Minden napra egy film

Minden napra egy film

Benji

2018-as film

2018. július 30. - BBerni86

Gyerekmentős, kóbor kutya otthonra találós.

A sintér levadászta az elhagyott házban megkölykező kutyát és kölykeit. Begyűjtötte, elvitte őket. Nem vette észre, hogy egy kutyus elbújt előle. Aki egyedül maradt, és az utcákat járva nőtt fel. Nem kellett senkinek. Míg egy nap egy kisfiú felfigyelt az utcán kóborló állatra. Enni adott neki, kifigyelte, hol bujkál. Elkezdte magával csalni – az apját nem rég vesztette el, így Carter és kishúga, Frankie vigaszra talált az új barátban. Elnevezték Benjinek, akit meg akartak tartani, így bújtatták az anyjuk elől. De lebuktak, a kutyának mennie kellett. A tört szívű gyerekek legalább az apjuk óráját vissza akarták kapni, de besétáltak egy rablásba. A rablók elvitték őket túsznak – Benji rohant utánuk, próbált segíteni, majd a helyszínre csalni a rendőröket és a gyerekek anyját. De nem járt sikerrel – így maga vág bele a mentőakcióba.benji_2018.jpg

Ha a szívemre teszem a kezem, és kizárom a személyes emlékeim, akkor ez a film csak korrekt iparos munka, ami unalomig ismételt panelekből épül fel. Végig tudnám zongorázni, hogy az egyedül maradt kiskutya fájdalmas tekintete pont olyan, mint Beethovené, amikor mindig más kiskutyát vittek el a boltból. Hogy a kutya képességei mennyire idézik, hogy Pajti viselkedett a Szájkosaras kosaras részeiben.

De még így is, valamit eltalálna, mert ha tetszik, ha nem, ez halálpontosan érzelmekre van beállítva. A filmesek már pontosan tudják, melyek azok a panelek és húzások, melyekkel könnyet csalnak az ember szemébe. Még ha tudjuk is, ha nagyon tipikus is, és már sokszor láttuk másban, akkor is benne van az érzelmi erő. Mint amikor Carter el kell, hogy engedje a kutyát a zuhogó esőben.

Mindezen felül találtak egy olyan kutyát a főszerepre, ami olyan ronda, hogy az már szép. Ahogy nézni tud… megvan a Shrek Csizmás kandúrjának nagy szemű kérő tekintete? Ez a Benji pont ugyanezt tudja. Esküszöm, néha úgy éreztem, hogy a kutya már szinte beszél, annyi érzelem volt a tekintetében. Mondják, gyerek és kutya kombinációjával családi filmben nem lehet mellélőni, és itt a kutya önmagában is alakít.

A Netflix nem is zsúfolta sztárokkal a filmet, mindössze egy ismertebb arcot fedeztem fel, de őt is inkább sorozatos munkái miatt ismerem. Kiele Sanchez lett a gyerekek anyja, aki itt nagyon más karaktert, és egyszerűbbet is kapott, mint a Kingdom évadaiban. (Jobban emlékeztet arra a nőre, akit a Glades részeiben játszott.) De mint említettem, ez a show Benji műsora, nem is kell mellé más tehetség!

Mindehhez pedig hozzájön a saját Benji élményem, amit megpróbálhatok kizárni, de úgyse menne. Az első kedvenc családi filmem a régi Benji volt, melyben a megárvult puma kölyköket mentette a kutya a vadorzók elől. Az első kutyámat is utána neveztem el. Ez már önmagában kelt bennem egy olyan szimpátia és nosztalgia hullámot, amire könnyen építhet a film. Tulajdonképpen elég volt az első olyan nagy szemű tekintet, és engem már megvett a film kilóra. Így nem agyalok a látványvilágon, a kiszámítható fordulatokon és Benji hihetetlen képességein sem, csak örülök, hogy újra látom Benjit, ha ez nem az a Benji, aki gyerekként a szívemhez nőtt.

Jó családi filmnek, de kutyabarátoknak is ajánlható!

 

Benji - 5/4 miközben kiszámítható – direkt érzelmekre megy, nagyon édes is! A kutya nagyon cuki.

https://www.youtube.com/watch?v=UqtFvSKhKmA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3414147921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása