Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Marvelous Mrs. Maisel

2. évad

2019. április 19. - BBerni86

Családos, humoros, boldogulós, stand up iparos.the_marvelous-mrs-maisel.jpg

Midge még fel sem dolgozta, hogy Joel nem fog visszajönni hozzá, ha marad a komikusi pályán, már a szülei házassága is válságba kerül. Rose fogta magát, Párizsba költözött, a család kénytelen utánamenni és hazacsábítani. Majd egy családi nyaralás következik, egy zsidó üdülőfaluban. Rose nagyon össze akarja hozni a lányát egy szalonképes fiatalemberrel, miközben Joel féltékeny, de nem képes Midge férjének maradni mégsem. Benjamin, egy minden tekintetben vonzó orvos tűnik fel a nő oldalán, akit az sem zavar, hogy Midge stand-up sztár akar lenni. Susie nagyon igyekszik is, hogy megteremtse az esélyeket. Elmennek turnéra, tévés szereplésre készülnek. Lassan a család előtt sem lesz titok Midge ambíciója, és mindenki a maga módján birkózik meg a helyzettel.

Rájöttem, nem tudom jól elmesélni, miről szólt ez az évad. Egyszerűen annyira sodró, annyi ötlet van benne, több szálon vezetett cselekményű, hogy nehéz eldönteni, mit ragadjak ki. Mert minden fontosnak tűnik, szinte minden humoros és van mélyebb része is.

Ahogy korábban a Gilmore Girls, a Bunheads is, Amy Sherman-Palladino e sorozatában is megtalálta az egyensúlyt, ahol az eseményeknek van humora, de életszerűek, szórakoztatóak, van bennük dráma is. Tartalmas, minőségi szórakozás, amire könnyű rákattanni is.

Ha a szerelmi szálakat nézem, Benjamin vs. Joel van az évadban. Benjamin álompárnak tűnik, aki jól néz ki, jól keres, és tolerálja Midge minden bogarát. Ő a túl szép, hogy igaz legyen lehetőség. Joel fejlődött, jobb ember most, mint egy évaddal korábban. Felnőtt, rendes céljai lettek. Támogatja Midge karrierjét, törődik a gyerekeivel, de egy komikus férje nem akar, vagy talán nem is tud lenni. Ezt érzem a tragédiájuknak, mert Joel szereti a nejét. Midge is szereti, és mégsem tudnak együtt lenni.

Karrier – elkezd beindulni. Kapunk részeket Midge műsoraiból, amelyek egyre jobbak. A tévés fellépése különösen tetszett, de az se volt semmi, amikor a táborban észrevette az apját a hallgatói között. Döntést is kell hoznia, mennyire vállalja ezt be az életének. Feleség vagy komikus? Mondjuk, szerintem Benjamin ezt nem várná el, de Midge eljut odáig, hogy egyiket tudja csak teljes szívvel csinálni.

Tele van a sorozat emlékezetes szereplőkkel. Mindenki mellé tudok írni valami olyasmit, amin mosolyogtam, vagy amin gondolkozhattam. Abe, aki koppan egy nagyot, amikor kiderül számára, hogy a fia, akinek állást akar szerezni, már most magasabban van, mint ő maga. De aki szembesül azzal, hogy mivé változtatta a munka, a labor, és milyen ember akarna lenni e helyett.

A casting is nagyon jól sikerült, a régiek és az új karakterek is jó színészekkel, jól vannak megformálva. Zachary Levi az itteni szerepével lett annyira szimpatikus, hogy a Shazam is érdekelni kezdjen. Brosnahan nem véletlenül nyert Emmy és Globe szobrot is. Tony Shalhoub is nagyon elemében van itt, de szinte bárkit kiemelhetnék.

A párbeszédek sziporkáznak, pörögnek. Gilmore Girls feeling van bőven.

Az egésznek van egy olyan szórakoztató, bájos hangulata, hogy az ember csak nézné és nézné tovább. A 3. évad berendelve már, várunk vissza mrs. Maisel!

 

The Marvelous Mrs. Maisel - 5/4,5 jó színészi játék, szórakoztató és bájos történet, remek párbeszédekkel. Csajos kötelező!

https://www.youtube.com/watch?v=76bH1b9XreE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10014739787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása