Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Börtön

2019. április 09. - BBerni86

5_22.jpg5: Pillangó - egy férfi története, akit egy francia büntetőgyarmatra küldenek, ártatlanul. Aki szökni akar, és nem engedi megtörni magát. Magánzárka, verés, a szörnyű körülmények ellenére sem adja fel. Minden embertelen körötte, de ő ember marad. Igaz történet alapján, irodalmi forrásból. Két feldolgozása is van már, de minden eddigi vélemény alapján az első film a jobb máig.

4: A góré - nem kell sok, hogy egy jó ember megváltozzon odabent. A film hőse fehérgalléros bűnöző 4_23.jpgvolt, akinek hamar szabadulnia is kellett volna, de minden összejátszott ellene. Beilleszkedik, megkeményedik, és feláldozza magát, hogy a családja kimaradjon abból a mocsokból, ami az ő élete lett. Nekem meg végig az motoszkált a fejemben, hogy megérte neki?

3_26.jpg3: Prison Break - ha évadokra vágom, van olyan része, ami közelébe sem lenne a Top5-nek. De van olyan is, amit feltennék a dobogó tetejére. Sokunk ezért a sorozatért kezdett angolul, hetiben junkie-ként sorozatot nézni. Az első évadban minden tökéletesen passzolt. Remek karakterek, komoly drámák, egy olyan terv, ami okos és merész is. Azt az évadot még most is oda-vissza lehet nézni, a többit sajnos nem.

2: Orange is the new black - a női börtönök mindennapjaiba 2_25.jpgleshetünk be, irodalmi alapanyag alapján. A csini szőke régi drogfutárkodásért kerül be, és szembesül a rendszerrel. Mert van piszok itt bőven. Szemét őrök, korrupció minden szinten. Az emberek pedig legalább ennyi titkot rejtegetnek. Van, aki kedves öreglánynak tűnik, aztán a legnagyobb gyilkos és túlélő mind közül. Nagy karakterek, komoly drámák, és még humora is van. Itt ráadásul, ha be is esik egy-egy gyengébb évad, nincs olyan szintesés, mint a Szökés esetében.

1-1_10.jpg1: Büntető ököl - Vince Vaughn élete legjobb alakítása? Akár ezt is képes lennék megszavazni neki ezért a filmért. Adott egy kisstílű bűnöző, aki 1-2_9.jpgrosszkor van rossz helyen, és neki kell elvinni az egész balhét. Noha csak fel kellene dobnia pár embert, és otthon lehetne a terhes feleségével. De neki becsülete van, leül, amit kiszabnak rá. De nem vár rá nyugodt börtönélet: zsarolni kezdik, még nagyobb mocsokba lökik, és egyre nagyobb a pokol, amit túl kellene élnie. A többi rab, a börtönőrök, mindenki rászáll. Ő pedig emberként viseli, és visszatámad, amikor már minden lehetősége elfogyott. Drámai, megrázó film, tele a börtönök erőszakával, és egy olyan Vince Vaughn-nal, aki soha nem mutatott  még ennyit a színészi kvalitásaiból.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2414747637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása