Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Kereszthalál

2018. szeptember 02. - BBerni86

A héten annyira nem sikerült normális, csavaros filmre bukkannom, hogy most be kell érnetek egy közepes horror történetével. Jöjjön akkor a Kereszthalál.

Romániában Dumitru atya ördögűzést hajt végre egy fiatal lányon, Adelinán. 3 napon át tartott a szertartás, márker1.jpg majdnem sikerrel járt, amikor a püspök leállította az egészet. A lány kórházba került, de belehalt a sérüléseibe. Az atyát és a nővérek gyilkosságért fogja perbe az állam, el is ítélik őket.

Nicole soha nem volt vallásos, de az anyja halála óta kifejezetten haragszik is a hívőkre. Rákos anyjának talált egy kezelést, ami megmenthette volna, de anyja annyira hitt a túlvilágban, hogy nemet mondott. Meg is halt. A lány ugrik is a román ügyre, eléri, hogy kimehessen nyomozni Bukarestbe.

ker4.pngA hite hiánya hamar feltűnik a fiatal helyi papnak, Anton atyának. Ő nem csak nyomozni segít a lánynak, de a hitét is igyekszik visszahozni. A lány egyre inkább barátként tekint rá, míg Adelina ügyében azt igyekszik bizonyítani, hogy a lánynak pap helyett orvos kellett volna.

De minél többet beszél olyanokkal, akik valóban a lánnyal voltak, látták az állapota romlását, inogni kezd a szkepticizmusa. A testvérei állítják, hogy Németországból megtörve, de egészségesen jött haza a testvérük. Nehezen viselte, hogy kinti szerelme csak ágyba csalni akarta, miután megkapta, amit akart, elhagyta a lányt. Igazán rosszul akkor lett, amikor gyerekkori papjuk a szemük előtt lett öngyilkos. Kiugrott a templomtoronyból. Adelina fogta a fejét, míg kiszenvedett. A lány ezután rémálmoktól szenvedett, nem tudott se enni, se inni, elsötétedett a szeme és egy démon beszélt belőle. Az ördögűzést nem fejezhették be, és az orvos se érti a halálos sérüléseket, mintha belülrőlker3.jpg okozták volna.

Nicole magán is kezdi észrevenni a tüneteket. Anton atyával álmodik, egyre szenvedélyesebbeket. Ha inni akar, hirtelen döglött legyeket talál az italában. Rémálmok, majd éber lidércek kísértik, például Adelina szelleme is. Anton próbálja figyelmeztetni, a démon a gyenge emberekre hajt, és a hitetlensége célponttá teszi.

Nicole még összerakja az eseménysort, a démon hogy haladt a környéken: egy helyi férfi volt az első, akiből Gabriel atya kiűzte a démont, ami belé költözött. Az kergette az öngyilkosságba, ahonnan a haldokló papból ker2.jpgAdelinát szállta meg. Most pedig Nicole következik.

Épp el tudja mondani a lényeget Anton atyának, amikor a démon átveszi felette az uralmat. Anton azonnal belekezd a szertartásba, és kéri a lányt, higgyen. Az megmentheti. Nicole érzékeli az anyja jelenlétét, ez hitet adker5.jpg neki, és a démon kiűzetik a testéből. Megerősödve mehet haza.

Dumitru leülte a 7 évet, majd visszatért az egyházába és folytatja a tevékenységét.

Közepes, sok tekintetben gyenge, ahogy már említettem. De van pár különösen kiakasztó rész is benne. Kiakadások:

ker6.jpg

  • a démon átszállásai. Elég röhejes, ahogy ugrál a szereplők között logika nélkül. Hol van akkor, amikor az egyik test halott, de a másikba még nincs benne?
  • Nicole hite túlzottan könnyen tér vissza. Másfél óráig abszolút hitetlen, aztán a kellő pillanatban megint hisz. Na, persze.
  • Nicole és Adelina ugyanazzal a démonnal fertőződött, miért volt sokkal könnyebb kiűzni az angol lányból? Pedig Adelina volt a sokkal vallásosabb, a hívő. Akkor ott miért kellett a papnak a 3 nap? Nicole meg 3 perc alatt megtisztul?
  • Az igaz történet alapján hangsúlyozása. Ez maximum annyiban igaz, hogy volt Romániában egy pap, akit ördögűzés közbeni halálért börtönre ítéltek.

Többet nem is akarok mesélni róla, inkább próbálok jövő hétre jobb filmeket találni!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3814212397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása