Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Outlaw King

2018. december 02. - BBerni86

Az Outlaw King röviden:

Edward, az angolok királya a skót nemeseknek nem egyszerűen kioktatást tart, de demonstrálja is, hogy minden ellenállás hiábavaló. A nemeseknek meg kell alázkodni, és mindenre igent mondani. A skót trón egyik jogos várományosa, Robert Bruce is így jár. Nem elég, hogy az angol trónörökös, a walesi herceg egy vívó viadalon gúnyolja, igent kell mondania a király akaratára, hogy megnősüljön. Edward az egyik keresztlányát kényszeríti a férfihoz, aki gyászt viselt, mióta felesége szülés közben elhunyt. Robert csak azért bírja ki mindezt, mert az apja folyamatosan csitítja. Ha most mindenben engednek, a király jóindulatú lesz, és nekik adja majd a koronát.

A korona nem, de a menyasszony megérkezik Robert birtokára. Elizabeth is kérdésekkel van tele, az ide úton igyekezett valamit megtudni leendő férjéről. Érkezésekor hidegen köszöntik egymást, de a nő azonnal megtalálja a hangot Bruce kiskamasz lányával, aki szeretettel fogadja leendő mostohaanyját. Az esküvőt megtartják, de outlawk.jpgRobert nem hálja el a frigyet, a nászéjszakán egyedül hagyja a nőt.

Az idős Bruce meghal, és Edward az elfogott William Wallace-t kivégezteti. Robert képtelen tovább eltűrni az angolokat, egyezséget ajánl riválisának a trónért. Együtt űzzék ki az angolokat, majd utána eldöntik, melyikük lesz a skótok királya. De Comyn nemet mond, fenyegeti a férfit, aki erre végez a férfival. Az egyház feloldozza, királlyá koronázzák, de ez már nyílt lázadás az angolok ellen. Robert a feleségének esélyt adna, hogy elhagyja, de a nő mellette akar maradni.

Sereget gyűjtenek, és készülnek megütközni az angolokhoz hű nemességgel. James Douglas, egy rangjától és vagyonától megfosztott skót nemes is csatlakozik hozzájuk, aki hűségéért csak annyit kér, Robert adja vissza neki, b1ff43ab96f20dbdf1bc1bb23afc009d5e85d3a2.jpgamit Edward elvett tőle. Valence, nem várva meg az érkező angol sereget a herceggel az élen, Robert elé indul. Csata helyett párbajban állapodnak meg, amelyre másnap kerülne sor.

Az éjszaka Robert és Elizabeth elbeszélgetnek, és mivel a megpróbáltatások alatt közel kerültek egymáshoz, adnak egy esélyt maguknak, hogy igazi legyen a házasságuk. Ám nem élvezhetik ki az egymásra találásuk, Valence megszegve a szavát éjszaka a táboron üt. Esélyük sincs. Robert a nejét és a lányát egy rokonhoz küldi biztonságba, ő maga a megmaradt embereivel menekül.

A nők nem jutnak messze. Ugyan a rokonok megpróbálják elrejteni őket, de az angol herceg a nyomukra akad, és példát statuál. A két Bruce nőt fogságba ejti, a családot lemészárolja.outlaw-king-more-images004-1539894577331_1280w.jpg

Robert pedig úgy dönt, elege volt abból, hogy ő betartja a lovagi szabályokat, mindig átverik és veszít. Taktikát váltanak. Kastélyokat dúlnak fel, és gyújtanak fel, sorra végeznek az angolokkal és talpnyalóikkal. Egyre több a követőjük, egyre több az esélyük. Edward herceg azzal akar fájdalmat okozni az ellenfelének, hogy a feleségét fordítja ellene. Mindent megígér Elizabethnek, ha aláírja, hogy lemond a címéről és a férjéről. De a nő erre nem hajlandó, inkább elviseli a büntetést.

1535068413_515_chris-pine-stars-as-robert-the-bruce-in-netflixs-outlaw-king-trailer.jpgA nagy csata előtt Edward király rosszul lesz, meghal. Edward herceg már királyként áll ki Bruce serege ellen, aki okosan taktikázva választ helyszínt. A mocsaras vidék, a csapdák ellensúlyozzák az angolok fölényét, sikerül ütközetet nyerniük. Edward kénytelen tárgyalásokba bocsátkozni.

Robert Bruce királyi címét elismerik, és a fogolycseréknek köszönhetően a felesége és a lánya is visszatérhet hozzá. Elizabeth idővel ikreket szül, és Robertet majd a fiuk, David követi a skót trónon. Az idővel angol királyi címet is megöröklő I. Jakab (I. James, ha nálunk nem is így emlegetik) skót király is Robert Bruce leszármazottja. James Douglas visszakapja a címét és földjeit, és Fekete Douglasként komoly hírnevet szerzett. Fiai majd tovább fényesítik a család nevét és rangját.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3114410656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása