Minden napra egy film

Minden napra egy film

Reign of the Supermen

2019. február 17. - BBerni86

Világmentős, klónos, harcos.

A Doomsday elleni küzdelemben Superman meghalt. A világ és az Igazság Ligája is keresi a helyét a megváltozott világban. De új alakok tűnnek fel, rajtuk Superman jele, de valahogy mégis mások. Az egyik teljesen fém, a másik egy cyborg, de egy gyerek is akad közöttük, akit a köznyelv hamar Superboy-nak keresztel el. Kik ők, mi közük az igazi hőshöz? Lois Lane, aki a szerelmét is gyászolja, a legkönnyebben lenyomozható alakmás reign_of_the_supermen.jpgnyomába ered. Superboy Lex Luthor projektje, akinek nagy sajtótájékoztatót is szervez a Lex Corp. Lois ide lóg be, és szembesül Luthor tervével: Kon-El az ő teremténye, Superman és Lex DNS-éből létrehozott utód. De tagadja, hogy a többiekhez bármi köze lenne. Mikor Doomsday újra lecsap, és az Igazság Ligája megsemmisül, Lois és Lex erednek az igazság nyomába, mert érzik, hogy a hatalomra emelkedett cyborg Superman hátsó szándékkal ténykedik.

Nem először írom le, hogy a DC jobban muzsikál az animációkban, mint az élőszereplős filmeken. Igaz, az Aquaman sikeres lett, be is rendelték a folytatást, de az a film nekem nem nagyon tetszett. Nálam még mindig Wonder Woman az egyetlen jól sikerült DC film a mostani univerzumukból. De vissza az animációra, mert ott érdekesebb projektek futnak!

Ahogy az első Igazság Ligája film, a Reign of the Supermen is Superman halála után játszódik. Csak itt egészen más dolgok történnek. A cselekmény most sem igazán izmos, de még mindig érdekesebb, mint a dobozok utáni rohanás. Lois nyomoz, és közben ténykednek a különféle Superman klónok. Amelyek között akadnak nagyon jópofák is.

Abszolút Superboy fan lettem, benne szépen egyesülnek az Igazság Ligájának erényei. Egyrészt, megvan benne Superman ereje és külleme. A humora olyan, hogy illik a Flash és a Zöld Lámpás mellé. Kamasz, sztároltatja magát, jó beszólásai vannak, de amikor kell, hősként viselkedik. És potenciál is akad benne, mert egy igazán különleges mix. Kal-El szíve, de Lex Luthor agya. Ha kicsit nő, és használni kezdi a szürkeállományát, belőle simán lehet az Igazság Ligája új generációjának feje.

De tetszett az a szál is, ahogy Luthor ténykedik. Nem csinálnak belőle hőst, most is megvannak a szupergonosz húzásai – ahogy szegény genetikusból szörnykaját csinál, tipikus Lex – de ha a világának egy pusztítóval kell szembenézni, akkor félre tudja tenni az önös érdekeit, és helyesen tud cselekedni ő is. Ettől messze izgalmasabb figura, mint a Liga tagok nagyja, akik a HŐS megtestesítői.

A grafikája is teljesen korrekt. Nem akar olyan szemkápráztató lenni, mint a Disney vagy DreamWorks mesék, folytatja a saját animációs hagyományait, de látszik mögötte az erősebb motor és a fejlődés. Az akciók rajzolva nem olyan jók, mint a filmeken, de nem is azokon van a hangsúly.

Van benne egy kis krimi, kis harc, kis karakterfejlődés. Lett a filmnek humora is. Ami a karakterekből fakad, nem a helyzetkomikummal játszanak el. Talán üzenetet nem tudnék csak kiemelni belőle, ez szórakoztatni akar. Az megy neki, sokkal szívesebben néztem, mint az Igazság Ligája filmet vagy az Aquamant.

Nyitott a vége is – van plusz jelenet a legvégén – szóval, lehet, hogy nézhetjük tovább is.

 

Reign of the Supermen - 5/4 korrekt grafika, a történet elég egyszerű, de jó szereplőkkel és akciójelenetekkel operál.

https://www.youtube.com/watch?v=JUM70fOy4Vk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3514631940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.06.14. 12:11:58

jó kis folytatás, de nem csak a közvetlen ezelőtti résznek, hanem az eddigi dc univerzumos filmeknek is (legalábbis supermanes vonatkozásban).
süti beállítások módosítása