Minden napra egy film

Minden napra egy film

Botrány (vége, 7. évad)

2018. április 29. - BBerni86

Politikai, ármányos, merényletes, hatalmas.

Olivia Pope felért a csúcsra: Mellie lett az elnök, és Olivia a mindentudó mögötte. Nem csupán a stáb főnöke, de a B165 igazgatója is ő. Az elnök az ő tanácsai szerint alakítja a világ sorsát. Olivia érzi is a hatalom ízét, és biztos benne, hogy csak ő tudja, mi a helyes lépés. Így még arra is képes, hogy Mellie háta mögött merényletet vezényeljen le. A régi csapat, az élen Quinn és Olivia apja is látja, hogy a nővel valami baj van. Próbálnak a lelkére beszélni, de nem hallgat senkire már. Sőt, erőszakosan lép fel a régi barátokkal szemben is. Szembekerülnek egymással, és megindul a harc nem csak az ország sorsáért, de Olivia lelkéért is. Vajon visszatalál még a fénybe, vagy a fehér kalapot ki lehet dobni végleg?scandal-abc.png

Egyszer volt, hol nem volt, amikor a Scandal volt az egyik kedvenc sorozatom. Épp csak az nem tetszett benne, ahogy Olivia és Fitz szerelmi szenvedését nyújtották – még jobban, mint a rétestésztát. De az évadok teltek, és a sorozat nagyon más lett.

Most, a hetedik évadra már teljesen más a sorozat profilja, mint az első két évadban volt. Már egyáltalán nincsenek napi ügyek, problémamegoldás. Az egész a politikáról és a mögötte levő machinációkról szól, legfeljebb még a szerelmi szálakat csavargatják – de már azokban is csak ismételni tudják magukat.

Olivia és a férfiak – mindig ugyanazok a körök! Rajtam kívül nem unja senki, hogy mindenki Olivia hálójába kerül és visszajár hozzá? A gyomrom fordul fel tőle, ahogy ugyanazokat a férfiakat váltogatja, legfeljebb egy-egy új szerető is képbe kerül. Jake koslat utána, Fitz is mindig visszajön. Ebbe az évadba mindkettő jön és a szokásos köröket futja: annyira utálom!

De ugyanúgy ismétlődik Abby és David kapcsolata is. Nagyon szépen megvannak, ahogy talán a 3. évad táján is? Nagyon déjá vu.

Az egyetlen pár, akitől nem vagyok rosszul – Quinn és Charlie. Sőt, kifejezetten aranyosnak találtam, ahogy az egykori bérgyilkos páros most családot alapít, és olyan nagyon tudják szeretni a kicsit! Hol vannak az idők, amikor még a kínzásért lelkesedtek ennyire? De nekik ez jól áll.

A politikai része is már csak bulvár. Nagyon hihetetlen már az egész. Mint egy szappanopera, csak itt azon megy a játszma, hogyan vigyenek keresztül egy törvényjavaslatot, vagy kivel szövetkezzenek – esetleg kit gyilkoljanak meg. Már nem okos a sorozat, csak olcsón szórakoztató. Még tudom nézni így is, el is vagyok vele, de fáj a szívem azért, ami egykor volt ebben a sorozatban, és ma már nincs.

A karakterek még mindig működnek, ha nagyon meseszerűek is. De az évek alatt megszerettem őket, és érdekel, mi lesz velük. (Kivéve Olivia és Fitz szerelme, az nem érdekel.) Stílusuk van, és akadnak közöttük kattantak is – bár ebből sokat visszavettek ebben az évadban, pedig szerettem azt a fekete humort, ami már nincs. Szerencsére a színészek még mindig beletesznek egy pluszt, ami miatt lehetett nézni.

Fura, de nekem sokkal jobban átjött a gonosz Olivia, mint a jó. Tetszett az is, ahogy ezt a nő ruhatárán megmutatták: a fehér-fekete színekkel játszottak végig.

A varázs megkopott, de még szórakoztató – csak egy sokkal butább módon.

 

Botrány - 5/3,5 Olivia bevadul és megjavul – a régi varázsnak annyi, de a maga módján még jófajta.

https://www.youtube.com/watch?v=5C-lK2UNNF8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6813877702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása