Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kontroll nélkül

alias: Vérben ázva

2018. június 01. - BBerni86

Nászutas, emberrablós, bűnözőkön átverekedős.

Ava és Derek az elvonón ismerkedtek meg, jobbá teszik egymást. Akkora a szerelem, hogy az életük is össze akarják kötni. Ami nem tetszik Derek apjának: az ő családjuk gazdag, míg a lánynak csak problémák jutottak örökül. De a pár így is boldog, és az esküvő után karibi nászútra indulnak. Sokat nevetnek, kalandoznak, boldogok. Egy bárban megismerkednek egy örökmozgó fiúval, aki extrém programokat is szervez nekik. A dzsungel feletti kötélpályán azonban Derek kötele elszakad, lezuhan. A mentő kórházba viszi. Ava rohan utána, de Dereknek nyoma sincs. A rendőrség se talál senkit, Avát kezelik gyanúsítottként. Nem tudják, hogy a lány milyen örökséget kapott az apjától. Kezébe veszi a nyomozást, és átverekszi magát bárkin, aki közé és a férje közé áll.

Nem is értem, minek van ennek a filmnek két címe. De van neki. Mondjuk, dvd-n nem jött ki még, a tévé adta. kontroll_nelkul.jpgLehet, hogy van még egy szinkronos változata, és annak más címet is adtak? Még akár az is lehet.

De ez a film ennél nagyobb karriert nem fog befutni. Egyszerűen nem több egy tévés akciófilmnél, ami egy esti kikapcsolódásnak elmegy. Agy nélkül, csak a szemnek, de annak se túlzottan. Ez van.

A cselekmény nagyon egyszerű, kiszámítható. Mondhatni, elég agyatlan is. A pár boldog és nászutas, a férfi eltűnik, és a nő leveri a fél sziget maffiáját. Nincs benne értelem, inkább egy videojátékra hasonlít. Egyre nagyobb ellenfelek jönnek, akiket egyre nehezebb megverni, de azért mindig összejön valahogyan. Nem igényel agymunkát a megértése.

Igaz, a végére azért egy csavart sikerült beletenni. Nem azért rabolták el a férjet, amit elsőre gondoltam. Igaz, ez sem logikus, és bele lehet kötni, de legalább nem tipikus.

Ami a filmet elviszi a hátán, az a főszereplőnő akció tudása. Gina Carano hivatásos bunyós volt, és ennek köszönhetően az ő akciójelenetei hitelesebbek. Neki olyan az alkata, a kiállása, hogy el lehet hinni, hogy így aprítja a nála jóval nagyobb férfiakat. Nem véletlen az sem, hogy annyi ilyen jelenetet nyomtak bele a filmbe, amennyi csak belefért.

Ahogy az sem, hogy a színészi játékot nem rá bízták. Ha belegondolok, két arca volt a filmen: a férjébe nagyon szerelmes fiatal nő és a bosszú harcos démona. Várjunk, volt még egy. A szenvedő gyerek. Mert szerintem Carano játszotta a saját 15 éves énjét is, a flashback jelenetekben. Ilyenkor főleg sírt és szenvedett. Szerencsére nem sok ilyen volt, nem feltűnő, mert azért nem néz ki 15-nek, hiába mondják annyinak.

Még így is ő a film legnagyobb neve. Gigandet megragadt a B listán, és már csak ilyen filmekben tűnik fel. Trejo és Guzmán meg ugyanazt a bennszülöttet adja, amit minden filmjükben, legfeljebb más nációként, mint mexikóiként.

A kamerázás se tetszett, néha kifejezetten amatőr felvételesnek tűnik. Ezzel akarták hitelesebbé tenni az akciókat? Nem jött be. Sokkal jobban díjazom az olyan profi akciókat, mint amit az Into the Badlands részekben produkálnak. Van egy olyan sejtésem, hogy annak a sorozatnak nagyobb a büdzséje.

Egyszer láttam, többet nem fogom. Agy nélkül elment, gondolkozva túl buta film.

 

Kontroll nélkül - 5/3 tévéfilmes akció, olcsó kivétel, B listás sztárokkal. Egyszer nézhető, de többször nem.

https://www.youtube.com/watch?v=7rumSmMqW0M

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5414015460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása