Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Haldokló tinik

2019. április 16. - BBerni86

5_23.jpg5: Éjjeli napfény – Katie egy ritka betegségben szenved. A szervezete nem bírja elviselni a napfényt, neki egyetlen séta is halálos ítélettel ér fel. Magántanuló, egyetlen barátnővel, gitárral és saját dalokkal. Meg egy reménytelen vágyképpel a fiúról, aki gyerekkora óta a házuk előtt megy edzésre. Mikor egy éjjel kint játszik, Charlie meghallja a lányt. Megtetszik neki, és esténként randizni kezdenek. Katie titkolja, mi baja, míg rá nem kényszerül a színvallásra. De még így is ő lesz az, aki a fiú életét visszatereli a helyes útra.

4: Lány kilenc parókával – Sophie még nagyon fiatal, életvidám és álmokkal teli fiatal nő. Aki derült égből 4_25.jpgvillámként szembesül azzal, hogy rákos. Hogy keményen küzdenie kell, ha életben akar maradni. Hogy túlélje valahogy a kezeléseket, azt találja ki, hogy több Sophie életét fogja élni. Vesz kilenc nagyon más parókát, amelyekhez kitalál kilenc nagyon más karaktert. Megszemélyesíti őket, míg küzd a betegséggel. Ő kicsit kakukktojás, mert nem tini, de majdnem. Fiatal felnőtt kategóriába simán benne van még.

3_28.jpg3: Séta a múltba – ahogy az Éjjeli napfényben, ebben a történetben sem képes a szerelem minden akadályt legyőzni. Ettől tragikus, de valahol szép is. Landon problémás kamasz, aki szokásához híven bajba kerül. Büntetésképpen részt kell vennie az iskolai darabban, ahol a lelkész lánya, Jamie lesz a partnere. Az angyali lány lassan megigézi a fiút, aki érte jobb ember lesz, és akár boldogok is lehetnének együtt. De Jamie élete tragikus végre van ítéltetve: halálos beteg, és Landon csak alig lehet mellette.

2: Red Band Society – nem volt titok, hogy a lista első helyezettjének világsikere hívta életre ezt a sorozatot. A 2_27.jpghelyszín egy kórház gyerekosztálya, ahol kamaszok küszködnek a mindennapi problémákkal egy halálos vagy súlyos betegség mellett. Van lány, aki minden esze és szépsége mellett kényszeresen hánytatja magát. Van egykori sztársportoló, aki a rák miatt elvesztette a lábát és most küszködik. Van kómába esett srác is. Miközben a srácok lázadnak, szerelembe esnek, küszködnek, orvosaik és ápolóik szerelmi élete is zajlik.

1: Csillagainkban a hiba – nem is kérdés, akkora siker 1_14.jpgvolt, hogy más nem is kerülhetett ide. A történetben van egy haldokló lány, akinek egy kísérleti gyógyszer bizonytalan ideig leállította a betegségét. Hazel egy terápiás csoportban ismeri meg Augustust, aki a csontrák ellenében vesztette el az egyik lábát. Hazel mindenkitől távolságot tartana, de Gus áttöri a falakat. A két fiatal nagyon egymásba szeret, együtt jutnak el Hazel álomútjára is Amszterdamba, de a tragédia lecsap, és nem úgy, ahogy várod. Gus, aki már tünetmentes volt, akinek életet ígértek, visszaesik és … le kell írnom? Tele van jó és ismert színészekkel, a két főszereplőből (Woodley és Elgort) sztárt csinált a film. Több ismerősöm is mesélte, mennyit bőgtek a filmen. Én annyit hozzátennék, hogy számomra nem a film volt a nagy élmény. Korrekt, de van jobb is. Az eredeti John Green-regény. Ami tragikus, szépséges, bölcs – azon én is kisírtam a szemeim, a filmen nem.1-2_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9414758777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása