Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hannah Grace holtteste

2019. március 14. - BBerni86

Megszállott, halottasházas, kísértős.

Megan tönkretette az életét: egy lövöldözés közben lefagyott, a társa megsérült, és a nő magát hibáztatta. Inni kezdett, gyógyszereket szedett, függő lett. Elvesztette az állását, a párját is. Most kezd jobban lenni, és a mentora, az ápolónő Lisa szerez neki egy állást a hullaházban. Megan lesz az éjszakás, kezeli és rögzíti a beérkező holtak adatait. Egyik éjjel fiatal nő testét hozzák be, a neve Hannah Grace. Megan nem tudja az adatait rögzíteni, sorra meghibásodnak a gépek. Egy férfi betör az intézménybe, és a testet akarja elégetni. Megan rendőr ösztöne hannah_grace.jpgbekapcsol, és megpróbálja lenyomozni a testet, miközben a rendszer egyre jobban összeomlik, és mintha valaki lesne rá. Kiderül, Hannah 3 hónapja halt meg egy ördögűzés közben. Megan pedig egyre biztosabb benne, hogy a démon még itt van, és vadászik.

Kattog az agyam, kinek lenne érdemes ajánlani ezt a filmet. Adná magát, hogy a horror szerető nézőknek. Csak éppen, aki annyira benne van ebbe a zsánerben, az ennél sokkal jobb filmeket is ismer és néz. Annak, aki csak kedvelő, de nem rajongó? A másik ötletem azok lennének, akik Shay Mitchell miatt ülnének le elé. De, valljuk csak be, nem miatta néztük a Pretty little liars évadait sem – én legalábbis biztosan nem. Ha valaki mégis őt szerette benne, kétlem, hogy a csajos intrikák kedvelőjeként most olyan szívesen nézne egy hullaházi, démonos vérengzést. Akkor maradnak a horror kedvelők?

A történet nem hoz olyan elemeket, amivel meglepne minket. A karaktereket az elején megismerjük, és nem derülnek ki titkaik, nem lesznek bonyolultabb alkatok sem. Pont olyanok, amilyennek az elején tűnnek.

Rosszabb, hogy a természetfeletti szál sem okoz meglepetést. Már a nyitányban látjuk az ördögűzést, látjuk a lány szemén, hogy mi történt meg és mi nem. Később meg ez lesz az a nagy rejtély, amit Megan kinyomozna. Miközben te, nézőként, pontosan tudod, hogy mi történt, és most mi történik.

Mintha komolyabb korhatár besorolása is lenne, a látvánnyal se érik el az ingerküszöböm. Nem néz ki jól, ahogy a démon kicsavarja az emberek testét. Nem véres, nem is ijesztő, simán csak furcsa. A démon megjelenése is ez a kategória: az agyammal felfogom, hogyan akar ijesztő lenni, de nem az. A CGI sem elég erős. Van egy jelenet, amikor a démon által megszállt lány szinte mutáns pókként mozog. Az pl. sokkal inkább lett röhejes, mint ijesztő.

A látványa ilyen, így inkább jump scream elemekkel operálnak. Aki már látott pár ilyen filmet, neki a pulzusa se fog megemelkedni. Annak lehet még ijesztő, akinek ez az élmény egyelőre kimaradt. Akire frászt hoz a semmiből hirtelen felbukkanó és megragadó kéz.

A casting miatt se hiszem, hogy sokan leülnek elé. Shay Mitchell a női főszereplő, akinek még mindig a Pretty little liars a legismertebb szerepe. Mellette mellékszerepel Stana Katic, aki meg a Castle nyomozója volt. Mondjuk, a film ismeretében meg is értem, miért nem Vera Farmiga formátumú horror színésznő játszik benne…

Nem tudott nem eszembe jutni a Boncolás. Az a film annyival jobb ennél, hogy aki még nem látta, inkább azt keresse meg e film helyett. Jobb a története, a látványa, a színészi alakítások benne. Ez csak annak, aki nem akar igazán megijedni sem.

 

Hannah Grace holtteste - 5/3 jump scream elemekre épülő horror, amiből hiányzott a meglepetés. Egyszer nézhető.

https://www.youtube.com/watch?v=RHAgri92JP8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7514686888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása