jár és táncol. Ösztöndíjat is szeretne kapni, nem is kicsit a rákra hivatkozva. Az ösztöndíjhoz azonban hazug_tanc.jpgorvosi papírokat kell benyújtani, amelyekkel a lány nem rendelkezik. Venne hamis iratokat, de ahhoz több pénz kellene. Az apjától próbál kérni, aki átlát a lánya játékán, és le akarja állítani. Katie nyaka körül egyre szorul a hurok, és lassan már nem marad körötte senki, akinek ne hazudott volna és aki még képes lenne hinni neki. Katie azonban nem adja fel, hazudik és csal, amíg csak képes rá.

Van abban azért őrület, az emberek milyen hazugságokra képesek a saját kis önző érdekükben. Bár, abban azért reménykedem, hogy a való világban nem sok olyan őrült rohangál, mint amit itt Katie felvezetett nekünk. Rákosnak hazudni magát…

Bár azt is meg kell állapítani, hogy nagyon következetes volt a lány, ha jobban ki is dolgozhatta volna tudományosan a hazugságát. A haját kopaszra nyírja rendszeresen, képes azért gyógyszereket beszedni, hogy közbe betegnek tűnjön és produkálja a kemó tüneteit, lássák nála a gyógyszert. Még azt is megjátssza, hogy kezelésekre jár. Csak éppen annyira fogalma sincs a dolgokról, ha valaki kicsit is megpiszkálná a sztorit, már le is bukna. Nem úgy kell kezelni, amit hazudott. Még csak azt sem találta ki pontosan, milyen rákkal küzd.

Ahogy megy előre a történet, egyre közelebb kerül a lebukáshoz, de ő nem adja fel, és még makacsabban hamisítja a tényeket. Nem is tudtam eldönteni, hogy ezt az állhatatosságot díjazni kellene, vagy csak simán ítéljem el az ilyen fokú őrületet. Pedig ez nem igazság-hazugság, amikor a hazug maga is elhiszi a tévképzetét. Katie tudja, hogy valójában nem beteg. Csak így a karrierje is könnyebb, a keresetről nem is beszélve.

Nem egy mozgalmas film, tulajdonképpen ugyanazok az események ismétlődnek és Katie egyre reménytelenebb helyzetbe kerül, de megvolt a sajátos feszültsége. Egész jól elszórakoztattam magam azzal, hogy drukkoltam, Katie bukjon már le. Ahogy a teljes környezetét átveri és manipulálja… egyszerűen nem lehetett azért szurkolni, hogy ő nyerjen.

Katie drámáját látjuk, de nem javul meg vagy fejlődik a lány. Egyszerűen csak menekülne, de egyre nagyobb a baj. Nem is tudom, ki volt az őrültebb: Katie, aki nem ismeri fel a vesztes helyzetet, vagy az a pár ember körötte, akik szinte végig hittek neki. Talán azok voltak a legmaradandóbb pillanatai a filmnek, amikor az egykori barátok és támogatók megértik, hogy Katie mennyire hazug. Nincsenek veszekedések, drámák, csak azok az arcok, amelyekről le lehet olvasni, hogy csalódtak, kiábrándultak és innentől gyökeresen más lesz a viszonyuk a lánnyal, aki sokszor észre sem veszi ezeket a pillanatokat.

Nagyobb szerepe egyedül Kacey Rohlnak volt, aki igyekszik is, de nem éreztem úgy, hogy elvinné még egyedül a hátán a filmet. Nem számolgattam az arckifejezéseit, de volt egy, ami kifejezetten irritált. Van egy olyan mosolya a színésznőnek, ami nálam hidegrázós.

Azt sajnáltam, hogy abszolút karakterdráma, tánc is csak egyszer került bele. Az különben senkinek nem volt gyanús, hogy komolyan táncolt állítólag rákosan?

 

Hazug tánc - 5/2,5 drámának elment, de nagyon lehangoló a film és a befejezetlenségét se szerettem.

https://www.youtube.com/watch?v=6146a_vM0HU

The other site

A haza szolgálata

Egy fiú, aki nem tért haza Irakból, csak egy fém koporsóban.

Egy apa, aki nem bírja ki egyedül az egyetlen gyermeke temetését, ezért régi cimboráihoz fordul lelki támaszért, akik már egy nehéz helyzeten átsegítették jó 30 éve.

A haza szolgálata - az iraki háború vádirata.

Ponicsán nyers regénye sztár szereposztással került filmvászonra is.

Idézzünk!

Nincs abban semmi rossz, ha mások vagyunk. Az a rossz, ha ők szörnyet csinálnak belőlünk. Mind egyformák vagyunk. Mindannyian emberek. (Lovecraft Country)

 

(Dokinknak házastársi veszekedés miatt rossz a kedve, és hajnali háromkor online játkozás közben panaszkodik.)

 • Ja, ja, azért vadászom a legendás Ganesh agyarára hajnali háromkor, mert minden olyan szuper. Nem mehetek ki, nem tudok aludni, nem mehetek munkába.
 • Üdv a COVID világában. Minden szívás.
 • (Pár mondattal később.)
 • Csak kérj bocsánatot!
 • Ez remek. Legyek álszent. Házas vagy?
 • 15 vagyok.
 • Köszönjük, hogy megosztottad az életbölcsességed.
 • A barátnőm mérges volt valamiért, amit el sem követtem, de bocsánatot kértem és most újra együtt vagyunk. Lehet, hogy álszent vagyok, de legalább van barátnőm. (The Good Doctor)

 

Az ember csak akkor kezd el élni, ha mindent elveszített. (A legszebb ajándék)

 

(Chuck és Amara nagy beszélgetése, és Isten most is megkapja az egysorosát...)

 • És mi lesz azzal, amit én akarok?
 • Oké. Mit akarsz?
 • Egyensúlyt. Valamit, amit még sose próbáltunk. Teremtés és pusztítás. Fény és sötétség, a két testvér együtt, egy oldalon. De egy világ oldalán. Ezen a világén. Teljes egyensúly. Ahogy mindig is lennie kellett volna. De nem akarod. Csak a saját örömöd érdekel. A történeted. Akkor te vagy a gonosz.
 • A gonoszok kapják a legjobb egysorosokat. (Odaát)

 

(Cintia szidja Freddy dalait, amelykből idéz is alátámasztva a véleményét a barátnőjének.)

 • Nahát, ahhoz képest, hogy utálod, fejből megy!
 • Még szép! Nem kritizálom, amíg nem ismerem. (DJ Cinderella)

 

(Amikor már Jack sem talál szavakat a diákjaira, akikkel némi drogot kellene elrejtenie.)

 • Nem, senki sem viszi el a balhét ezért. Találunk egy helyet, ahova elrejthetjük. Nyilván nem dughatjuk a hátsónkba.
 • Ha meggondolja magát, van 16 óvszerem.
 • Hát, ez... (AP Bio)

 

(Az atya még nem adta fel, hogy vallásra nevelje Sheldont.)

 • Ki mondja el, hogyan érintette meg ezen a héten Isten? Sheldon!
 • Sehogy, mert nem létezik.
 • Akkor miért tetted fel a kezed?
 • Nem akármilyen kezet, a bal kezem! Mert legyűrök bármilyen akadályt.
 • Talán Isten segített hozzá.
 • Nem, Stephen Hawking volt, és ő jobb, mert létezik is.
 • Mert Isten megteremtette, bárki más? (Young Sheldon)

 

(Az egykori házasok próbálnak dűlőre jutni, az asszony hagyja-e élni a gyerekeket, vagy magával tartja őket a kísértetházban.)

 • Láttam a lányunkat esküvőjén táncolni. A mosolya olyan volt, mint a csillagfény és tükröződött mindenki arcán, és felismertem ezt a fényt. Mert a miénk is ilyen volt. Ezt tőlünk kapta. Annyira szerettük egymást, hogy elterjedt az univerzumba és létrehozott egy új csillagot.
 • A csillagok meghalnak. Az éjszakai égbolt tele van halott csillagokkal. Halálba robbannak. Ha fel tudnál nyúlni, és lehúzni őket a pusztulás előtt, megtennéd. (The Haunting of Hill House)

 

De amikor elindulunk egy úton, nem tudjuk, hova vezet. (The Liberator)

Kiből lesz a cserebogár?

Legjobb barátos, szerelmes, házasságot megakadályozó.

Jennifer és Kevin legjobb barátok már óvodás koruk óta. A barátság felnőttként is megmarad, így amikor Kevin félbehagyja a tanulmányait, hogy játékfejlesztő legyen, Jennifer kész befogadni a házába, amíg összeszedi magát anyagilag. Jól megvannak, nekik nem furcsa, hogy már 7 éve lakótársak. Jennifer sikeres ingatlanfejlesztő lett, míg Kevin még mindig igyekszik befutni. Ám most változik a felállás: Jennifer barátja, Bryce megkéri a nő kezét, és hogy ő beköltözhessen, Kevinnek mennie kell. Kevin duplán áll ellen: az eddigi életét sem akarja feladni, és kibol_lesz.jpgrájön arra is, hogy Bryce mennyire kihasználja Jennifert, csalja és nem illenek össze. A véletlen nyújt neki kiutat: szokásjog alapján, 7 év együttéléssel és még pár feltétel teljesülésével ő számít Jennifer férjének. Be is jelenti a férji státuszra az igényét, míg Jennifer igyekszik elüldözni. Végül azonban mindketten kénytelenek rádöbbenni arra, hogy a barátságon túl milyen érzések kötik össze őket.

Hajlamos vagyok a Hallmark romantikus filmeket már annyi után leírni, hogy Hallmark filmek. Valljuk be, nem éppen olyan darabok, amelyeket a minőséggel társítunk. Kiszámítható, olcsó és nagyon szende is.

Igazság szerint ez a film is ilyen. Döbbenetes, mennyire kerülnek minden testi kontaktust és szenvedélyesebb érzelem megnyilvánulást. Jennifer és Bryce jegyesként sem ölelik meg egymást, vagy csókolóznak, a férfi nem alszik a nőnél és a nő sem a férfinél. Amikor már Kevin színre lép szerelmi vetélytársként, ott sincs semmi szenvedély. Egyszer csak kijelenti, hogy szerelmes Jenniferbe és ennyi. A végén persze van egy esküvő – azt csak azért sem árulom el, ki lesz kinek a párja – és ott elcsattan egy házastársi csók. De kb. olyan kinézettel, mintha lenne köztük egy fal, vagy a kisiskolások játszanának csókolózósat.

Nem kell erotika a filmbe, nem hiányzott a testiség, de legalább egy hihető csókjelenetet tehettek volna bele, mert így a szerelmes pár is pont úgy festett, mint a legjobb barátok. Semmi, de semmi különbség nem volt.

A karakterek végtelenül egyszerűek. Jennifer az álomnő – sikeres, szépséges, kedves. Az egyetlen hibája, hogy elvakult azzal, akit szeret. Döbbenetes, hogy elvileg egy sikeres, karrierista nő, aki annyi mindent lenyel Bryce-tól. A férfi szó szerint kellékként használja a nőt, hogy megnyerjen egy kinevezést a cégnél, és ezt nem is nagyon titkolja. Ahogy beszél a lánnyal, ahogy a közös programjaikat mindig üzleti ebéddé és tárgyalássá alakítja. Kívülállóként nagyon durva, hogy Jennifer mennyire nem látja ezt meg.

Kevin meg a nagy gyerek, aki a helyzetben felnő. Mindig is jólelkű, kedves srác volt, de azzal, hogy bizonyítania kell a lánynak, megtanulja a felelősség fogalmát is. Neki még olyan vakfoltja sincs, mint a lánynak.

Bryce meg simán egy aljas rohadék, önző és kétszínű. Amennyire pozitív a másik két főszereplő, ő annyira rossz színben van feltüntetve.

Ami a filmben aranyos, ahogy behozzák a szokásjogot és Kevin férj akar lenni. Nem a hangosan nevetős, de kellemes kis komédia, aminek ugyan előre lehet tudni a végét, de akkor is egy mosolygós limonádé.

Látványra nincs benne semmi plusz – romantikus komédia, nem is kell.

A színészek elsősorban eye candy célzattal kerültek be, de a karakterekhez ennyi elég is volt.

Esti mozizásra egyszer elment, nálam a kellemes kategóriába simán elfér.

 

Kiből lesz a cserebogár - 5/3,5 nagyon korhatárt betartó, sok elemében tipikus komédia, de megvolt a maga bája.

Kiből lesz a cserebogár? [Teljes film - HUN] - YouTube

5 film, amit látnod kell

Netflix sorozat

Mondhatnám azt is, a kívánságlistám majd a decemberi leállásra. A sorrend inkább a várási fokom tükrözi, ezeknek még nem álltam neki – mert darálni akarom őket, és munka mellett esélytelen, hogy 8-10 részt meg tudok f5_69.jpgnézni maratoni tévézésen.

5: Money Heist – hogy számoljuk az évadokat? Ahogy én számoltam, most a 3-4. évad következik. A banda újra összeáll, és egy újabb rablásba vágnak bele. Kiegészültek az előző évadban beszervezett szerelmekkel. Talán csak azért nem álltam még neki, mert túl sok mindent spoilereztek belőle már, de ismerem magam, ha nekiülök, pörögnek a részek sorra.f4_77.jpg

4: The Crown – a negyedik évad – erről tapasztalatból tudom, hogy nem tudok egy résznél leállni. Ha belemerülök a brit monarchia életébe, nézem egymás után a részeket. Pokolian jó a külcsín, nagyon erős színészekben, és a történet is mozgatja az agyam. Ebben az évadban megérkezik Diana hercegnő és Margaret f3_89.jpgThatcher. De várom már, hogy darálhassam…

3: Cursed – regény alapján készült ez is, újraértelmezve, lényegesen csajosabban az Arthur mondakört. A hősnő Nimue, Merlin lánya, akinek el kellene juttatnia az Excaliburt a varázslóhoz, mielőtt a tündéreket végképp kiirtják. Ám menet közben a lány felfedezi a saját erejét, és nem Arthurt, a szerelmét és harcostársát (különben itt zsoldos a srác) juttatja trónra, ő maga lesz királynő. Ezt már olvastam, csak neki kellene állni – jó, ülni – nézni.f2_3.jpeg

2: Locke & Key – az egyik kedvenc képregényem sorozatként feldolgozva. A történet szerint a Locke családot éri egy támadás, amit a családfő nem él túl, és minden túlélő komoly lelki sérülést szed össze: a 3 gyerek és az anyjuk. Visszaköltöznek a régi Locke házba, de nem is sejthetik, hogy ott mágikus kulcsok f1_88.jpgés egy gonosz entitás vár rájuk, akinek a gonosz terveiben ők is szerepet kapnak.

1: The Queen’s Gambit – jelenleg ez az egyik legnépszerűbb sorozat a Netflixen. Nagyon jókat olvasok róla, és a történet is nagyon érdekel. Egy lányról szól, akinek a zsenije már kiskorában megmutatkozik, és elindul a sakkmesterré válás útján. Van egy természete a hölgynek. Nagyon jó a szereposztás, érdekes a kor és nekem az is pontot ér, hogy egy regényből készült, ami magyarul is megjelent. Így elolvashatom Tevis regényét, majd darálhatom is a sorozatot.

Anyara várva

Gyerekeket mentő, világháborús, vidéki.

A spanyol határhoz közel, egy francia kisvárosban él a kamasz Jo. Az apja katona, évek óta nem is látta. Az anyjával és apai nagyapjával, kishúgával igyekszik túlélni a német megszállást, miközben besegít a családi szakmának számító pásztorkodásban. Egy alkalommal idegen férfira figyel fel, aki megment egy kölyök medvét. A 81d-o7tepel_sy445.jpgmaci nyomában járva felfedez egy titkot: az özvegy Horcada zsidó gyerekeket és egy férfit rejteget, várva az alkalomra, hogy átmehessenek a spanyol határon. Jo az asszony segédjének szegődik, szállítja a híreket, az élelmet, miközben nagyon összebarátkozik a zsidó Benjaminnal, aki nem indult még el, mert hisz abban, hogy a kislánya, Anya is meg fog érkezni és együtt mehetnek majd a biztonságba. Miközben Jo egy barátságos német tisztben is felfedezi az embert, azzal is szembe kell néznie, hogy a jó emberek is képesek gonoszságot tenni.

Michael Morpurgo jó abban, hogy egy-egy éles helyzettel megvillantsa a háborút, és kamaszoknak is fogyaszthatóvá tegye, milyen borzalmak estek meg. A Peaceful közlegény a mai napig fájó ponton, én nagyon sajnáltam az idősebb testvért. A Hadak útján viszont pont eltalálta, hogy annyira borzasszon el, hogy még gyerekként is fel lehessen dolgozni. Különben azokból is készült film. Az Anyara várva is az ő regényéből készült, bár tudtommal ezt a regényét magyarul nem olvashatjuk.

Benne is van mindaz, ami Morpurgo sajátossága. Szemlélteti a háború borzalmait, de nem annyira nyersen és brutálisan, hogy igazán elborzasszon. Hallunk a munkatáborokról, sejtetik, hogy egyet jelent a zsidóknak a halálos ítélettel, de nem nézünk be oda. A végére elvesztünk egy szimpatikus karaktert, aki nem érdemelt halált – és nem a főszereplőt. (A Peaceful közlegényben is a kisebb fiú a főszereplő, csak éppen én jobban szimpatizáltam a bátyjával, azért nem bírom azt a kötetet megemészteni.) A főszereplő egy jólelkű, kedves kamaszfiú, akinek lehet sok mindenért drukkolni.

A film jól használja az érzelmi tetőpontokat, és kifejti a nyomást a könnycsatornákra. Ebben is érzem, hogy a regényből jöhettek a fordulatok, annyira emlékeztetnek a másik Morpurgo történetek hasonló érzelmi tetőpontjaira.

Nem túl bonyolult a történet, a konfliktusok és a veszélyhelyzetek is egyszerűek. Nem egy nagy film, de nekem pont a csendessége volt most hatásos. Hogy az egyszerű emberek mit tudnak tenni, hogy másokat megmentsenek.

A francia oldalról nincs is rossz ember benne. Jo és az egész családja, az özvegy és Benjamin is csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. A fiú hazatérő apja, aki eleinte mást képvisel, de amikor beavatják és célt kap, egy módszert, amivel küzdhet a németek ellen, ő is nagyon hamar lesz apja fia, aki kehet számítani és rendes ember.

Ennél sokkal izgalmasabb, hogy van egy német tiszt benne, aki tulajdonképpen rendes ember, és emészti is magát azon, hogy mit kell parancsra tennie. Barátkozik Jóval is, szerető családapa, és a végére az is kiderül, hogy sokkal többet tudott, mint amit elárult és cinkosként hagyta, hogy mentsék a zsidókat. Ő azért izgalmas figura, mert nem olyan náci megszállott, romlott, mint az egyik másik német tiszt a filmen, de mégsem kerül át a jók oldalára. Kedves, elnéz dolgokat, de amikor töréshelyzet van, a német oldalt és szabályokat választja. Ő így határmezsgyén van, és vitatható, jó vagy rossz oldalon áll.

Jó lett a szereposztás, korrektül is néz ki, csak éppen néhol gyerekesebb és van jobb is.

 

Anyara várva - 5/3,5 hasonlót már láttam, jobbat is, de egészen jól eltalálja az érzelmi pontokat, korrekt.

WAITING FOR ANYA Trailer (2020) Noah Schnapp, Jean Reno Movie - YouTube

Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz

Gyereket mentő, szörnyekkel küzdő, titkos szervezetes.

Kelly okos gyerek, akinek már-már természetfeletti érzéke van a rejtélyek megfejtéséhez, legyen az bonyolult matematikai vagy fizikai képlet is akár. Nem meglepő, hogy az iskolában kockának számít, és csak messziről álmodozhat a cuki osztálytársáról, míg a nyomuló pompon lányok le is csapnak a fiúra. Egy buliba készül, hogy utmutato_bebiszittereknek.jpgmegmutassa magát, de az anyja keresztülhúzza a számításait. A főnöknőjének kell egy bébiszitter, és a nő beajánlotta a lányát. A kissrác aranyos, csak egy stiklije van: nem mer aludni, annyira fél a szörnyektől. Kelly megnyugtatja, és ő maga lepődik meg legjobban, amikor a mumus tényleg eljön, és elrabolja a gyereket. Segítséget a semmiből feltűnő Liztől remélhet, aki egy titkos szervezet tagja, akik a gyerekeket védik a szörnyektől. Kelly csatlakozik hozzá, és együtt erednek a mumus nyomába.

A kritika se szerette túlzottan, de ott olyan közepesen áll a film. Attól függően, hol nézem, kicsit felette vagy alatta van. Én az utóbbi csapathoz csatlakozom: nekem se tetszett ez a film, több szempontból sem.

Nézzük a történetet! Már alapból a bébiszitterek titkos szervezete elég problémás. A Kutyák és macskákból ugrott be róla a kutyák titkos kémszervezete, csak itt még az sem játszik, hogy a szereplők cukik lennének, mint abban a kutyák voltak. Ahogy történetet akarnak adni a szervezetnek, úgy lesz egyre rosszabb a helyzet. Azt még lenyelném, hogy olyan gyerekek kerülnek be ide, akik szembesültek a szörnyetekkel, maguk is áldozatok voltak egykor, de megmenekültek, és most segítenek más gyerekeknek. Csak éppen történelmileg is ágyazni akarják a szervezetüket, és olyan tagokkal büszkélkednek, mint Kleopátra és Florence Nightingale. Most komolyan, Kleopátra?

Kelly története is tipikus. Ő az újonc, aki a legmenőbb szörnyvadász bébiszitter társául szegődik, akivel jól összebarátkozik. Arról nem is beszélve, hogy itt igen jól fog jönni a képessége, amivel pillanatok alatt megold képleteket. Hogy valaki egy matek- és fizika példa megoldásával fejtse meg, hogyan kell mágikus csapást mérni… Jó, inkább bele se megyek. Nem tetszett a szervezet, ahol mindenki gyerek és olyan gyökértelen az egész. Pénzük pl. honnan van, mert egy gyerekesebb James Bond műhely, amit üzemeltetnek…

A rosszak is. A mumus – amikor először felbukkant, az ugrott be róla, hogy ilyen lehet Joker, amikor nem sikerül a sminkje. Később már a Johnny Depp alakította Bolond Kalaposra asszociáltam róla. Amikor meg énekelni kezd… nem ijesztő lett, hanem röhejes. Rendben, gyerekfilm, nem horror szintre mennek le, de ennél azért vehették volna komolyabban a gonoszok kinézetét. A mumus szolgái is, már szinte aranyosak, pedig elvileg ők lennének a SZÖRNYEK!

A látványvilág tehát nekem nem jött be. Túl színes, túl őrült, túl vidám és túl mesebeli, miközben nem egyszer gagyi is. Ha már rászánják a pénzt, kinézhetett volna valahogy. Jó, próbálom mondogatni magamnak, hogy szórakoztató gyerekfilm akar ez lenni, de akkor is: cukik a gonosz szörnyek? Nem!

A szereposztásban egy olyan volt, amin felhúztam a szemöldököm. A tinik nem voltak ismerősek, de a Mumus Tom Felton lett. Nyomorult, szerintem visszasírja, amikor Draco Malfoy lehetett vagy a Majmok bolygójában a gondozó srác.

Nem tudnám megmondani, egy gyereknek mennyivel jön be jobban, nekem nagyon nem.

 

Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz - 5/2 nem tetszett se a történet, se a szereposztás, se a látványvilága. Még gyerekeknek is gagyi.

A Babysitter's Guide To Monster Hunting | Official Trailer | Netflix - YouTube

süti beállítások módosítása