Minden napra egy film

Minden napra egy film

Homecoming

1. évad

2019. január 01. - BBerni86

Orvosi kísérletes, terápiás, katonás.

Heidi terapeuta volt, aki hazatérő katonákkal foglalkozott. Az üléseken igyekezett segíteni a traumáik kezelésében, hogy aztán hazatérhessenek, és teljes emberként folytathassák az életüket. Pár hónappal később Heidi pincérnő a szülővárosában. Egy nyomozó keresi meg, aki a Homecoming keretei között végzett munkájára kíváncsi. Különösen arra, ami egy Walter Cruz nevű katonával történt. Heidi kénytelen rádöbbenni, hogy nem emlékszik a férfira, ahogy a munkájára sem. Hónapok estek ki neki. Ahogy kutakodni kezd, és jönnek vissza az emlékei, egy olyan összeesküvésre bukkan, melyben kihasználták az embereket, gyógyszerekkel kísérleteztek és ártottak. De itt az ideje, hogy végre tegyen valamit, és rájöjjön, mi történt Walterral.homecoming.jpg

Miért nem volt 2018-ban Mr. Robot évad? Hiszen annyira egyedi sorozat volt, olyan jó kritikái és rajongótábora van, hogy nem lehetett rájönni. A válasz ez a sorozat, a Homecoming. Ami 10 részes lett, és abszolút Sam Esmail munkája, aki e sorozaton dolgozott 2018-ban, és nem a Mr. Robot új évadán (legalább Rami Malek mozit forgathatott, és lett nekünk egy Bohém rapszódiánk).

Aki ismeri a hacker és összeesküvéses sorozatot, nagyon hamar otthon érezheti magát e sorozat keretei között is, bár látszólag nincs közös pontja Esmail másik sorozatával. Ebben hazaérkező fiatal veteránok vannak, abban üzletemberek és anarchisták. A Homecoming terápiás kereteket kap, a Mr. Robot már szinte naplószerű.

De aztán mélyebbre ásunk, és bizony a tartalomban vannak hasonló vonások. Mindkettőben megjelenik a gonosz vállalat képe, csak éppen más szinten mozognak. Az E-Corp, az Evil, a Mr. Robot hősének szemében a megtestesült Sátán, amivel fel is veszi a harcot. A Homecoming mögötti vállalat látszólag remek cég, segíteni akar, köztiszteletben áll. De a felszín mögött itt is mennek a nagyon komoly intrikák és korrupció.

Aztán, a Mr. Robot meghatározó eleme egy mentális betegség. Itt alapból pszichésen sérült embereket kezelnek, amit tetéznek egy rejtéllyel. Párhuzamosan látjuk, hogy dolgozott 1 éve a vállalatnál Heidi, és most hogyan pincérnő, valósággal agymosottként. Van egy rejtély: mi történt és miért?

A sorozat nagyon szépen építkezik, és a 10 rész alatt fokozatosan mutatja meg, hogy jutottunk egyik állapotból a másikba. Csavaros, logikus, és benne az összeesküvős, gonosz vállalatos feeling, amit már ismerünk Esmail kelléktárából. Mindig építi kicsit a történetet mindkét szálon, mindig hoz bele valami meglepő elemet, és jól használ thriller, orvosos zsánereket.

Ki kell emelni, vizuálisan is mennyire erős a Homecoming. Egyedi, néha szinte fullasztó atmoszférája van, és nagyon a rendezőre jellemző képei. Ismét csak azt tudom mondani, aki a Mr. Robot nézője, nagyon otthonos lesz neki a közeg.

Nem utolsó sorban csodás a casting. Julia Roberts játssza a főszerepet, aki már nagyon megválogatja, mihez adja a nevét. De Bobby Cannavale, Sissy Spacek se rossz választás.

Talán nagyon a Mr. Robot mellé teszem, de nehogy azt higgye bárki, hogy ez annak a sorozatnak a lopása. Egyáltalán nem, csak a készítő kézjegye szépen rajt van mindkettőn.

 

Homecoming - 5/4 érdekes a történet, egyedi a kivitelezés, és sztárok játsszák a főszerepeket. Élményt nyújt.

https://www.youtube.com/watch?v=9WJSdpE-sJQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4914522908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása