Minden napra egy film

Minden napra egy film

A tél hercege

2018. szeptember 05. - BBerni86

Szerelmes, arisztokratás, útra találós.

Maggie végzett az egyetemen, osztályelsőként végzett a jogon. Már meg is pályázott egy állást egy nagy cégnél – az apja, aki szintén neves jogász, ezt várja el tőle. A lány szíve szerint mással, gyerekekkel foglalkozna, de nem tud nemet mondani. Barátnője beszéli rá, hogy amíg a jogi cég válaszára vár, menjen el vele Európába nyaralni. A cél: Calpurnia, egy mini királyság Franciaország mellett, ami ilyenkor egy igazi téli mesebirodalom. Már az első a-tel-hercege.jpgnap sikerül belebotlania egy Adrian nevű fiatalemberbe, aki majdnem elütötte a motorjával. Engesztelésül randira hívja a lányt, aki barátnője biztatására el is megy. A fiatalok nagyon megértik egymást, gyorsan egymásba szeretnek, csak éppen Adrianről kiderül, hogy ő Calpurnia hercege, akit napokon belül királlyá koronáznak.

Tudom, Hallmark és romantikus film, ne akarjak benne logikát találni. Ez egy mese, lányoknak, és nem kell semmit belemagyarázni vagy keresni. Csak hátradőlni, kikapcsolni az agyunkat, és merengeni egy mesebeli világon és történeten.

Csak éppen ez nekem ritkán szokott menni. Egy mesében, vagy valódi mesefilmben gond nélkül, de egy romantikus filmben azért igyekezhetnének jobban is! Mivel listázni is szeretek, pár pontba összegyűjtöttem a kritikus pontokat:

1: minimális helyszínek. Calpurnia akármelyik város lehetne, épp csak egy CGI kastélyt tettek a látképbe. De különben minden díszletelem tipikus kisvárosi. Az a karácsonyi mesevilág, amit a szereplők emlegetnek, a látványban nincs meg. Legfeljebb a havazásban, de se európai kisállamos, se téli csodavilág nincsen.

2: Maggie nagy konfliktusa annyira hiteltelen, hogy az agyam lekapcsolása után is ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Megkap egy állást, amit nagyon nem szeretne csinálni, tulajdonképpen csak az apja kedvéért vállalná. A másik oldalon meg ott várja egy álomállás, a fiatalember, akivel egymásba szerettek (igen, aki herceg is ráadásul) és mégis a film végéig vacillál, melyiket válassza? Ennél rosszabb konfliktusforrást nehezen lehetett találni.

3: Calpurnia. Az egy dolog, hogy kitalált európai kiskirályság. Genovia is az volt, ahol a neveletlen hercegnőt várta a trón. De a koronázás körüli konfliktus, egyáltalán az egésznek a minimalista megalkotása társadalomban, gazdaságban, mindenben, kevés. Semmi realitást nem éreztem benne.

Miután összeszedtem vele a gondjaim, azért ki kell hangsúlyoznom, hogy vannak szerethető momentumai is. A történet aranyos, és minden mesebelisége ellenére is lehet drukkolni a szereplőknek.

Van benne pozitív üzenet, tulajdonképpen több is. Szól arról, hogy mindenkinek a saját életét kellene élnie, nem a szülei álmának megvalósításán dolgoznia. Valamint érték benne a jótékonykodás, a másikon való segítés, ha ezt nagyon mesésen is fogják meg. Igaz, ebben a filmben mit nem mesésen fognak meg? Nincs benne olyan.

Bírom a színésznőt is, aki Maggie bőrébe bújt. Ugyan nagy produkcióban nem tudom elképzelni, ez a Hallmark szint tökéletesen jól áll neki és megy is.

Ugyan van vele bőven gond, egy kis könnyed kikapcsolódásnak ideális.

 

A tél hercege - 5/3 bájos, kellemes hangulatú film, de nagyon tipikus a cselekmény és mondanivaló is.

https://www.youtube.com/watch?v=Fx8rqrd3o9A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6614221747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása