Minden napra egy film

Minden napra egy film

iZombie

4. évad

2018. június 12. - BBerni86

Zombi városos, gyilkosságokat megoldós, titkos szervezetes.

A világ tudomást szerzett a zombikról, és elkerítették őket Seattle városában. Ez most egy kísérleti zóna, hogy kiderüljön, képesek-e együttélni békében zombik és emberek. A Fillmore-Graves irányítja a várost, és igyekszik mindent kézben tartani. Ezért ölni is képesek – például az asszonyt, aki betegeket csempészett be, és tette őket zombivá, hogy megmentse az életüket. De ezzel is több éhes szájat teremtve, akiknek nem jut elég agy. Liv márletoltes_4.jpg nem titkolja a zombi létét, nyíltan segít a gyilkossági ügyek megoldásában, miközben átveszi a titkos szervezetet, hogy embereken segítsen, akiknek a zombiság a túlélés kulcsa. Közben Ravi az ellenszeren dolgozik, melyben egy immunis lány segít neki, miközben Peyton újra a barátnője lesz. Ami bosszantja az újra zombi Blaine-t, akinek vigasztalásul ott vannak az alvilági üzelmei és a zombi prédikátorrá váló apja.

Azért, volt ebben az évadban bőven történés, hiába csak midseason sorozat, 13 résszel egy évadban. Nagyot alakítottak a világon, hoztak be új karaktereket, kitaláltak egy új status quo-t, miközben próbálkoztak annak a krimi vonalnak a megőrzésével is, ahonnan minden elindult. Nem lehetett unatkozni, az biztos.

Ha részeire akarom szedni, külön-külön egyik sem lenne erős. A világkép egyszerre lett tágabb és szűkebb. Ok, hogy egy ember-zombi társadalom van születőben, de be vannak zárva egyetlen városba. Liv és a Fillmore-Graves harca bőven tartalmaz klisés elemeket, a végjátékról nem is beszélve. Annyira jellemző, hogy Liv megint elveszti a pasiját, akit végre megkedveltem! Recept lenne, hogy valaki mindig végez Liv zombi párjával? Mondjuk, a Fillmore-Graves vezetőségének vége még röhejes is volt. A krimi pedig már csak ízelítő, egyre kevesebb a részekben a nyomozás. És annak a receptje is adott. Liv megeszi az agyat, kap pár látomást és minden megoldva.

De ha összeszedem ezt az egészet, egy-egy rész színes lesz, mozgalmas, és jól operálnak a humorral is. Nem csak azzal, hogy az adott agy miatt milyen bogarai lesznek a lánynak, bár ez sem egy rossz vonal. Idén kaptunk lehetetlen romantikust, tisztaságmániást, lovagi szerepjátékost, dominát, és még sorolhatnám. Durván 12 karakter jutott az évadra, igazi jutalomjáték a színésznőnek – bár az, amikor Ravi váltott narcisztikus bombázóvá, sokra vert rá egy kört. Vagy Donnie, neki is jutott jó pár vicces karakter. De vannak mindenféle helyzetkomikumot, jópofa beszólások is.

Nálam nagy kedvenc Blaine, és nekem még mindig jobban tetszene, ha mellette kötne ki Payton – nem tehetek róla, Blaine mellett Ravi olyan unalmas. De ő a jófiú, és kétlem, hogy a végére az erkölcsi magaslaton álló ügyész adna még egy esélyt a kedvenc rosszfiúmnak. David Anders remekül hozza, és a karakter plusz ő képesek arra, hogy a rossz oldalon állása ellenére drukkoljak neki, és vele szimpatizáljak.

Látványra is rendben van a sorozat. Színes, bohókás, kellően látványos. Ugyan nem egy nagy akciószéria, de nem is hiányzik ez belőle. Azon meg külön jókat mosolygok, amikor Liv agyas kajákat készít. Kb. Hannibal Lecter mása, csak borzongás nélkül.

Egy évad még lesz, ez az évad tetszett, remélem, nem a végére rontják el!

 

iZombie - 5/4 ötletes, krimis, de egyben komikus. Jó szereposztás, változott világkép, teli lehetőséggel.

https://www.youtube.com/watch?v=-G5g1EPaeGU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr814035574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása