Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Punisher

1. évad

2018. augusztus 26. - BBerni86

Akciós, összeesküvés leleplezős, kapcsolatos.

Frank a világ szemében halott, nagyon kevesen tudják, hogy még életben van. Az emlékei elől nem menekülhet, így feles energiát egy építkezésen vezeti le. Míg rá nem talál Micro, az egykori elemző, aki megpróbálta nyilvánosságra hozni, milyen törvénytelenségek folytak felsőbb utasításra Afganisztánban. Nem csak Franket akarták érte megölni, David, vagyis Micro is halállistára került. Ő is megrendezte a halálát, hogy Frank esetét kivédve ő életben tarthassa a nejét és a gyerekeiket. De haza akar térni, és ehhez segítségre van szüksége. Frank lesz a mentsvára. Míg ők a nyomokat követik, ezt teszi a különleges ügynök Dinah is, akinek egyik emberét azokban az afganisztáni ügyekben ölték meg. Nem is sejti, hogy az életébe lépő Billy, Frank egykori katonatársa és jó barátja, szintén a játék résztvevője.the_punisher.jpg

Nem gondoltam volna, hogy egy mellékág érdekesebbnek tud bizonyulni, mint a fősodor. Pedig a Netflix Marvel világában most ez a helyzet állt elő. A Daredevil 2. évadában sikeres lett Frank Castle, a Megtorló alakja, hamar kapott is egy saját sorozatot. És az a helyzet, hogy nálam be is ugrott a Top3-ba. Azért a Daredevil és a Jessica Jones jobban tetszik, de simán veri az Iron Fist és a Luke Cage történetszálakat.

Talán ezért, mert írtak neki egy jó sztorit, amiben benne van Frank eredettörténete, de önállóan is izgalmas és fordulatos. A történetvezetés egyre több szálat tud értelmesen, követhetően és izgalmasan befogni. Frank, Dinah, aztán folyamatos bővüléssel Russo, Micro is megkapja a maga fontos részeit. Egyre jobban átlátjuk az összeesküvést, ami most is gabalyodik, és kapunk egy képet a függöny mögötti játszmák hideg logaritmusáról is, miközben Frank terminátorként menetel előre a célja felé halálos küldetések során.

Tetszett, hogy az erős akciók, a jól felépített összeesküvés történet mellett karaktertörténet is tudott lenni. Ahogy nem csak Micro bontakozott ki a részek alatt, de emberivé tették a családtagjait, akiket annyira igyekezett megmenteni. Ahogy Billy Russo nem csak egy pénzért bármire kész áruló lett, hanem kapott egy mély karaktertörést és drámát, amitől máris több lett a karaktere. Itt nem csak a kiemelt szereplő érdekes, hanem a mellékszereplők is.

Nekem még az is tetszett, hogy ezen nincs rajta az a szuper képesség plusz, ami amúgy a többi sorozatban megvan. Matt a denevérhallásával, Jessica ereje, Luke sebezhetetlen bőre, és az a világító ököl, ami már szinte röhejes Danny esetében. Frank egy szenvedő, emberi alak, akit az akarata lök folyamatosan előre. Ő sebezhető, és néha annyi ütést bekap, hogy az a csoda, még mindig él és képes előre haladni. Emberi képességei vannak, és talán a legjobb a szakmájában, de ezt emberien érte el, képességmentesen.

Itt is megvan a kapcsolódás az anyasorozathoz, Frank a Daredevil egyik állandó karakterével, Karennel tartja a kapcsolatot. Bár nekem az a figura ott nem tetszik, itt jobban elviseltem.

A casting megint jó, Jon Bernthal nem véletlenül kapta meg a saját műsort, jól hozza a kommandós és a megtört ember arcait is. Mellette Ben Barnes nyúlt még bele a mézes bödönbe alaposan, a Westworld mellett lett egy újabb erős karaktere és sorozata.

Végül, de nem utolsó sorban, nem csak nekem jött be Frank saját története. Már be van rendelve a 2. évad, és már lestem – jó színészek érkeznek pluszba.

 

The Punisher - 5/4 az akciójelenetek kemények, a történet jól felépített, a karakterek és színészek is rendben.

https://www.youtube.com/watch?v=lIY6zFL95hE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7814200503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása