Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Discovery of Witches

A boszorkányok elveszett könyve - 1. évad

2018. november 11. - BBerni86

Természetfeletti lényes, tiltott szerelmes, rejtélyes.

Diana Bishop doktorként és kutatóként tér haza Angliába, ahol Oxfordban lesz vendégtanár, miközben a legújabb munkáján dolgozik az alkímiáról. Egyik könyvtári napján egy olyan könyvet adnak ki neki, amelyet évszázadok óta a_discovery_of_witches.jpgnem látott senki. Hirtelen mindenki a lány után érdeklődik, az egész természetfeletti világ. Diana tudja magáról, hogy boszorkányok voltak a szülei, de neki nincsenek képességei. Amikor a vámpír Matthew Clairmont az életébe lép, és szerelmes lesz, lassan az ereje is visszatér. Szükség is lesz rá, hiszen vámpírok és boszorkányok szövetségei is fenik a foguk a lányra vagy a könyvre. És a fajok közti Szövetség a fajok közti kapcsolatokat is tiltja, de egyre reménytelenebb, hogy Diana és Matthew tudnak, vagy egyáltalán akarnak-e egymás nélkül élni.

Az ősz váratlan sikereinek egyike ez a sorozat. Még a csatorna sem várt ekkora érdeklődést, de a lehetőséget megragadva azonnal be is rendelték a sorozat következő évadát. És ez ráadásul egyike azoknak a sorozatoknak, amelyet az is tud követni, aki nem tud, vagy nem akar angolul sorozatot nézni. A boszorkányok elveszett könyve címmel, ami megegyezik a sorozat alapjául szolgáló regény címével is, magyarul is leadják, ha jól tudom, most valahol középtájon járnak szinkronnal a részek.

A cselekmény a természetfeletti romantikus kategóriába illik, de több tud lenni, mint egy sima szerelmes történet. Bár tény, hogy a Vámpírnaplók felnőtt nézőinek is a kívánságlistájára illik. Vámpír, boszorkány, tiltott és végzetes szerelem. Talán ez a sorozat legmesésebb eleme, ahogy Matthew és Diana olyan megmásíthatatlanul vonzódnak egymáshoz, és egymásba szeretnek. Kicsit a YA világ öröksége ez, de nem kell, hogy elrettentsen ez senkit.

Mert mellette van egy nagyon jó világa a sorozatnak. Több titkos szervezet, mint a már emlegetett Szövetség, de van Szent Lázár Lovagrend is benne, például. Ezeknek mind megvannak a játszmái, nyílt és titkos céljaik. Ahogy a három természetfeletti lény csoport, boszorkányok, vámpírok és démonok is, vívják a maguk harcait és intrikáit. Ezek egy része egyre direktebben kapcsolódik a sorozat szereplőihez, és így a sorozat két arca egyre jobban közelít egymáshoz.

Mindezek mellett természetfeletti sorozat is, amiben öröm nézni, ahogy Diana egyre több képességet fedez fel magában, és elkezd varázsolni. Szerencsére a csatorna nem sajnálta a kivitelezésre az időt és a pénzt, és ha nincs is sok varázslat, ami van, látványos. Két kedvencem volt: a boszorkány víz első megnyilvánulása és a boszorkánytűz, ahogy Diana íjat formált a tűzből és lőtt/lecsapott.

Tehát vannak benne romantikus kalandok, kutatás egy rejtély után, és harcok is. Sőt, ha jobban belegondolok, két nyomozás is akad benne, mert a boszorkányok elveszett könyvét és Diana szüleinek halálát is nyomozzák, illetve a lány múltját, majd a képességeit.

A 8 rész az első kötetet dolgozza fel, ügyesen. Mertek annyit változtatni, hogy már ez az első évad kellően pörgős és érdekes legyen.

A casting is bejön, nagy Matthew Goode fan vagyok, úgyhogy örültem, hogy itt van ebben.

A 2. évad tehát érkezni fog, aki nem tud várni, magyarul regényként a 2. kötet is elérhető.

 

A Discovery of Witches - 5/4 hangulatos, jól kezeli a forrásregényt, jó a casting és a látványra sincs panaszom. Bejön!

https://www.youtube.com/watch?v=B5qMoVTAwGk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr614365139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása