Minden napra egy film

Minden napra egy film

Átejtve

2018. október 14. - BBerni86

Átverős, családos, bosszúállós, szerelmes.

Kate majd megszakad a rá nehezedő terhektől: egyedülálló anyaként neveli 3 lányát, több állása is van, miközben a nővér vizsgát is szeretné letenni. Éppen összecsapnak a feje felett a hullámok, amikor Leonardo jachtján kell takarítani. Miután megtagadja a férfi körüli ugrálást, nem csak a fizetségét nem kapja meg, de a drága takarítógépet is a tengerbe dobja a férfi. Így amikor a hírekben Leonardo balesetéről és amnéziájáról értesül, barátnője buzdítására elmegy a férfiért. A férjének hazudja, és befogja azokra a munkákra, melyekre nincs ideje a tanulás miatt. Leo két állásban is próbál boldogulni, miközben ellátja a háztartást és a gyerekeket. Lassan jobbatejtve.jpg ember lesz belőle, aki tényleg a család szívéhez nő. De meddig lehet hazudni, és remélhetik-e, hogy a gazdagságot visszakapva is velük marad majd?

Nagy divat lett egykori sikerfilmek girl power verzióját elkészíteni, és megcserélni a nemi szerepeket. Már a héten is volt ilyen film a listámon, az Ocean’s 8. Itt egy újabb, ami kevésbé tetszett, mint Sandra és a csajok bulija.

A Vasmacska kölykei még tévéfilmként volt az egyik kedves komédiám, amin jókat tudtam vigyorogni. Sőt, még ma is jókat tudok rajta nevetni. Szíve is volt, meg humora is. Az Átejtve ennek a modernizált változata, aminek csak a helyszíne és az alaphelyzete egyezik az eredeti filmmel, vagyis nem folytatás, remake. Egy jelenetben utalnak az eredeti filmre, de akinek nem áll erre rá a füle, észre se veszi, és igazából, a cselekmény szempontjából mindegy is.

Itt most a férfi a gazdag és amnéziás, akinek munka és háztartás szakad a nyakába. És itt nagyon nem vicces, ahogy majd megszakad az építkezésen. Az meg egészen mesébe illő, ahogy magától felfedezi magában a séfet, már a második ebédre feljavítja a szószt és pillanatok alatt vedlik át mintaapává.

Mivel a humora nem működött nálam, én jobban tudtam élvezni, amikor Leo karaktere elkezdett komolyodni és felnőni. Talán, mert az volt korábban vele a bajom, hogy nagyon debil a pasi. Anno Goldie karaktere nem buta nő volt, csak elkényeztetett. Leo azonban többször is infantilisnek tűnik, és amikor ez az oldala előjön, akkor nagyon nem bírtam a filmet. A színésznek, de a filmnek is jobban állt, amikor jó Leo lett belőle.

Nekem hiányzott a szereplők közti szikra is. Goldie és Kurt között annyira megvolt, hogy mai napig élettársak, és közös gyerekük is van. Anna Faris és Eugenio Derbez között azonban annyira nincsen semmi szikra, hogy egy percre sem hittem el, hogy ez a két ember megtetszik egymásnak, sőt, egymásba is szeretnek.

Színészileg se tudnak sok mindent kihozni a nagyon vázaltos és papírmasé figuráikból. Derbez szerepe annyival hálásabb, hogy ő ripacskodhat. Van, akinek az biztos vicces lesz, én nem tartozom közéjük. Amin még meglepődtem, az Eva Longoria. Alig lehet megismerni, és nagyon mellékszerepben is van! Mi történt a színésznővel?

A külsőségeiben korrekt kis komédia, igazából a tartalmával vannak a bajok. Nincs benne az a szív, az a báj, és az a humor sem, ami az eredetiben megvan. És ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy ki főzi a vacsorát: anya vagy apa.

Nem voltak nagy elvárásaim, háttérbe szólni elment, de a Vasmacska kölykeit választanám.

 

Átejtve - 5/3 annak elmegy, aki az eredetit nem látta. Feminista verzió. De az eredeti mennyivel jobb…

https://www.youtube.com/watch?v=YV64NGm5Lk8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114298205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása