Minden napra egy film

Minden napra egy film

I’m dying up here

2. évad

2018. november 03. - BBerni86

Klubos, komikus életes, drámai.

Goldie nagy fába vágta a fejszéjét: jó barátjával, egy egykori komikus nagyágyúval új klubot készülnek nyitni. Közben kamasz lánya is feltűnik, aki élete minden zűrjéért az anyját okolja. Goldie komolyan szenved is attól, hogy a lány közelebb áll mihaszna apjához, mint hozzá. De bármikor készen áll, hogy visszaszerezze a lányát. Mindeközben Bill egyre elégedetlenebb: nem bírja megemészteni, hogy Goldie egy komikusnak se hajlandó fizetni a fellépésekért. Cassie komolyan összejött Eddie-vel, de élete titkába képtelen beavatni. Az unokaöccse, Jesse igazából a fia, akiről lemondott. Ezt egyedül Nick tudja, aki emiatt egyre közelebb kerül a nőhöz, és a két múltjától kísértette ember egymáshoz menekül időlegesen. Adam a nagy karrier küszöbén áll, míg Ron a sikere formájától szenved.im_dying_up_here.jpg

Az első évadot szerettem. Dramedy volt az is, de úgy éreztem, abban jobban eltalálták az arányokat. Voltak benne komoly témák és drámák, de nem éreztem úgy soha, eret akarnék vágni magamon. A második évad viszont…

Dramedy, még mindig, de lényegesen elléptek a dráma irányába. Nincs egy szereplő se, akinek ne lenne komoly konfliktus az életében, és borzalmas, mi mindenen mennek keresztül. Ok, hallottam már máshol is, hogy az igazi komédiás tragikus figura, és a humoruk gyakran elmondhatatlan fájdalmakból fakad, de komolyan eddig le kellett menni?

Talán azért, mert most regénybe is hasonlót olvastam (Közel a horizonthoz, délutánra írok róla a könyves blogon), Nick története volt az, ami teljesen kikészített ebben az évadban. Szerintem vannak olyan bűnök, amiért kínozni is szabadna, és pokollá tenni az elkövető életét. A pedofilok ilyenek, ha még vérfertőzéssel is keverjük, akkor meg pláne. Nem elég, hogy fizikai és lelki sérüléseket okoznak, egy életre tönkrevágják az áldozatuk életét. Nick múltjában egy pedofil nagybácsi van, és ezzel értelmet nyer, mi elől menekül önpusztításba és drogokhoz a srác. Nem ez a sorozat fő témája, de nekem ez volt benne a legmélyebb.

A fókusz idén sokkal inkább Cassie alakján van, aki a sorozat egyetlen fiatalabb, erős női karaktere, így az ő szerelmi élete körül megy a kavarás. Amitől ki voltam: most komolyan, kivel nem jött még össze? Ő volt Clay exe. Bill komoly barátnőjéből most Eddie komoly csaja lett, majd egyike Nick csajainak. Szerintem van abban valami beteges, amikor egy baráti társaságban a nő lassan minden sráccal összefekszik. Ki nem állhatom a sokévados sorozatokban az ilyen szálakat, de könyörgöm, ebből még csak kettőnél tartunk, és egy társaságból megvolt neki 4 srác is? Így hiába próbálnak az örökbe adott gyereke miatt drámát írni neki, nem tud érdekelni, mert ezekkel a kavarásokkal megutáltatták velem.

A drámán túl, a színpadi részek, a különféle belsős kulisszatitkai még mindig jók és nézősek. Nekem ebből kellett volna több, de ahogy fent is írtam, ebből idén nagyon kevés volt. Még az is több súlyt kapott, hogy Ron mennyire utálja a karaktert, akinek az eljátszásáért vagyonokat keres és mindenki ismeri, szereti.

Színészileg korrekt, Melissa Leo még mindig simán uralja a sorozatot, lopja a jeleneteket, amikor a többiekkel együtt szerepel.

Még egy évad lett volna benne, de törölték a sorozatot, szóval kissé csalódottan búcsúzom.

 

I’m dying up here - 5/3 a dráma erősebb a komédiánál, azok kerülnek középpontba, akiket nem bírok. Kár érte.

https://www.youtube.com/watch?v=BV9lZscJAOc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1314340615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása