Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Deuce

2. évad

2018. november 10. - BBerni86

Utcai életes, pornóforgatásos, kapcsolatos, maffiás.the-deuce.jpg

Pár év eltelt, egyre jobban keresnek a filmeken és a kuplerájokban, a Deuce élete átalakult. A lányoknak már mellékállásaik vannak az utcai menetek mellett, a futtatóik a menedzserük szerepét kezdi el átvenni. Candy már csak filmeken dolgozik, és egyre inkább a kamera mögött, mint előtte szerepel. Megvan a nagy ötlete is, a Piroska meséjét dolgozná fel művészfilmes pornóba. A főszereplőnek választott Lori igyekszik saját lábra állni, de a stricije ragaszkodik az aranytojást tojó tyúkhoz. A finanszírozás miatt Frankie a maffiát is bevonja. Vincent is igyekszik szabadulni ebből a világból, de a maffia nem enged. Abby még mellette van, de már mást akarnak az élettől. Abby a lányoknak segítene, szeret mozgásban lenni, míg Vincent már egy nyugodtabb, röghöz kötöttebb életet szeretne.

Jót tett a sorozatnak, hogy éveket ugrottak előre, és a szereplők előrébb tartanak az életükben, mint ahol az első évadban elköszöntünk tőlük. Arra odafigyeltek, hogy az ott megkezdett utakat vigyék előre, így nincs hiányérzet, de már sokkal kiforrottabb alaphelyzetből indulnak.

Az évad témája is egységesebb, mint a tavalyi évben. Ott mozaikokból állt össze a Deuce élete, nem igazán volt egy fő szál, hanem párhuzamosan futó fontos szálak voltak. Most viszont megérkezett Dirty Red, és a film elkészülte köré építik fel a cselekményt, amihez mindenki kapcsolódik majd valamiképpen.

Ezzel együtt járt az is, hogy a kiemelt szereplő személye is változik. Maggie Gyllenhaal simán James Franko fölé nőtt ebben az évadban, aminek még örülni is tudtam, mert sokkal érdekesebbek a vele történő események, mint amit Franco két karaktere összeszenved. Egyrészt, a kulisszák mögé lesés, ahogy a film története születik, a helyszínek és színészek kiválasztása, maga a forgatások, ezek adják a sorozat szórakoztató, de érdekes részét is. Másrészt, Eileen karaktere nagyon mélyről jött, és most már valaki, felküzdötte magát. Jól megy a girl power trendhez, ami most nagyon megy. De több is ennél a figura, azok a részek is működnek, amikor a fiával és a szüleivel való kapcsolatába látunk bele.

Frankie és Vincent viszont egyre jelentéktelenebbek. Frankie egy szórakoztató lúzer, aki engem mindig is jobban idegesített, mint szórakoztatott. Vincent korábban tevékeny, álmodó figura volt, most már fásult. Franco jól hozza, de rém rossz nézni a szenvedéseit.

Egy-egy lány története van még kiemelve az utcáról, de ezek csak színezik az eseményeket. Igazán értelmes szála egyiknek sincs, csak ki kell tölteni a részeket, amíg Dirty Red vagy az ikrek története folytatódhat. Ez is része a Deuce életének, de egyértelműen érezni, hogy ez lassan már a múlt lesz.

Ebben az évadban lényegesen kevesebb tabut döntögetnek. Visszavettek a szexuális tartalmakból, messze nem mutatnak semmi olyasmit, amit az elsőben bevállaltak. Nekem nem is hiányzott. Szerintem ez is azt fejezi ki, merre haladt a szexipar.

De ez nem jelenti azt, hogy a korhangulat és az igényes kosztümök, díszletek ne lennének meg. Simán megidézik a korszakot, odafigyelve a ruhákra, zenékre, az egész miliőre. HBO sorozatnál mondhatni, ez alap.

Egy évad még jön, majd mesélek arról is!

 

The Deuce - 5/4 a kort jól megidéző, igényes kivitelű sorozat, ami már kevésbé korhatáros az első részénél.

https://www.youtube.com/watch?v=DcF_MyQ77OA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8914361035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása