Minden napra egy film

Minden napra egy film

Station 19

1. évad

2024. október 15. - BBerni86

A Grey's Anatomy csak elérte, hogy a testvér sorozatát is elkezdjem. Addison saját sorozatából anno annyit láttam, hogy annak ne akarjak újból nekiállni, de az érdekelni kezdett, hogy milyen a tűzoltók élete, miután Ben a sebészet helyett inkább a lánglovagokat választotta.

Az első benyomásom nem is magával a sorozattal kapcsolatos. Ezt szinkronnal kezdtem el, és meg is volt gyorsan az első rossz élményem. A női főszereplő, aki kb. Meredith párja ebben a sorozatban, Andrea, hangja ugyanaz a színésznő, aki az anyasorozatban Lexi hangja is volt. Most komolyan, nem gondolták, hogy valakinek bántani fogja a fülét? Az enyém bántotta. Azért a 10 részes évad végére már kezdtem tudni elvonatkoztatni, de az első három rész elment azzal, hogy a hang miatt morogtam.000station1.jpg

Aztán, ahogy belegondoltam, azért nagyon is észrevenni, hogy miképpen másolták le, csak másik életmentős környezetben a Grey's Anatomy dinamikáját. Ugyan a közös pont Ben lesz, aki karriert vált, de nem ő a főszereplő. Ahogy a másik sorozatban Meredith adja a keretet, akinek az anyja egy legenda volt a sebészeten, itt megkapjuk Andy-t, aki a helyi tűzoltókapitány lánya. Amikor a férfi a rákja miatt már nem tudja ellátni a munkáját, a lánya is versenybe száll a kinevezésért. Ugyanúgy megvan a tehetséges lány a szülő árnyékában vonal mellett a zűrös és a kollégával kavarós szerelmi szál is. Igaz, Gibson nincs annyira Andy felett, mint volt Derek Mer felettese, de egy hasonló alaphangulata ennek a viszonynak is. A lényeges különbség nem is annyira a pozíció, inkább az, hogy amennyire végzetes és nagy volt a sebészek szerelme, ez sokkal ingatagabb és Andy nem akar, nem tud és nem is fog komolyan tervezni. Ez nem az a nagy szerelem, ami végigkíséri majd a sorozatot. Andy már ebben az évadban mással kezd komolyan járni.

De, újdonságnak hatnak a helyi mentések. Itt még van ötlet és muníció, hogy milyen helyzeteket oldjanak meg a tűzoltók. Néha nem is a legnagyobb látvány lesz a leginkább emlékezetes - ebben az évadban nálam az nyert, amikor beszorultak egy garázsba, és gyorsan ki kellett jutniuk, vagy elevenen megfőnek. Ott nem látták a tüzet, alig volt mozgásterük, és sokkal izgalmasabb volt, mint amikor konkrétan bementek a lángoló épületbe és oltottak.

Megvannak az állandó szereplők és jó szokás szerint mindenkinek kavargatják az életét. Van egy, aki félni kezd a tűztől sé ezt kell leküzdenie. Van, aki az özvegysége után most kezd el újra ismerkedni. Van, akinek visszatér az életébe a drogos testvére. Barátok, vagy éppen viszálykodnak kicsit, de ez egy olyan családi közösség, amit a másik sorozatból is ismerünk. Megszállottak, a munkájuk a mindenük és a közvetlen kollégák olyanok, mint a családjuk tagjai.

Abban is az anyasorozat a minta, hogy sztárokkal nem szórták tele. Esetleg egy-egy sorozatot lehetne a nevük mellé rendelni, de simán benne van, hogy innen lesznek ismerősek más szerepekhez a színészekhez. Annyira talán nem eye candy, mint az anyasorozat, de ez még egy fiatalos gárda. Pár évad múlva majd érdeklődve várom, hogyan lesz vérfrissítés,

Ha már az anyasorozat - igen, használják. Elsősorban Bailey bukkan fel ebben a sorozatban is, de mások egy-egy jelenetére is lehet számítani, vagy emlegetik őket. Ok, inkább Ben az, aki ezt teszi, nem általános jelenség.

A kezdet különben bejött. Annyival frissebb és gyorsabb, mint a Chicago Fire, hogy ezt több kedvem is van nézni. Már csak össze kell értetnem az anyasorozattal, és akár párhuzamosan is nézhetem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5218706840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása