Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Horror

2018. szeptember 25. - BBerni86

5: Démonok között – a retró korszak, ahogy természetfölötti és realitások között mozgott, a nagyon eltalált 5f5_2.jpgszereposztás nézette. Több olyan démont, ijesztő tárgyat is sikerült beletenni, ami aztán újabb részeket eredményezett. Az univerzumteremtésnek horrorban ez az egyik élharcosa. De a legjobb még mindig az első film, amivel minden elindult. Amelyben egy házaspár, akik közül a nő kifejezetten érzékeny a természetfeletti energiákra, vizsgálódik, mi volt valódi jelenség és mi nem. Felveszik a kesztyűt a démonokkal, akkor is, ha nem hisznek az emberek abban, amit csinálnak.

4: Hang nélkül – a horror, ami legalább annyira megállja a helyét családi horrorként is. A 5f4_2.jpgtörténet szerint űrlények foglalták el a bolygónk, amelyek minden hangra ugranak és irtják/eszik az embereket. Egy család igyekszik túlélni, egyedi praktikákkal, jelbeszéddel, miközben készülnek egy újszülött érkezésére is. Jól váltogatta a családi filmes és mondandós, a jump scream és a hangulati horror elemeit is. Vizuálisan is korrekt, és nagyon ötletesen dolgoztak a hangokkal. A szereposztás is jó, a film is, és sikeres is lett. Már berendelve a folytatás, ami valószínűleg előzményfilm lesz.

3: Boncolás – apa és fia magán boncintézetet vezetnek, ahova a rendőrség egy rejtélyes 5f3_1.jpgholttestet hoz be. Fiatal nő teste, aki egy lemészárolt család között került elő. Meg kellene állapítani, ki volt ő. Ahogy a testet vizsgálják, olyan nyomok bukkannak elő, melyek újabb rejtélyekhez vezetnek. Mire észbe kapnak, már egy szellem és átok is az életükre tör, mert ez a test nem egyszerűen egy test. Okos volt, és végre nem a jump scream volt a fő eleme. Bonctermi kriminek is nagyon működött, volt benne csavar, és a szereposztásra se volt panasz. Több ilyen jöhetne.

2: Az – ha a Hang nélkül-t családi horrornak hívom, ez a film meg az ifjúsági kalandfilmes 5f2_2.jpghorror. A főszereplők kiskamaszok, akiknek ugyan megvannak a maguk kis gondjai is (szekálás a túlsúly miatt, zaklatott családi háttér, túlféltő anya, többek között), de most egy nagyobb veszedelemmel kell szembenézniük. A városukban gyerekek tűnnek el, az egyikük öccse is, és nyomozni kezdenek. Közben a gyerekrabló az ő nyomukba veti magát, a legnagyobb félelmeikkel szembesítve őket. Stephen King regények eddigi egyik legjobb adaptációja. Hatásos, érdekes, a képi világa és a színészei is remekeltek. Várjuk nagyon a folytatást!

1: A kör - már ebből is kezd sorozat születni, de a legjobb máig az első amerikai változat, a folytatások megközelíteni se tudták a színvonalát. Halálra rémíti a nézőt az aurájával, és messze többet tud, mint a jump scream jelenetek halmozása. De a jump scream jelenetei között van az, ami a mai napig karfakitépős nálam. Samara utolsó megjelenése... Színészi alakítások tekintetében is a sorozat legerősebb tagja, képileg nagyon oda tették maguk a készítők, ráadásul ez nem csak horror. Thrillerként is remek volt. És a sztori? Van egy városi legenda egy videóról. Aki megnézi, 7 nap múlva meghal. Főszereplő újságírónk unokahúga is így veszik oda, a nő nyomozni kezd régi szerelmével, aki egyben a fia apja. Megnézik a kazettát, egyre ijesztőbb dolgok történnek velük, az idejük egyre fogy. Ki kell deríteniük, ki készítette a kazettát és miért, hogyan törhetik meg az átkot.5f1.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114251627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása