Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Katasztrófafilmek

2018. augusztus 14. - BBerni86

5: Apollo 13 – már azelőtt is volt az űrben vészhelyzet, hogy Bullock és Clooney a gravitáció nélküli semmiben letoltes_11.jpgragadtak. A 13. Apollo küldetés már szinte az elején vészhelyzetbe fordult, és elhangzott, a Houston, van egy kis gond. Az űrben olyan színészek küzdöttek az életükért, mint Tom Hanks és Kevin Bacon, akiket a Földről pl. Ed Harris és Gary Sinise igyekezett megmenteni. Látványos, kalandfilmes, ma is remek szórakozás.

4: Armageddon – akcióval és humorral keverve, az amerikai világmegmentés egyik legjobb példája. Jön Dottie, aki 51yk78nenul_sy445.jpgegy fagyos vén banya, akit nem lehet kinyírni? Avagy a meteor lecsapni készül, talán bosszúból, amiért a felfedezője a nejéről nevezte el. A NASA egyetlen esélyt tud adni az emberiségnek: felküldik a világ legjobb fúróit, hogy egy bombát a magba juttassanak, mielőtt a Földnek annyi lenne. Tele van nagy beszólásokkal, roppant látványos, sztárdömping van benne. Nem egy okos film, de roppant szórakoztató.

3: A lehetetlen – a cunami lecsap, és a 4 tagú család tagjai elvesztik egymást. Mindenki igyekszik images_1_1.jpgtúlélni, kezelni a sérüléseiket, miközben a szeretteit keresi. Brutális a cunami jelenet. A színészek nagyot játszanak, a gyerekek is kedvelhetőek – Tom Holland közben megnőtt, és micsoda karriert kezd építeni – miközben Naomi Watts és Ewan McGregor is nagyon jók. Drámai, de felemelő is.

2: Holnapután – lehetne sok hibát kiemelni, de ebben tisztelhetjük Emmerich egyik images_5.jpglegjobb munkáját. A kamaszfiú az iskolai csapatával New Yorkban ragad, ahova kegyetlenül lecsap a természet. Cunami, majd a fagy is lecsap. A tudós apa elindul megmenteni a gyerekét. Én szeretem a sztorit is, van humora is, és ez a film tette az A listára Jake Gyllenhaalt. A CGI is jól működik – a mai napig didergek rajta, a legnagyobb nyári melegben is.

1: A pokoli torony – a klasszikus, ami évtizedekkel korábban készült, de még ma is drámai és hatásos. Kigyullad atowering01.jpg világ legmagasabb épülete, épp a nagy átadó ünnepségen. És mivel az építész terveit megfúrva a főnök veje spórolt a biztonságon, az emberek a lángoló pokolban találják magukat. A tűznek máig érezzük a hevét. Nem véletlenül nyert több technikai Oscart is. A cselekmény feszültséggel teli és pörgős, emberi drámák és akciók bontakoznak ki sorra. A szereposztás nagyon erős, a kor nagyágyúi közül rengetegen vállaltak benne szerepet. A kedvencem Paul Newman, de volt benne még Steve McQueen, Faye Dunaway, William Holden, Fred Astaire, Richard Chamberlain többek között.

Tudom, nekem is van még olyan, amit nagyon szeretek és katasztrófafilm, de egyelőre ennyi, folytatása nem kizárt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9514169705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása