Minden napra egy film

Minden napra egy film

Boldog halálnapot! 2.

2019. március 05. - BBerni86

Ismétlős, meghalós, nyomozós, kapcsolatos.

Ryan végre jól halad a diplomamunkájával, de a gép olyan energia kimaradásokat okoz, ami miatt a dékán a teljes projektet le akarja állítani. A nap zárásaként még egy maszkos idegen is végez a fiúval. Ám a halál nem a vég – újraindul a nap. Déjá vu érzését elmeséli szobatársának és barátnőjének, Tree-nek. Ők már rutinosak a boldog_halalnapot2.jpgkérdésben, hiszen az előző napot a lány élte át többször, míg a szobatársa meggyilkolta többször is. Kiderül, a kísérlet tehet mindenről, így egyesítik erőiket, hogy lezárják az időhurkot. Ám a kísérletbe hiba csúszik, és Tree megint 18-án találja magát, de most minden más. Most nem ő a gyilkos célpontja. Carter mással jár. Itt még él az anyja. Míg a tudósok a kör lezárásán dolgoznak, Tree lassan felfedi ennek a dimenziónak a krimijét, és párszor öngyilkos lesz, hogy rájöjjön, hogyan akarja folytatni az életét a hurkon túl.

Az első rész sikeres volt, és minden hibájával együtt szerethető alkotás lett. Nem meglepő, hogy elkészült a 2. rész is. Ahogy elnézem a jelenlegi bevételeket, nem tartom kizártnak, hogy lesz 3. felvonás is. Mert 9 millióból készült és már 40 felett jár. Plusz, amit az elsőben szeretett az ember, most is megkapja.

Először is, a hurkos halál még mindig szórakoztató tud lenni. Most még rá is tettek egy lapáttal az elsőhöz képest, és még feketébb a humor. Ugyanis, most nem Tree a gyilkos célpontja, így a hurok újraindításához Tree kénytelen újra és újra végezni magával. És valami eszméletlen, mit ki nem találtak neki a készítők. Lesz itt hajszárító és fürdőkád találkozása, randi az aprítógéppel, de az abszolút kedvencemnek címet is adtam. Hogy rontsd el a szerelmed napját, aki éppen mással édeleg?

Most is van krimi, hiszen most is van egy gyilkos, aki áldozatokat szed. És a lány megint belekeveredik, ki fogja nyomozni, ki a gyilkos és miért. De ez csak a film utolsó felében jelenik meg, nem ez adja a film alapeseményeit.

Csak nagyon nem akarom elmagyarázni, milyen körforgásba kerül a lány, azt a film jobban csinálja nálam. Most hamarabb el is sütik, milyen filmekre kell gondolnunk, miben volt hasonló helyzet, mint ami itt fennáll. Segít az is meg, plusz szánnak időt arra a film első felében, hogy elmagyarázzák, mi és miért történik.

Ám nem tudok elmenni amellett, hogy most nagyobb csúszásokat és hibákat benne hagytak. Pl. nagyban magyarázzák Tree-nek, miért nem lehet önmaga kétszer ugyanabban az időben. Kérdem én, akkor Ryan valami unikornis? Mert ő duplázza magát így korábban. Továbbá, ha ennek a filmnek a hurkos verzióját fogadjuk el igaznak, akkor az egész első rész értelmét veszti. Azzal, hogy Tree él, megtört a hurok. De most kiderül, hogy ennek ehhez semmi köze sincs? Akkor ott mégis, miért tört meg a hurok – pont akkor?

De nem is agyaljunk ezen, mert akkor a film szórakoztató faktora sérül, pedig van neki. Akad benne bőven humoros helyzet, és Jessica Rothe is jól hozza a karakterét. Most sokkal jobban bírtam őt is, mint az első részben. Talán, mert most nem kellett ellenszenvesből változnia olyan hőssé, akinek drukkolunk. Fejlődést most is kap, de ez más jellegű.

Ha lesz 3. rész, nézem azt is, jókat tudtam mosolyogni ezen is, agy kikapcs módban.

 

Boldog halálnapot! 2. - 5/3,5 humoros, van benne ötlet is, de a logikai fennakadások még mindig zavarnak.

https://www.youtube.com/watch?v=4zx5oMasfrU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr714663799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2019.03.06. 17:02:32

" És valami eszméletlen, mit ki nem találtak neki a készítők. Lesz itt hajszárító és fürdőkád találkozása"

Hááááttöööö ugye az eredeti eredetijében, az Idétlen időkigben is az az első, hogy a kenyérpíritót belevágja a fürdőkádba a főhős...

BBerni86 2019.03.06. 20:07:37

Ok, víz és elektronika, volt máshol is, tény. Még cápás filmben is láttam, hogy a 220 csinálta ki a nagy fehért.
De gondolkozzunk pozitívan, akkor mókásabb az élet! És ahhoz is tehetség kell, hogy jó helyről kölcsönözzenek ötleteket... :) Az Idétlen időkig megidézése meg nem egy rossz alap. (És volt azért más jelenet is, nem csak a kád meg a hajszárító.)
Most eszembe is juttattad, hogy vissza kellene néznem a hód esetét a tévéssel, mert már nem emlékszem, Bill Murray miket vetett be maga ellen. Mintha egyszer fel is robbantotta volna magát, de ebbe se vagyok biztos.
süti beállítások módosítása