Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Ghostland: A rettegés háza

2018. szeptember 23. - BBerni86

Mivel volt benne egy érdekes csavar, a héten a Ghostland: A rettegés háza cselekményét mesélem el nektek.

Adott egy csonka család. Anya a két kamasz lányával. Éppen költöznek, autóval szelik át a fél országot. Az anyósülésen a kisebb, sötét hajú Beth ül. A legújabb horror történetét olvassa fel a családnak. Az anyjának tetszik, sp6.jpgbiztatja és az eddigi legjobb munkájának tartja. Nővére, a szőke és nagyszájú Beth ellenben nem érti, miért ír ilyesmiket a testvére. Így fura lesz, nem fog tudni beilleszkedni sem.

Egy benzinkúton állnak meg, a két lány bemegy a boltba. Beth szeme egy újságon akad meg: egy sorozatgyilkos utáni hajszáról van benne szó. Betörnek a házba, végeznek a szülőkkel, majd maradnak az életben hagyott kamaszlánnyal. A barátságos eladónak elmesélik, hogy anyjuk egy rokona halt meg, és ők örökölték meg a házat.

A házhoz érnek, ami kísértetkastélynak is elmenne. Koszos, és minden tele van ijesztő babákkal. Vera dühös is, az anyja próbálja csitítani. Vera aggódik, hogy a húga különc lesz a horror iránti rajongásával. Az anyja attól tart, Vera dühös, mert a költözés miatt el kellett válnia a barátjától. Már nem hallja, amikor a lány kiborulva azt kiabálja,sp3.jpg hogy az anyjuk a másik lányát jobban szereti, mint őt.

Odabent pakolgatnak, a lányok felfedeznek egy tükröt, ami mögött egy szekrény rejtőzik. Vera jól meg is ijed, amikor egy ijesztő, röhögő bohóc baba ugrik ki belőle rugón. A hármas más-más helyiségben áll neki pakolni.

Közben egy furgon áll a ház elé. Nagydarab, érthetetlenül dünnyögő férfi száll ki belőle, és megy be a házba. A lányokat kapja el, míg Vera küzd, Beth felmenekül a pincéből. De arra egy sötétbe öltözött, vékony nő is a házban van, és ő is a lányt akarja elkapni. Colleen érkezik és kezd el küzdeni vele. Mindketten megvágják a másikat, de Colleen győz. A másik lánya sikolyát halva elindul a késsel a pincébe. Beth utána sétál. Az asszony elkapja hátulról a kövér férfit, addig döfi a késsel, míg kiszenved. Mikor a két lány felé indulna, Beth felsikít. sp9.jpgMögötted, mondja, mire az anyja a késsel fordul és elkaszálja a sötét ruhás nőt.

Beth rémálomból ébred, a férje keltegette. Szép házuk van, a falon Beth könyveinek bekeretezett borítóképe. Az új könyvén dolgozik, amikor az ügynöke keresi. A férje beszél vele: az új könyv eladásai az egekben vannak. Beth örül a sikernek, de már kicsit sok a rá irányuló figyelemből. Este interjút ad, és itt is az a fő téma, mennyire merített a legutóbbi könyvében a kamaszkorában történetekből, és hogy van a nővére.

Otthon ráadásul nyugtalanító telefonhívást kap. Vera nagyon ki van borulva, könyörög, hogy jöjjön haza. Mert megint itt vannak, bántják. A férje próbálja nyugtatni, de Beth se a nővérét, se az anyját nem éri el, így haza akarsp5.jpg menni látogatóba. A férje és a fiuk maradnak.

Colleen és Vera még abban a házban laknak. És a nővére teljesen készen van. Állítja, hogy azok ketten még itt vannak, és bántják. Semmi nem tudja lenyugtatni. Néha mintha Beth is látná őket, össze is zavarodik. De egyik este Vera annyira kikészül, hogy magára zárja az ajtót, komolyan árt magának, egy ponton úgy üti és dobálja magát, mintha egy idegen erő mozgatná. Mentőt hívnak hozzá. Míg Colleen kimegy eléjük, Beth marad a nővérével. Az anyja még figyelmezteti, ne higgyen a testvérének.

Vera fel akarja ébreszteni a testvérét. Ráébreszteni az igazságra. Az anyjukat akarja hívni, de Vera rákérdez, hogy nem emlékszik? Az anyjuk már nem tud segíteni, elvesztették. És akkor megelevenedik Beth rémálma, de ezúttal az anyja nem tudja legyőzni a fekete ruhás nőt, aki a lánya szeme előtt vágta át Colleen torkát.

Beth feleszmél, abban a házban van, kamaszként. Vera és ő vannak ketten, mindketten összeverve és sérülten. Mikor az óra csörög, Vera kéri, bújjanak el. Azok ketten ilyenkor jönnek vissza, és van egy játékuk. Keresik őket. A sp1.jpgkövér elviszi egyikük. Kéri a testvérét, ha őt viszi el, bármit is tesznek vele, ne mozduljon, ne sírjon. Ő múltkor visszatámadt és brutális verést kapott érte. Bírja ki.

Beth kerül fogságba, a nő babának öltözteti és festi ki, majd beülteti egy szobába több baba közé. A kövér érkezik, felkap egy babát, simogatja, nézegeti, néha idegrohamot kapva rázza. Majd fog egy konyhai olvasztót, és megégeti a baba kezét. Eldobja, fogja az újabbat. Míg eljut Beth testéig, aki nem bír mozdulatlanul tűrni, míg a férfi tapogatja, majd őt is megégetné. Visszatámad, és sikerül elbújnia a tükör mögötti szekrénybe. Keresik mindketten, ő alig bírja visszafogni a kiugrani akaró bohóc figurát.sp4.png

De menekülni kell, a nővérével sikerül kijutniuk a házból. Rohannak. Két rendőr talál rájuk, jelentik is mi történt, de mire magukkal vinnék őket, megjelenik a nő és végez a rendőrökkel. A két bezárja a kocsijába, és indul velük vissza.

Amikor Beth meglátja a házat, a szeme megmerevedik, és megint beleesik a fantáziájába. Ünneplik, ott van az anyja és a sp7.jpgférje a fiukkal. Még a kedvenc írója, Lovecraft is dicséri a regényét. De Beth eszébe jut a testvére, akinek szüksége van rá. Indul vissza hozzá. Az anyja még megállítja, és megkérdezi, biztos ezt akarja-e. Vera világa véres és kegyetlen. De a nőnek mennie kell.

Újra önmaga. Most harcolni fognak, kerül, amibe kerül. Mielőtt elkapnák őket, kiérkezik egy rendőr és megmenti a lányokat.

 

Nekem az tetszett benne legjobban, amikor nem lehetett még eldönteni, melyik az igazi világ. De az is jó volt, amikor Vera őrültnek tűnt, és mintha szellemek kísértenének a házban.

Plusz, ügyesen ötvözi a jump scream elemeket annak a brutalitásával, ahogy a kövér férfi csapkodja őket.

Láttam már jobb horrort, de nagyon sok rosszabbat is. Szerintem korrekt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1814240507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása