Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Sötétségben

2018. szeptember 16. - BBerni86

Láttam egy jó thrillert filmen is, végre! Hamar le is spoilerezem! Következzen a Sötétségben!

Sofia élete egyhangúan telik. A vak lány zongorista, aki filmek zenei aláfestésén dolgozik. Barátságosan el szokotts5.jpg beszélgetni a felette lakó lánnyal, Veronique-kal. Egyszer meg is botlik a lépcsőn felejtett sáljában, de amikor megemlíti a lánynak, ő azt mondja, nyugodtan tartsa meg. Érezni benne az illatát is, amit Sofia rendszeresen megdicsért, de eddig a lány nem s2.jpgárulta el, hogy Folyékony arany a parfüm neve. Most megmondta.

Éjjel Sofia zajra ébred - Veronique kivetette magát az ablakon. Öngyilkos lett. A rendőrség kijön, az ő vallomását is felveszik, de nem tud mit mondani. A sálat nem említi. Az ügyet kiemelten kezelik: Veronique apja egy szerb milliomos, akit emberiségellenes tettekkel vádolnak.

Egy titokzatos nő és egy férfi egy pendrive után kutatnak, de nem lelik Veronique lakásán. A férfi számon kéri a nőt: a drive nincs meg, de képeket talált. Ultrahangos képek. Veronique terhes volt, tudta? A nő elüti az öccse aggodalmait. Talán az övé volt a baba, talán nem, már nem számít. A férfi aggódik, hogy megláthatta Veronique szomszédja. Megkapja a parancsot, hogy intézze el a lányt.s7.jpg

Követni kezdi, a lakásába is betör. De nem bántja, mert rádöbben, a lány nem láthatta. Vak.

Sofia zongorázik Veronique apja fogadásán, aki személyesen is elbeszélgetne a lánnyal. Radic gyengéi a vakok, és ráhajt a nőre. Nem veszi észre, hogy Sofia egy üvegcséből a pezsgőjébe s4.pngigyekszik juttatni valamit. A cső leesik, a lány még időben széttiporja, és leejti a saját pezsgőjét, hogy Radic ne vegye észre.

Majd találkozik az emberével. Kiderül, hogy Sofia is szerb származású. A családját az egykori szomszédjuk, Radic irtotta ki, ő véletlenül maradt életben és bosszút akar állni. A kabátjában megtalálta Veronique drive-ját, azt akarja megnézetni. Szerinte Folyékony arany lesz a jelszó. Igaza lesz, ezen van minden, amivel át lehetne venni Radic bűnszervezetét. Veronique le akarta buktatni, és volt egy belső embere. Anna.

Sofiát többször is megtámadják, Marc rendszeresen kimenti onnan. Egy alkalommal komolyan el is beszélgetnek,s1.jpg kiterítik a lapjaik egy részét. Össze is jönnek, és Sofia őt kéri meg, hozza össze Annával.

Mindketten tudják zsarolni a másikat - Anna a lány lakására betörve megszerezte a lány valódi származását felfedő fotót, míg Sofia tudja, hogy Anna Radic árulója. A hallgatásért azt kéri, vigye el a temetésre és juttassa Radic közelébe. Nem sejti, hogy Anna egyúttal a férfinak is elmondja, hogy ki érkezik igazán.

Az autóban, a temetést követően Sofia Radic torkára üveget szorít. A férfi erre mesélni kezd neki. Hogy még régen, a falujában tetszett neki a szomszédja vak neje. Volt egy lányuk is. Egyszer elkapta a nőt, megerőszakolta. 9 hónappal később újabb kislány született, aki az anyjához hasonlóan vak lett. Évekkel később visszament oda, lemészárolta a családot, miután újra meggyalázta az asszonyt. Sofia elmenekül, nem képes leszúrni a férfit. De annyit még elmond neki, milyen álnéven dolgozik ellene az áruló. A rendőrségre megy be, de végül nem tesz vallomást, menekül a lakására.

s6.jpgRadic számon kéri Annát, aki nem tudja tagadni, hogy elárulta. Radic elindul leszámolni Sofiával, de Anna tudja, utána ő jön. Az öccsétől próbál segítséget kérni. Mondván, egy a vérük, ennek nem fordíthat hátat. Ki kell innen mentenie, nem árulhatja el a vérét. Marc erre hozzávágja a gyereke ultrahangos képeit, aki Anna vére is volt, de elárulta. Magára hagyja a testvérét és rohan megmenteni Sofiát. Anna megpróbál szökni, de a sofőrje agyonlövi.

Sofia és Radic dulakodnak, aki még mókásnak is tartja, hogy a két lánya egy házban lakott, ha nem is tudtak erről. Sofia már leszúrná egy üveggel a férfit, amikor berobban a testőrségen magát átverekedő Marc, és kilöki az ablakon a férfit. Radic a kerítésre nyársalódik. Marc oldalában pedig ott az üveg. Kihúzza, nagyon vérzik. Sofia próbálja a sállal elkötni, közben összenéznek. Hátra is ugrik, ahogy megérti, Marc már tudja. Majd visszamegy, segíteni, de Marc leállítja, mentőt sem engedi hívni a nőt. Ezen már nem lehet segíteni. Menjen, éljen.

Mire a rendőrség kiér, már csak holtakat találnak. A folyosón a testőrök, a kerítésen Radic, a szobában az elvérzett Marc.

Sofia elsétál, és visszaemlékezésből látjuk, ő nem Radic lánya, a másik testvér, aki látott. Ő élte túl a mészárlást, de a tervhez vaknak kellett lennie. És el tudta játszani, mert az apja rendszeresen bekötötte a szemét és vakon tanította, hogy ő is átérezze, milyen a húga és anyja élete.s8.png

Kicsit egyszerűsítettem, de a lényeg itt van. Nekem tetszett, talán egy pontot leszámítva. Marc halála szerintem felesleges volt, ő életben maradhatott volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10014227995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása