Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Good Fight

2. évad

2018. augusztus 04. - BBerni86

Ügyvédes, kapcsolatos, bíróságos.

Az iroda és Diane életét két esemény zaklatja fel: Trump az elnök, és valaki ügyvédeket kezd el gyilkolni a városban. Minden megbolondul, és Diane sem tudja, mit kezdjen a helyzettel. Ő maga is bolondul, egy partidroggal kábítja magát, viszonyba kezd az egyik ügyféllel, és nevet az őrültségekkel. Részt kell vennie az ügyfeleik megtartását célzó kampányban, dolgozik egy Trump elleni kereset véglegesítésén, míg a férjével való kapcsolata is rendezésre szorul. Lucca felfedezi, hogy az utolsó fellángolása után Colinnal terhes maradt. Most egyszerre egyensúlyoz a terhességgel, az állásával, és igyekszik zöld ágra vergődni a férfival, aki politikai karrierbe kezd és feleségül venné. Maia az első önálló ügyein dolgozgat, míg Marissa egyre céltudatosabban igyekszik magánnyomozóvá fejlődni.the_good_fight_posters_publicity_h_2018_0.jpg

Elég gyakran rám tör, hogy jogi sorozat hiányban szenvedek. Év közben Bull oldja a hiányérzetem, most nyáron Diane Lockhart és cége igyekezett hiányt pótolni. Jól is szórakoztam rajta, ha azért nem is annyira, mint szerettem volna.

Úgy érzem, már nem olyan fontos benne a jog. Nincsenek olyan esetek, amelyek meghatároznának egy-egy részt. Ha mégis a bíróság és az esetek kerülnek előtérbe, örülök. Talán idén az egyik kedvencem volt, amikor a szövetségi ügynökökkel játszmáztak, hogy egy kitoloncolást megakadályozzanak. De azokon a részeken is tudok mosolyogni, amelyekben a Férjem védelméből vannak ismerős arcok. (Pl. a milliárdos, aki szó szerint öli a feleségeit, és most éppen egy újabb házasságra készül.)

Nagyon előtérbe kerültek a magánéleti szálak, kiemelten az iroda vezetői, és Lucca esetében. Bár lehet, hogy azért ez a szál böki annyira a csőröm, mert én utáltam, amikor Lucca és Colin összejöttek. Külön-külön bírom őket, de párosként nem. Mennyire örültem, amikor tavaly szakítottak évad végén! Erre most végigmegy az évadon a terhesség és Colin házasodási szándéka. Annyi jó volt az egészben, amikor a bíróságon ellentétes oldalon álltak, és félig házastársi perpatvarokat folytattak, az vicces volt közben.

Mert ennek a sorozatnak finom humora van. És több réteget meg tud szólítani. Kaptunk szituációs poénokat és beszólásokat is, de valami sokkal mélyebbel is eljátszanak.

Diane karakterén keresztül megfogták azt a hangulatot, amilyen sokkot kiváltott Trump elnöksége a szellemi munkát végzőkből. Ugyanezt a sokkot fogta meg másképpen az AHS szektás évada, és másként, de jó volt mindkettő. Itt is van humor, finom szatíra, és nagyon átjön az életérzés, amibe ott sokan belesüllyedtek.

A történet pörög, a jogi részek és a magánéleti szálak is profin ki vannak találva. Ezt a sorozatot ügyesen írják.

Tetszett, ahogy még a BrainDead egy-egy motívumát is felismertem. Elég csak arra a zenei betétre gondolni… kész.

A casting továbbra is erős. Christine Baranski nagyon karakterbe van, és Rose Leslie figurája is ez a leszbikus, karrierépítő nő. (Viccesnek is találom, hogy az életben ő Havas Jon neje.)

Mellékszerepekben is sok ismerős arc akad, pl. Mike Colter, alias Luke Cage.

Nekem bejön, lesz harmadik évada is, amit nézni is fogok jövőre.

 

The Good Fight - 5/4 érdekes helyzetek, karakterek/színészek, szórakoztató, de drámai is. Reflektál a valóságra.

https://www.youtube.com/watch?v=C5zIeZbPzhM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4614160175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása