Minden napra egy film

Minden napra egy film

Wendy - a film

2018. április 10. - BBerni86

Családos, lovas, állatmentős, nyaralós.

Wendy nagyszülei egy farmon élnek, a lány rendszeresen náluk töltötte a nyarakat. Ott tanult meg lovagolni, ami a szenvedélye volt – családi örökségként is. Az apja, Gunnar nemzetközi szinten jegyzett edző, és a lány is sorra nyerte a díjakat. De a tavalyi évben ledobta a lova, a lány súlyosan megsérült. Az óta merevítővel jár, nem ült lóra,letoltes_6.jpg a tanyán sem volt. De a nagyapja halála miatt a család leutazik a nagymamához. A tanya bajban van, a szomszéd lovas farm vezetője már meg is tette a vételi ajánlatát. Egy ló is bajban van – a hentes szaláminak akarja levágni. Wendy segít az állatnak a szökésben, és az erdőben rejtegeti. Miatta újra kész nyeregbe is ülni. Bonyodalomként a hentes keresi a lovat, és a versenyekről vetélytárs lány is kémkedésbe kezd a visszatért rivális után.

Ha nem is tudtam volna, hogy német film, hamar rájöttem volna. A Menedék mindkét része olyan lovas film, amit szerettem, és azok német alkotások. Itt, ráismerni sok mindenre. Mintha a tanya ugyanaz lenne, és a fehér ló is kísértetiesen hasonlít arra, amit a Menedék második részében megmentenek – minő véletlen, ott is a vágóhídtól.

De nem is ez a lényeg. Ez egy családi film, aminek tévés gyökerei vannak, és ennek is érezni a nyomait a kész filmen. Pont olyan, mintha egy sorozat nyitó filmje lenne. Felvezeti a szereplőket, a helyzetüket, és éppen olyan helyzetben köszön el tőlük, ahol egy sorozat fel tudná venni a fonalat. Ez sem véletlen, bár nem sorozatindító lett. Majdnem fordítva. Anno, régebben volt egy sorozat, amit filmként dolgoztak fel. Azt, mondjuk, el tudom képzelni, hogy forgatnak neki még 1 vagy 2 részt élőszereplősen.

A történet enyhén szólva klisés: aki látott már 2-3 hasonló filmet, pontosan kitalálhatja, mikor mi fog történni. Az események szép lassan zajlanak benne, a játékidőt kitöltik, csak éppen soha nem tudnak meglepni. Nem unalmas, gyakran kifejezetten aranyos is, de csak egy sorozatrész szintjén van.

A tartalma viszont olyasmi, amit nyugodtan nézhet bárki korosztálytól függetlenül. Nagyon állatbarát film, amiben a ló is fontos szereplő, és karaktert is adtak neki. De más állatokat is felvonultatnak, amelyekkel együtt élnek a szereplők a tanyán. Azok nincsenek annyira karakterizálva, még a malac sem, amelyet rendszeres humorforrásnak használnak. Érdekes az is, hogy ez már a harmadik olyan német lovas film, amiben versenyellenességet találtam elég erősen. Wendy teljesen megundorodott tőlük, és az a lány, aki a riválisa volt, a negatívan beállított karakter, és a verseny miatt lesz ilyen.

A szereplők karakterén is érezni, hogy sorozatos alapjuk van. Nincsenek bonyolult jellemek, sőt, igazából rosszak sem. Aki valami miatt negatív, pl. a hentes, humoros figurává alakították. De a mellékszereplők is gyakran csak azzal a funkcióval rendelkeznek, hogy poénokat szolgáltassanak. (Wendy bátyja, Tom tipikusan ilyen – a motorral együtt.)

A humora is gyerekfilmes. Aranyos, kicsiknek simán tetszhet is, és jókat nevethetnek rajta. Nekem ez már nem volt meg benne, de egyszer simán megnéztem én is. Napfényes, kedves, kifejezetten családi alkotás, pozitív értékekkel tele.

A Menedék sokkal jobban tetszett, de kicsiknek ez is tökéletes lovas film.

 

Wendy - 5/3 a Menedék gyerekesebb kiadása, pont olyan, mintha sorozat nyitófilmje lenne.

https://www.youtube.com/watch?v=j0dEq09_dVk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6613824316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása