Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Titán

2018. október 31. - BBerni86

Fejlődős, emberiséget menteni próbálós, kísérletes, családos.

2048-ban a Föld helyzete egyre reménytelenebb. A természet a végét járja, vele az emberisé is. A megoldás az űrben lehet. A Titán, a Szaturnusz egyik Holdja alkalmas lehet az emberiségnek, ha az emberiség képes változni ezért. Collingwood professzor kidolgozott egy eljárást, és a seregből gyűjt önkénteseket. Rick átjut a teszteken, és ő lehet az egyik kiválasztott. A családjával a katonai bázisra költözik, és megkezdődnek a kezelések és műtétek. Eleinte minden sikeresnek tűnik: erősebbek, embernél többre képesek lesznek az alanyok, de aztán a_titan.jpgmellékhatások kezdenek jelentkezni. Van, aki hirtelen meghal, más erőszakossá és pusztítóvá válik. Abigail, Rick neje, aki maga is orvos, a rejtély nyomába ered, hogy megmentse a férjét, amíg még nem késő.

Most akár poénkodhatnék azon, hogy Sam Worthington annyira visszavágyott az űrbe és egy idegen, némileg emberszerű testbe, hogy a Pandóra helyett célba vette a Titánt. De nem akarok ezen elmélkedni, főleg, hogy az Avatar annyival látványosabb, mint amit ez a Netflix film fel tud mutatni. De azt azért rátok hagyom, vajon milyen marketing ötlet vezetett oda, hogy Rick ez a színész lett…

A történet alapvetően két zsánert vegyít: sci-fi és thriller. Az érdekes, ahogy az embereket elkezdik megváltoztatni, ahogy folynak a kíséretek. Még az is, hogy az űrbe kell költözni, ha nem akarunk kihalni. De ahogy bejön a thriller elem, ahogy veszélybe kerülnek a katonai kísérleti nyulak, elveszik a film. Mondhatnám úgy is, hogy a világépítésben jók voltak, a cselekményben már annyira nem.

Történnek események a filmben, de sokk egyszerűen csak fárasztó. Alig mutatnak valamit, a kutatók mindent ellepleznek, és a nagy leleplezés nem akkora, hogy megérje miatta korábban annyi szálat épp csak fellebbenteni. Kifejezetten utáltam, ahogy egyes katonák bekattantak és gyilkolni kezdtek. Mivel Rick nem erre a sorsra jut, arról nem is tudunk meg semmit, hogy miért történt ez velük, vagy miképp. Közbe egy hullát belebbentettek, ennyi.

A film végére még pár olcsó akciójelenetet is betettek, bár ne kerültek volna bele! Semmi dinamika, semmi látvány, olyan kínosnak hat az egész! Nekem sokkal jobban tetszett a film, amíg orvosi kísérletes és halványan sci-fi volt az elején.

De nem csak az akciók, a látvány is fájt nekem. Egyszerűen ritka ronda maszkokat csináltak, amikor már előrehaladottak lettek a kísérletek, és a katonák külleme is megváltozott. Látni, hogy Worthington fején maszk van! Ok, nem akartak CGI-ra költeni, ez nem moziba készült, de komolyan ez volt a legjobb, amire a maszkmesterektől futotta? Ha valami bajom van a Netflix filmekkel, elsősorban ez lesz az. Néha olyan ronda a látvány…

Pedig a színészekre nem sajnálták a pénzt. Sam Worthington az Avatar óta név, ha nem is emelkedett a legnagyobb mozicsillagok közé. A nejét az a Taylor Schilling játssza, aki a Netflix egyik sorozatával lett közismert. (Nálunk annyira nem megy az Orange, pedig jó sorozat, én bírom.) Nem állítom, hogy nagyon megerőltetik maguk, de azért korrekt.

Összességében a film eleje és a szereposztás tetszett, de a végére kezdtek nagyon elveszíteni a történet és a látványvilág miatt is.

 

A Titán - 5/3,5 a látvány nem jött be, de a történet érdekes volt és akadtak benne jó színészek is.

https://www.youtube.com/watch?v=kQ3fdg7N-2g

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1914334827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása