Minden napra egy film

Minden napra egy film

Odaát

13. évad

2018. június 23. - BBerni86

Családosan világmentős, Sátán fiát nevelős, másvilágos, szörnyes.

A Winchester fiúk teljesen összeomlottak. A barátaik nagyja halott, az anyjuk egy másik, halálos világban ragadt Luciferrel, sérültek, és a nyakukba szakadt egy tinédzsernek kinéző újszülött, akinek az ereje elképzelhetetlen, lévén egy arkangyal és egy ember gyermeke. Dean szíve szerint végezne azonnal Jackkel, Sam viszont odaat.jpgnevelgetné, és reméli, hogy ő képes lehet portált nyitni az anyjuk felé. A mindennapi vadászat mellett Jack képességei egyre több reményt adnak – visszaadja nekik Cast, jó akar lenni. De egy démon is a totális hatalmat akarja, és ehhez a fiú erejét is magának akarja. A Winchester testvérek egy újabb epikus csatába indulnak, ahol a világ és a családjuk sorsa a tét.

Lassan már az Odaát is fogalom lesz. Megvolt 13 évad, jövőre jön a 14. Voltak gyér éveink, és olyan ötletek benne, hogy a hajam égnek állt. Még mindig emésztem Isten húgát – igaz, a Lucifer és Isten neje még sokkolóbb volt. Összességében én is azokhoz tartozom, akik nézik rendületlenül, és keseregnek azon, hogy milyen jó volt ez régen.

De jött a 13-as évad, és valami történt! Nekem mindig is Lucifer volt az egyik kedvenc karakterem, és megint őt hozták elő – ráadásul normális történetet is kapott! Működött a neflim vonal, működött a másik világ, és most az sem zavart, hogy már messze van az idő, amikor minden részben egy road movie keretein belül irtották a természetfeletti szörnyeket.

Sikerült egyensúlyozni a kalandos és a családos részek között. Az kifejezetten szórakoztató volt, ahogy Dean és Sam tanítgatták Lucifer fiának, milyen embernek és jónak lenni. Megható volt, amikor Jack felélesztette Castiel lelkét, és vele Dean kapott egy reménysugarat. Most megtehették azt is, hogy fontos szálakat vágnak el egyik részről a másikra, mert volt olyan másik történet mellette, ami érdekes volt és tudta vinni a prímet.

Igaz, még most is túl erős a testvérek egymásért bármit megtesznek vonal, és elég komolytalan az is, ahogy meghalni is gyakran szoktak. (Dean már egy egész szekrényt megtöltött a haláláról szóló iratokkal.) De a sorozatnak jót tesz, hogy ezen már poénkodnak, és nem veszik komolyan. Ez már afféle védjegy is: Dean vagy Sam meghal, hogy aztán valahogy visszatérjen az életbe. A nagy, családi pillanatokat viszont komolyan veszik, és sajnos már ott tartok velük, mint a Halálos iramban család szólamaival. Gúnyosan mosolygok közbe és meghatottság helyett röhejesnek érzem.

De mindez nem számít, mert most jó volt a történet. Ötletes, és azért is jár a piros pont, hogy nem oldanak meg mindent Jack képességei. Sőt, gyakran még vésztervnek sem működik, a srácnak van még mit tanulnia.

Látványra a megszokott minőség. A másvilágot nagyon egyszerűen elintézték, rádobtak a kamerára egy nagyon kemény szürke szűrőt, de még így is működni tudott. Ami viszont fájdalmasan nézett ki: a Lucifer és a Michael erejével felturbózott Dean csatája az évad végén. Ennél az is komolyabb volt, amikor az alagútban a vámpírokat kaszabolták vaksötétben. (Pedig abból aztán nem sok mindent lehetett látni.)

Fura, hogy szerettem az évadot, ment a dráma és a komédia is, mégis a negatívumok jönnek elő. Mint a halálból visszatérők tömkelege. Pedig ez az utóbbi évek legjobb évada, bírtam!

 

Odaát - 5/4 ez az évad tetszett! Ugyan már nem epizodikus, de ez a történet tetszett. Jöhet a 14!

https://www.youtube.com/watch?v=wCiFqVyxCl8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2814061165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása