Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

The Wife

2019. január 27. - BBerni86

Ha már Glenn Close jelölve lett érte, hamar fussunk át a film cselekményén!

Joe Castleman nagyon izgul – érzi, most van az utolsó lehetősége az életben, hogy igazi irodalmi klasszikussá 2_6.jpgváljon. A feszültséget a feleségével bolondozva vezeti le, aki negyed annyira sem izgatott, mint a férje. Majd csörög a telefon: idén sikerült. Az irodalmi Nobel idei nyertese Joe lett.

A család nagyban ünnepel. Joe és Joan fia, David látványosan az apja elismerésére vágyik. Belőle is író lett. A legutóbbi novelláját odaadta a híres szülőnek, de Joe nem foglalkozott vele. Amiből David úgy érzi, szemetet alkotott. Az anyja biztatná, ő olvasta, és szerinte David tehetséges, de ez a fiút nem vigasztalja. Az apjától akarta ezt hallani. Joan le is szidja a férfit, hogy a fiuknak biztatás kellene, nem ez a lemondás és közöny.

3_7.jpgMivel a lányuk szülés előtt van, David utazik a szülőkkel Stockholmba. A gépen egy újságíró, Nathaniel Bone férkőzik a közelükbe. Gratulál, és hamar kiderül, életrajzi könyvet szeretne írni a férfiról.

Stockholmban Joe élvezi, hogy mindenki körülugrálja. Kikezd a csinos, fiatal fotós lánnyal is. A fiát továbbra is elnyomja. A feleségének nem győz köszönetet mondani, amiért megteremtette neki az íráshoz a hátteret. De nem maguk között, hanem nyilvánosan. Joan kéri is, ezzel álljon le.

Közben Nathaniel egy bárba invitálja az asszonyt. Elmondja neki, szerinte a család zsenije nem Joe, hanem Joan. Olvasta a korai munkáikat, és a Castleman stílus a nőé volt, nem a férjéé. Joan nem nyilatkozik. Kiáll a férje mellett. Azt mondja, tudja, milyen a férje, hogy rendszeresen megcsalja még mindig. Nem tudja őket egymás ellen fordítani.

De magában visszagondol arra az időre, amikor Joe diákja volt az egyetemen. A lány jó stílusnak írt, de a 5_7.jpgcselekményei üresek voltak. Joe tetszett neki, mint férfi. De amikor azt hitte, közeledne hozzá, csak a kisgyerekére hívta át vigyázni. De hamarosan már elcsattant az első csók. Viszonyuk lett, és Joe elhagyta érte a nejét és a kisbabáját, az állását is fel kellett adnia. Joan egy kiadóban dolgozott, látta, mire van kereslet. Ő biztatta Joe-t, aki ekkor már az ő férje volt, hogy írjon regényt. Csak éppen nem volt jó a végeredmény. A történet rendbe volt, a stílusa rémes. Azt ötlötték ki, hogy Joan átírja. Megszületett a Dió, az első Castleman siker. És ez lett a recept: Joe hozta a történetet, szerkesztett és Joan írta az összes regényt.

A feszültség veszekedésbe is torkollik, Joan rájön, hogy Joe legyeskedik a fotós lány körül. De a lányuk telefonál, hogy megszületett az unokájuk. Ez összebékíti őket. Joan csak annyit kér, a köszönőbeszédben őt ne említse a férje.

1_1.jpgMégis, Joe az egészet erre húzza fel. A háttérben levő nejére, aki mindig támogatta, aki miatt írhatott. Joan szalad el innen, iszonyatosan rosszul érzi magát. Az sem segít, hogy pont a ceremónia előtt David is számon kérte a szüleit, 4_6.jpgakinek az újságíró szintén elmesélte az elméletét. És David emlékszik, hogy gyerekként az anyja időnként zárt ajtók mögött volt, nem mehetett be hozzá. Most összeállt neki, olyankor írt.

6_1.jpgJoe utána siet, de irtózatosan összevesznek. Joan most jut el addig, hogy elég volt. Pakol össze, menne el innen, el akar válni. Gyűlöli, hogy öv az érdem, ő a zseni a családban, Joe mégis arra kényszeríti, hogy a kis háttérfeleség szerepét játssza. De nem tovább. Joe közben szívrohamot kap.

Hazafelé repül David és Joan, Joe meghalt. Nathaniel részvétet nyilvánít – Joan közli vele, ne merje leírni a hazugságait. Mindent meg fog cáfolni. A férje életműve sértetlen lesz. De miután a férfi távozott, a fiához fordul. Azt mondja neki, otthon majd leülnek a nővérével együtt, és el fog mesélni nekik mindent.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6714588510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása