Minden napra egy film

Minden napra egy film

A Christmas Prince 2.

The Royal Wedding

2018. december 26. - BBerni86

Szerelmes, királyságot elárulós és megmentős, karácsonyi esküvős.

Amber és Richard lassan egy éve jegyben járnak, idejük megosztva New York és Aldovia között. De közeledik a karácsony és vele a nagy nap: a királyi esküvő. Amber és apja meg is érkeznek a királyi kastélyba. A lány azonban nehezen viseli, hogy Richard szinte minden idejét elveszik a királyi feladatok. A pénz áramlik ki az országból, nem értik miért, és Richard ország újító programja lassan megbukik. Ráadásul az esküvő is kezd a protokoll szabályairól szólni, Amber minden ötletét és kérését elvetik. Hogy megmentse az esküvőt és az a_christmas_prince2.jpgországot, néha furcsa szövetségeket kell kötni, Amber is így tesz. New York-i barátai, Emily hercegnő és a jó útra tért Simon gróf segítségével nyomozásba kezd, így a királyság árulója és a Richarddal való szerelme is megmenekülhet, és sor kerülhet a királyi, karácsonyi esküvőre.

Kifejezetten nehezemre esik összeszedni a karácsonyi szellemem maradékát, és kedvesen bánni ezzel a filmmel, legalább a karácsony miatt. Új is, Netflix is, de könyörgöm, minek kellett ez?

Az első rész tavaly elment, ha az sem mentette meg a romantikus komédiák műfaját. De az ismerős zsánerekből korrekten összehozott egy romantikus mesét, aminek sok hiányosságát hajlandó voltam elnézni a mese miatt.

De a folytatásnak nincs létjogosultsága. Minden, ami az egyben is szúrta a szemem, most fokozódik.

A film legnagyobb baja, hogy minden konfliktusa annyira erőltetett, hogy sikítani támadna tőle kedvem. Most komolyan: van egy jó üzleti terv, mégis folyamatosak az üzleti veszteségek, tulajdonképpen lopják az ország pénzét, és senkinek nem jut eszébe utánajárni, miért nincs bevétel, ha papíron lennie kellene? Esküvő téren meg az egyik szolga(!) azért kampányol, hogy mindenben kövessék a protokollt, és mindenki hallgat is rá, pedig nyomorultul vannak tőle? Mégis, mióta fontosabb egy cselédszerű vénlány minden óhaja és sóhaja, mint a leendő királynéé vagy éppen a királyé? Nem is csodálom, hogy üzletileg se sikerül rendet tenni, ha ennyi hatalmuk sincs. Azt már nem is minősítem, hogy Emily hercegnő azért akar karácsonyi színdarabot, mert a főszereplőként megcsókolhatja a fiút, aki tetszik neki. Komolyan, sikítok! Várjatok, egy még van, ami forralta az agyvizem. Simon gróf, aki az első rész rosszfiúja, aki el akarta venni a trónt, most közli, hogy megjavult, és visszafogadják, és tényleg! Hirtelen ő a legjobb unokatestvér, aki még a királyságot is segít megmenteni. Mégis, melyik mesében?

Láthatjátok, engem a cselekmény teljesen kiakasztott. Logikátlan, ostoba, és semmi értelme nem volt ennek elkészülnie – kb., mint az Én és a hercegem béna folytatásai.

Most még csak a külsőségeket se dicsérhetem. A királyság egy kisváros meg egy béna kastély, mi nem is néz ki kastélynak. Amber esküvői ruháját minősíteni se akarom – megszakadtak volna, ha kap egy szép ruhát? Mert ez nagyon nem volt az.

Igazából egy jó pontja van. Hogy minden szereplő visszatért. Így egy minimális nosztalgia elkapott, és Rose McIver szimpatikus, ha ez egy béna film is volt.

Szóval, aki karácsony és romantika vággyal érkezett, inkább nézze vissza az első részt!

 

A Christmas Prince 2. – 5/2 egyike a felesleges folytatásoknak, ami annyira szirupos, hogy el is csúszik rajta.

https://www.youtube.com/watch?v=Y6U-eMDmMoc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2514514362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása