Minden napra egy film

Minden napra egy film

The dragon prince

2. évad

2019. április 22. - BBerni86

Kalandos, varázslatos, világmentős, ármányos.

A két herceg folytatná az utat, hogy hazavigyék a sárkányok leendő királyát az anyjához, ezzel békét teremtve az emberek és a természetfeletti lények között. A kis Zym tündéri sárkány, de sebezhető, amíg nem tud repülni. Ezran tanítani szeretné, amíg a tündér menedékben vannak. Callum is tanulni szeretne: Zym születéséért feláldozta az Őskövet, így most nincs mágiája. Vissza szeretné kapni, érzi, hogy neki a varázslat az útja. Míg itt készülnek, Claudia és Soren rájuk találnak. A testvéreknek nincs szívük végrehajtani az apjuk parancsait, de kénytelenek engedelmeskedni – Rayla résen van, ő kezdetektől nem bízott bennük. Folytatják az útjuk, miközben a királyságban Viren egyre sötétebb útra lép egy titokzatos, tündér idegen tanácsaival a fülében.dragon-prince-season-2.jpeg

A történet ott folytatódik, ahol az előző évad véget ért. Ha valaki most nézi az egészet, nem is fogja érzékelni, hogy közben volt egy évadváltás. Ami egyrészt jó, megvan a folytonosság és épül tovább a történet. Másrészt, így még fájóbb az évad vége. Érezni, hogy haladunk valamerre, de még mindig nagyon lezáratlan, és bontakozik ki az igazi történet.

Mert most úgy érzem, hogy még nem láttuk a lényeget. Szerintem a Trónok harcában sem az lesz a fő kérdés, hogy ki ül a Vastrónra. Az igazi harc a holtak és az emberek között fog kibontakozni. Ebben a történetben pedig a kis sárkány hazavitele is csak egy elterelés, miközben az igazi kérdés az, ki a tükör által mutatott tündér és miben mesterkedik. Szerintem ő lesz az, aki ellen majd mindenkinek fel kell lépni, egyesítve emberi és tündéri erőket, félretéve minden más konfliktust.

De előre szaladtam. Az évadban voltak kalandok, humorosabb részek, miközben a háttérben érzem, hogy valami még lesz. A karakterek mélyülnek, most leginkább Soren és Claudia története fogott meg. A lányt az első évadban ki nem állhattam, a bátyja meg egyike volt a humoros mellékszereplőknek. De most kaptak drámát, döntéskényszerbe kerültek, és érezni, hogy belül ők jók. Csak éppen van egy apjuk, aki irányítja a lépteik, és fokozatosan rombolja az erkölcseiket, félreviszi őket.

A testvérek közti kapcsolatok bemutatása kifejezetten jól megy a sorozatnak. Callum és Ezran, Claudia és Soren között is erős a kapocs, és mindkét esetben ez lehet az, ami vagy megmenti, vagy összezúzza őket.

Az univerzum is szélesedik: a múltból kapunk részeket, így több szál válik érthetővé. Pl. miért lett a király örökbe fogadott fia Callum. Tetszett, hogy a múlt megmutatásának kettős célja van. Magyarázza egyes szereplők jelenbeli tetteit, miközben a nagy egész sakkjátszmának is felfedi egy-egy lépést. De nem győzöm hangsúlyozni, szerintem még nem látjuk igazán, kik játszanak igazán itt egymás ellen.

Fejlődnek a karakterek, ki rossz, ki jó irányban. Ez is piros pontot ér.

A grafikája olyan, mint az első évadé. A maga módján szép, de nem úgy, mint az egész estés nagy produkciók. Egyedi, megvan a stílusa, ami néhol darabos, de összességében tetszik.

A harmadik évadot már berendelték, várom is nagyon, hogy kiderüljön, mennyire igaz az elméletem. Lesz itt még árnyékban rejtőző, igazi gonosz…

 

The dragon prince - 5/4,5 a történet kalandos és aranyos, a grafika hangulatos. pozitív értékek mellett áll ki.

https://www.youtube.com/watch?v=uc2gmVTb6-k

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9614737373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása