Minden napra egy film

Minden napra egy film

Physical

2. évad

2023. szeptember 15. - BBerni86

Sheila kalandjai folytatódnak, és ezt az évadot a célirányok kijelölésének nevezném. Lassan, de fejlődnek egyes szereplők az első évad után, mások viszont kifejezetten felesleges szálak.

Ami érdekel, az Sheila karrierépítése. A videó befutott, most már kezdődik a hírneve, vannak kilátásai. Van is egy felállásbeli csere: Sheila a családfenntartó, míg a férje marad otthon a gyerekkel. Még mindig lehetne fokozni különben a különféle ötleteket. Egyenes vonalban halad előre, és ha Sheila hall egy jó ötletet, igyekszik aszerint alakítani tovább az életét. Ez már nem az a történet, amiben a torna belső szükséglet. Már híres akar lenni, 000physical.jpggazdag akar lenni, és ebben látja a jövőt.

Le tud kötni, ahogy Sheila még magával is harcol. Mert valahol tudja, hogy ő nagyon más ember, mint aminek mutatja magát. Akár úgy is fel tudom fogni az évadot, hogy Sheila szembenéz az igazi magával, és felvállalja, ki ő és mit akar. Az egyik legjobb példa, amikor a férjének is kimondja, hogy ő mindig is ilyen volt, csak előle eddig titkolta ezt az énjét.

Ez nem jelenti azt, hogy jó ember lenne belőle. Sőt, ebben az évadban kifejezetten utálatosnak találtam, ahogy egyik szenvedélyét lecseréli egy másikra. Vagyis, az étkezési zavar vissza lett véve, viszont viszonyt kezdett a férje korábbi politikai vetélytársával. Ha valami tud idegesíteni egy műsorban, az a megcsalás. Még, ha szerintem az a férfi jobban is illik hozzá, akkor is gáz, ahogy mindketten játsszák, bár egyre kevésbé, a családfenntartót és elkötelezett házast, miközben egymáshoz menekülnek a családjuk és minden elől. Ugyan egy ponton azt feszegetik, hogy nem szerelem köti össze őket – inkább utálat, mert egymásban magukat látják, de akkor se tudtam drukkolni se a viszonyban levőknek, se a házasoknak. Mindkét, sőt, mindhárom kapcsolatban van valami elromlott.

Rose Byrne továbbra is remekel. Viszi a sorozatot a hátán, és rengeteget mutat magából. Ami baj a történettel van, azt nekem ellensúlyozza, hogy Byrne milyen összetett személyiségként ábrázolja a főszereplőt.

De, hogy az is szóba kerüljön, ami nem tetszett. Sheila korábbi tanára/társa is saját szálat kapott. Vagyis, Bunny és a szerencsétlen szörfös barátja még mindig visszatérő szereplők. De minek? Csak lopja az időt az ő történetük, ami gyakran kreténség. Néznem kellett olyat, hogy a szörfözés következtében fülbetegsége lett, és szenvedett azon, hogy nem lenne szabad vízbe mennie. Gáz volt ez a kettős, ahogy volt. Ugyan a zsarolással kicsit ténylegesen visszatérnek, de az sem hozott sok mindent a történetbe. Még, ha volt is rá egy poén.

A munka is látszik a sorozatban: a zenék, a ruhák, a hangulat. Ezt most kevésbé éreztem retrónak, de különösebben nem hiányzott, hogy visszarántsanak a múltba.

Még mindig nézette magát a sorozat. Sőt, szerettem is volna, a viszony téma ellenére is, ha Bunny és a szörfös nem rontotta volna annyit a levegőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9918215323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása