Minden napra egy film

Minden napra egy film

A csillag

2018. május 28. - BBerni86

Nagy kalandra induló szamaras, barátságos, karácsonyos.

Bo egy kis csacsi, aki arról álmodik, hogy egy napon a király karavánjával járja majd a vidéket. Az álomban társa a legjobb barátja, a Dávid nevű galamb. De mielőtt elindulnának, a szamárnak meg kell szöknie, hiszen egy molnár járom állata, aki még sose látott többet a csűrnél, ahol dolgozik. Egy kis segítséggel, meglóg, de nem jut messze, megsérül. Egy fiatal lány és férje fogadják be, Mária és József. Bo addig akar velük maradni, amíg jobban nem lesz. Így amikor a népszámlálásra Betlehembe indulnak, addig makacskodik, míg otthon hagyják. Már a 200x282x200_jpg_pagespeed_ic_-mj7hxilsz.jpgkaravánhoz indulna, amikor meghallja, hogy Máriát bántani akarják. Dáviddal Betlehem felé indul, hogy megmentse a lányt és a férjét. Közben új barátságokat köt, és úgy lesz egy király hátasa, ahogy sosem képzelte volna.

A Sony nincs a nagy mesegyártók között. Ez sajnos meg is látszik a meséjük egy-egy vonatkozásában.

A legfeltűnőbb a grafika. Bántóan rondának nem nevezném, de messze nem üti meg azt a színvonalat, amit a nagy mesegyárak elénk tesznek. Sok figura otromba, és furák. Valahogy a mozgásukon is látszik, hogy nem az igazi. De mint említettem, azért még nézhető szinten belül van, és arra törekedtek, hogy az állatok aranyosak legyenek. Még a gonosz kutyák is, akik természetesen elhatározzák a mese végére, hogy ők is jók lesznek. A legjobban talán a bárány sikerült, az valahogy igazibb és jobb plüss alapanyag, mint a többiek.

A történetre gyorsan rá lehet ismerni, már abból, hogy Bo új gazdája a Mária nevű fiatal feleség, akinek egy ács a férje és babát várnak. De jót tett a történetnek, hogy nem a Biblia volt az alap. Természetesen Jézus születése és a keret megfelel a könyv leírásának, de egy egészen új szempontból láthatjuk. Az állatokéból, akik részt vettek a történetben – ha kicsit ki is bővítették a szerepük a Bibliához képest. Bírtam, hogy a szamár nézőpontját követtük, de még eltaláltabbnak éreztem a napkeleti bölcsek tevéit. Így hiába ismertem a sztorit nagyon jól, minden karácsonykor kapunk belőle egy adagot, mégse vált unalmassá és le tudott kötni.

Okosan használják a zenéket. Nem a szereplők énekelnek, hanem háttérdalok mennek, de azoknak a szövege szépen alátámasztja a történetben látottakat. Mariah Carey dala, amely a Globe jelölést is kapta, különösen szépre sikerült.

A cselekmény a gyerekeknek készült, ez a film humorában is visszaköszön. Gyereknek kell lennie, hogy szívből nevethessünk olyanokon, mint a birka, aki mindig hozzábújna a szamárhoz, akinek nagyon nem tetszik a közelség. De az egyszerűsége ellenére kedves marad az egész, nincs benne erőszakosság. A humora is gyerekes, kedves.

Ki kell emelni azt is, eredetiben milyen neveket megnyertek a szinkronhoz. Nem is annyira a főszereplők, de a mellékszereplők tekintetében. Christopher Plummer volt Heródes hangja, Kelly Clarkson egy ló az istállóban, ahol a kisded megszületik, de sorolhatnám hosszan. Oprah, Kris Kristofferson, Chenoweth – ok, belátom, nem is annyira filmes, inkább zenész körökből jó ez a névsor. De annak jó. A magyar szinkron nem lett ilyen erős.

Karácsonykor különösen jó választás lehet, ha van kisgyerek, és már unjuk, ahogy Kevin szedi rá a vízi naplókat újra és újra.

 

A csillag - 5/3,5 aranyos, jót tesz neki a más szemszög. De a grafika gyengébb, és a kicsiknek készült.

https://www.youtube.com/watch?v=9NjvYZtwk00

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3214009032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása