Minden napra egy film

Minden napra egy film

Megjött apuci 2.

2018. május 13. - BBerni86

Családos, közös karácsonyos, problémakezelős.

Brad és Dusty rátaláltak a közös hangra, már nem csak együtt nevelik a gyerekeket és jó kapcsolatban maradt a két család, de barátoknak is érzik magukat. Karácsony előtt arra is rájönnek, hogy a gyerekek nem szeretik a válás utáni dupla ünnepet, így megegyeznek, idén elkezdenek közösen ünnepelni. Dusty rémálmára az apja is érkezik az ünnepekre, és Brad is várja a sajátját. A megérkező Kurt rossz szemmel nézi, hogy a fia mennyire1282-megjott-apuci-2_21486.jpg jóban van a volt neje új férjével, ahogy az sem tetszik neki, hogy az unokái jobban szeretik Brad apját, mint őt. Így mesterkedni kezd, hogy egymásnak ugrassza a két férfit. A közös nyaralás alatt egyre mérgesedik a viszony, miközben Dusty szembenéz a mostohalánya apjával és Brad azzal, amit az apja nagyon el akart titkolni előle. Mert karácsonykor a szeretet mindenre képes.

Ez az a fajta komédia, amit kifejezetten az ünnepekre időzítenek, mert akkor jobban lemegy az ember torkán. Hogy amikor nyár elején kijön dvd-n, csodálkozhassunk azon, hogy viseljük el ezt karácsonykor. Hiába, az ünnep hatalma!

Mert a Megjött apuci 2 több sebből is vérzik.

Egyrészt, a története több mint erőltetett. Az egynek még elfogadható cselekménye volt, ha így visszanézve azt se merném a jó komédiák közé sorolni. De akkor eltalált téma volt, hogy állnak össze napjainkban a családok, amikor egy-egy gyereknek lehet mostohaapja és anyja, mostoha- és féltestvérei. Kitágul a család fogalma, a patchwork családok kifejezetten a mi korunk sajátosságai. De most tovább kellett volna ennél lépni, és olyan irányba nyitottak, ami már nem az eredeti tematika része, és erőltetett. Behozták a képbe a nagyapákat is, akiknek már nem sok köze van az eredeti konfliktushoz.

Amit itt kapunk, azok az apa-fia konfliktusok, és a patchwork családoknak már nincs köze a problematikához. Esetleg Dusty második felesége révén megvillan ennek nyoma, de az olyan kis súlyú az apa – fia kapcsolatok mellett, hogy említésre is alig méltó. Itt bizony az a téma és a poén tárgya, hogy Dusty apja mennyire nem olyan apa, mint Brad apja, és Dusty hogyan szenved még mindig az apja miatt.

Kurt, mit is tudok róla mondani? Engem nagyon irritált az a beállás, ahogy őt bemutatják, majd kibontják. Olyan zenei bevonulást kap, ami inkább illene Megaagy város foglalásához vagy egy Tony Stark Vasember felvonulásra. Nem is tudtam eldönteni, hogy őt menőnek vagy nagyon utálatosnak akarják eladni? Mert Kurt egy szemét. Azt élvezi, hogy egymásnak ugrasztja a családot karácsonykor. Tele van rossz szokásokkal. Miért is kellene kedvelni?

De Don, Brad apja se jobb. Ő meg a teljesen ellentétes véglet, az édes és kedves, akiből mindez túl sok. Nem lopta egyikük se be magát a szívembe.

A szereposztás ugyan erős, de most ez se segített. Maguk a karakterek vannak úgy túltolva, hogy nem bírtam megemészteni őket, akár Mel Gibson, akár Wahlberg játssza.

Fájtak a poénok is. Azok is túlzóak és ez már humoros, hanem idegesítő.

Ahogy a szeretet mindent legyőz megoldások is, főleg a film végén. Az a jelenet annyira giccses és bántóan édes, hogy fizikai fájdalmat is okoz a megtekintése.

Ahogy mondtam: karácsonykor elmegy, ilyenkor nem vagyok oda érte.

 

Megjött apuci 2 - 5/3 az alapgondolat karácsonyi, de a kivitelezés vagy erőltetetten humoros vagy szirupos.

https://www.youtube.com/watch?v=fqSPBaV74Dw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8313915284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása