Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mit várunk?

On the Basis os Sex

2018. augusztus 31. - BBerni86

https://www.youtube.com/watch?v=28dHbIR_NB4

Nagyon aktuális téma most a sztárvilágban a nők egyenjogúsága és ereje. Így nem kell meglepődni, hogy ez a film is elkészült.

mit_varunk.jpgCím? On the Basis of Sex

Készítők: női rendező, Mimi Leder dirigálta a főszerepet kapó Felicity Jonest, akinek a partnere és filmbeli férje Armie Hammer. Felbukkan még Kathy Bates, Justin Theroux és Jack Reynor.

Történet: a világban, amikor az ügyvédek kizárólag férfiak, megjelenik egy női ügyvéd, Ruth Bader Ginsburg, aki férjével az oldalán igyekszik érvényesülni. És megtalálja egy ügy, melyben a női egyenjogúságért kell kiállni.

Bemutató: az Államokban karácsonyra van időzítve.

Miért várós?

  • Divattéma, kicsit más megközelítésben. Még jó is lehet.
  • Bírom a jogi filmeket.
  • Gyanús az időzítés. Csak nem Oscar díjra hajtanak? Ha igen, kinek?
  • Jonest is bírom, de igazából Hammerre leszek kíváncsi. Az utóbbi időben nagyon okosan válogatott szerepeket, ebben is látok fantáziát, ha nagyon női filmnek is tűnik. De mindenképpen érdekes lesz a nagy feminista címkék mellett egy jól működő házasságot látni a filmben, mert az ilyen filmekbe a girl power jegyébe nem szoktak a hősnők gondos anyák és jó feleségek is lenni.

Remélem, jön hozzánk szinkronnal is. Vagy felirattal. Bevállalnám angolul is, csak attól tartok, a jogi részéhez nem elég a nyelvtudásom. De valahogy majd megnézem, az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9414208441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása