Minden napra egy film

Minden napra egy film

Belle és Sebastian 2.

A kaland folytatódik

2018. augusztus 02. - BBerni86

Gyerekes, családtagot mentős, apára találós, kutyás.

Véget ért a háború, jönnek haza a külföldre menekültek. Köztük Angelina is, aki eddig az olaszoknál segítette a nácik ellen harcolókat. Sebastian és nagyapa izgatottan várják, de a lány helyett szörnyű hírek érkeznek: a gépe lezuhant a hegyekben. Nincs túlélő. A kettős nem hajlandó ilyen könnyen feladni. Cesar bevallja, tudja, ki Sebastian apja. Most szükségük van rá, a férfi pilóta. Fentről ellenőrizheti, mi történt. A gyereknek nem sebastianunddiefeuerriter_kitagcinemas_jpg_650x935_q70.jpgszimpatikus a pilóta, és Belle társaságában fellopózik a gépre. Sikeresen le is zuhannak, és egy erdőtűz vészhelyzetébe csöppennek. Amin át kell kelniük egy olasz favágólány segítségével, bármennyire is szeretne az újdonsült apa hazamenni. Sebastian akkor is megmenti a lányt, ha majdnem mindenki le akarja erről beszélni!

Mi a sikerfilmek sorsa? Pontosan, folytatást kell kapniuk! Akkor is, ha a történetet nagyon meg kell hozzá erőszakolni! Akkor is, ha az újabb rész még az elsőtől is elveszi a kedvünket. Jó, talán ennyire nem drasztikus a helyzet Belle és Sebastian esetében, de az tény, hogy képtelenek voltak az első rész közelébe jutni színvonalban. (Abba bele se merek gondolni, milyen története lehet a harmadik résznek.)

A cselekmény némi túlzással kalandosnak mondható. Igyekeztek kitölteni a játékidőt, és a szereplők mindig mozgásba vannak. Lezuhannak, átvágnak a lángoló erdőn, barlangot másznak, medvetámadást igyekeznek túlélni, megismerik a múltat…

Csak éppen kiakasztottak a történetben a lyukak. Az első rész után ráerőszakolt változások.

Az első részben az a nagy trauma a kisfiúnak, hogy az anyja cigánylány, aki megszülte és meghalt. Csak a keresztnevét tudták, az apjáról fogalmuk sincsen. Erre most kiderül, hogy végig tudták, ki az apa? Akiről Cesar tudta mivel foglalkozik, hol él – akkor miért nem tudta, hogy Lisa nem a felesége volt? Eszébe se jutott, hogy a férfinak kellene a gyereke?

Utáltam, ahogy a végén arra utalnak, hogyan lesznek valóban család, csak kiegészülve Sebastian apjával. Ha a háromban tényleg az lesz, amire itt utalnak, máris kapott tőlem egy nagy fekete pontot.

Utáltam, ahogy az első rész fontos szereplőit kezelték. Mi lett a férfiakkal, akik ott voltak Angelina körül? Nem is titkolom, én annak a náci tisztnek drukkoltam, aki titokban segítette az emberek szökését a nácik elől és jó ember volt, csak meg kellett játszania magát. Vele mi történt? Miért nem lehetett rendesen vinni tovább a történetet, nem csak 4 szereplő történetét folytatva, akik közül az egyik a kutya.

Utáltam, hogy sokkal súlytalanabb a történet az égő erdővel meg lezuhanó gépekkel. Azt különben értette bárki is, hogy a lezuhant gépből hogyan került Angelina egy barlangba? Mert én nagyon nem.

De látványra korrekt a film. Van történelmi hangulata, és a kutya még mindig a legaranyosabb az egészben.

Igen, én az vagyok, aki most nagyon rühellte a gyerekszereplőt. Olyan hisztis, makacs, bajt okozó kissrác lett Sebastian, hogy gyakran kedvem lett volna felpofozni.

De, ahogy már említettem, sikeres. Gyengébb, de termelte a pénzt, így már van 3. rész is.

 

Belle és Sebastian 2. - 5/3 korrekt látvány és érzelmekre kihegyezett történet. De Sebastian annyira irritált!

https://www.youtube.com/watch?v=a5WHINN0WAI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3614153773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása