Minden napra egy film

Minden napra egy film

Dzsungelhajsza

2024. március 20. - BBerni86

John Cena is benyúlt egy buktába. Ahogy nézem, jókorába. Akár a bevételek, akár a kritikai megítélés. A Dzsungelhajszát eléggé utálták.

A történet fura is. Mason katona, akinek le kell szerelnie, és az ügyvédi tanulmányait fejezi be. Rühelli, és kapva 000dzsungelhajsza.jpgkap az alkalmon, amikor egy volt bajtárs ajánl neki egy testőri munkát. Jól is fizet, és nem tűnik igazán veszélyesnek. Egy riportert kell elkísérnie egy dél-amerikai diktátorhoz, aki kézben tartja az országát, és akarja is az interjút. Aztán persze beüt a krach: a diktátort éppen most akarják leváltani, és ő is rácsapódik a riportert mentő Mason akciójára.

Túl sok olyan elem van benne, ami butaság és önellentmondás. Elég csak Mason barátjába belegondolni. Sebastian éppen azért ezt a munkát adta Masonnek, mert az volt a terv, hogy majd megsúgja neki, hogy igazából ne Claire-t vigyázza, hanem a diktátort intézze el. Őt tartják felelősnek Mason csapatának halálért és a férfi sérüléséért, szóval, ajándéknak szánta a bosszú lehetőségét. Ehhez képest a végén mennek a mentőakcióra, és simán minden megbízásnak ellent tartva éppen az a csapat menti majd meg Venegast, akiket a kiiktatásért fizettek. Vagy: Mason házassága. A semmiből rendbe jön, mert a katona Mason jól érzi magát, az ügyvéd meg nyomorult volt, ami nem tetszett a feleségének. Micsoda? Egy ponton Claire rámászna a katonára, miközben egészen addig másokkal flörtölt és nulla volt köztük a szikra. Az is egy ’Mi?’ pillanat volt.

Az akcióba is tettek bele olyasmiket, amiket olcsó B filmekbe szoktak használni. Mason elvben úgy lesérült, hogy komolyabban mozognia sem lenne szabad, nemhogy ilyen kaland- és túlélőtúrát végigcsináljon. De vasember, megoldja. Mindent. A végén egymaga fenntartja az egész sereget, aztán kevés barátjával kiegészülve még győzelmet is aratnak. Nem esküdnék meg rá, de kb. úgy nézett ki, hogy köztük nincs veszteség, a sereg meg kiterülve hever. Könyörgöm, még olyan beállított jelenet is van, amikor Claire és Venegas tátott szájjal bámulják, hogy Mason miképp írtja Schwarzenegger stílusban az ellent.

Azzal is bajban vagyok, hogy simán a diktátor Venegas lett a kedvenc szereplőm. Messze a legokosabb az egész csapatban, és nagyon előre ki tud számolni mindent. Van stílusa és a humort is ő hozza a történetbe. Azon majd megszakadtam, amikor kiderült, hogy golyóálló öltönye van, amit Kolumbiából rendelt magának. Még fel is ajánlja, hogy csináltat másnak is. Kész. Valahol merész is, ahogy meg merték játszani, hogy propagandát nyomnak a nyugati hatalmaknak. Mert ok, Venegas diktátor. De el van magyarázva, hogy a legrosszabb döntések nem a sajátjai. Ultimátumokat kapott a nagyhatalmaktól. Megteszi, amit kérnek, vagy vérfürdő lesz. Amint meg meri lépni, saját döntéseket hozna, már indítja is a demokrácia programot.

Még csak a szereposztás sem gyenge. Cena akcióhősnek termett, Alison Brie kellemesen ellépeget mellette. A komédia megy neki. Marton Csokas rutinból hozza a rosszfiút, Alice Eve simán szép kell legyen. Juan Pablo Raba meg egy jelenség mellettük. Van sztárfaktor is, van ismert szerepük vagy sorozatuk. Nem nagy szerepek, de a minimumot beletette mindenki.

Vagyis, szerintem sem egy jó film, de én annyira nem utáltam. Agyatlan akciónak elnéztem, és egye fene, de én bírtam a diktátort.20

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2918357379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása